Commissie Reizen

“Reizen is de enige uitgave waar je rijker van wordt”

Reiscommissie Zuid-Holland
Wie deed dat nooit: mensen-kijken-vanaf-een-terrasje? Raden wat ze doen, waar ze vandaan komen en waar ze naar toe gaan? Veel verder kom je meestal niet: er is geen contact en aan het eind van de middag weet je nog niets van deze mensen.

Ontmoeten van de ander
Bij de reizen voor Vrouwen van Nu gaat het anders. Wie mee gaat, wil de ander ontmoeten: wil weten hoe andere mensen leven. Hoe ze wonen, werken, met elkaar omgaan en wat ze belangrijk vinden. En net zoals je aandacht en interesse hebt voor mensen uit andere culturen heb je dat ook voor je mede-reisgenoten. Misschien meld je je wel alleen aan, maar in de groep ben je niet alleen. Zo maakt reizen je rijk.

Voor wie, waar en hoe
Vrouwen van Nu uit Zuid-Holland maar ook uit de rest van Nederland zijn welkom om met ons op reis te gaan. De reizen zijn in Europa en in Nederland. Samen met een touroperator zorgen we voor een reis-op-maat, anders gezegd: voor een reis die bij de groep past. Twee leden van onze reiscommissie begeleiden de groep, samen met een Nederlandssprekende gids. Dat doen wij op zo’n manier dat het voelt alsof alles vanzelf gaat, En als bij jou niet alles vanzelf gaat, zijn wij er om je te helpen. Ook als er calamiteiten zijn, zijn we er van het begin tot het eind. Maar we gaan toch vooral uit van een fijne, onbezorgde reis.

De kosten
Je kunt bij wijze van spreken je portemonnee thuislaten. Wij streven ernaar dat alle extra kosten in de reissom zijn opgenomen. In ieder geval entreeprijzen en excursiekosten, fooien, elke dag koffie/thee en zo mogelijk, afhankelijk van het programma, enkele gezamenlijke lunches.

De reizen
Elders op deze website vind je de reizen en info over opgave.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

De reiscommissie
De leden van de reiscommissie zijn:
Riet van der Werff: tel. 0640019872
Lydia Bronder: tel. 0631780271
Mailadres: reiscommissiezh@gmail.com

Vacature
Op dit moment zijn we naarstig op zoek naar een Vrouw van Nu die de vacature in onze reiscommissie wil opvullen. Mocht dit vrijwilligerswerk iets voor je zijn of wil je meer informatie aarzel niet één van ons te bellen.
Zie verder de advertentie onderaan deze pagina.
--------------------------------------------------------------

LET OP: GEEN REUNIE IN 2021 MAAR EEN
INFO- EN ONTMOETINGSMIDDAG 25 AUGUSTUS 2021!!!!

In plaats van een reünie in het najaar houden we op woensdagmiddag 25 augustus een info- en ontmoetingsdag. Locatie is in Hoogvliet. Goed per OV en eigen auto te bereiken. Ontmoeting en kennismaking is de hoofdmoot die middag. Rikkert Barendse, onze begeleider van touroperator Barrio-Life, geeft voor de deelnemers aan de Andalusië reis een laatste aanvullende informatie. Verder laat hij ons alvast een beetje kennismaken met het mooie land Spanje! Wij willen die middag graag met jullie onze plannen voor 2022 bespreken.

De reis naar Zwitserland en een unieke fietsbootreis naar de Waddeneilanden van 9 t/m 16 juli moeten al heel vroeg definitief gereserveerd worden. Daarop kun je je die dag ook al inschrijven. Wij willen ook met de aanwezigen  bespreken of en zo ja wanneer we onze Noorwegen reis uitvoeren.

Interesse om deze middag bij te wonen en de gelegenheid te hebben  je alvast in te schrijven? Geef dat aan bij: Riet van der Werff tel. 0640019872 
of Lydia Bronder tel: 0631780271 of mail naar: reiscommissiezh@gmail.com 
Je ontvangt daarna van ons nadere informatie.
------------------------------------------------------------------

Onze reizen voor 2021!!

Fietsreis op de Sallandse Heuvelrug van 21 t/m 25 juni 2021 gaat door!!

Wat zijn wij blij dat inmiddels bekendgemaakt is dat de Coronabeperkende maatregelen met ingang van 5 juni versoepeld worden en dat, hoewel het kort dag is, onze fietsreis door kan gaan.
Omdat wij er stiekem al op gehoopt hadden, hebben wij dan ook  het voorbereidende werk al gedaan. Het wordt echt een heel mooie reis. Zeer afwisselend in deze schitterende Twentse regio.

We logeren midden in de natuur, bij een boerderij in groepshotel De Maathoeve in Heeten. Kamers met douche/toilet,  gezellige groepsruimte, een buitenterras met landelijk uitzicht en een landwinkel. De boerderij ligt in het coulissen-landschap van Overijssel op korte afstand van de  Hanzestad Deventer en midden in het natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. We fietsen zoals gebruikelijk via knooppunten en  tijdens elke tocht bezoeken wij of doen wij iets leuks zoals o.a. bezoek beeldentuin,  demonstratie klompen maken, o.l.v. een gids het historisch hart van Deventer verkennen en een “Artistic Jewelry atelier” bezoeken.  De Maathoeve heeft ook vele mogelijkheden. Zo nemen we deel aan een workshop “boerentapas maken”. Een hele uitdaging want dit wordt die dag ook ons diner!

Afgelast!!!
Helaas! is de reis naar Noorwegen afgelast omdat Noorwegen nog steeds geen toeristen (zonder quarantaine verplichting) toelaat. We bespreken op 25 augustus (zie info aan het eind van de pagina) met de reizigers of we deze reis nog een keer uitvoeren en zo ja wanneer.

De afgelaste reis van 14 t/m 21 augustus Noorwegen in een notendop zou er als volgt hebben uitgezien: 
We vliegen naar Oslo en reizen vandaaruit gaan we met een luxe touringcar naar het hart van de folkloristische streek Valdres in Centraal Noorwegen. Vanuit één hotel in Fagernes ontdekken we één van de mooiste gebieden van Noorwegen. We bezoeken niet alleen culturele erfgoederen zoals: het fjordendorp Lærdal, een 800 jaar oude staafkerk, en het Norwegian Salmon Centre, maar ook genieten we van de indrukwekkend mooie natuur. Zoals tijdens een treinrit met de wereldberoemde Flåmbahn door een adembenemend landschap met aansluitend een boottocht naar de smalste fjord ter wereld Nærøyfjord. De Jotunheimen en de imposante watervallen en gletsjers bij de Geirangerfjord ontbreken evenmin.
We sluiten de reis af met een bezoek aan het wereldberoemde beeldenpark van Gustav Vigeland in Oslo.

28 september t/m 7 oktober 2021

De culturele parels van Andalusië
Deze reis is volgeboekt. Wij gaan er vanuit dat deze reis doorgaat. Maar mocht dat door Corona toch niet zo zijn, dan wordt de reis niet meer verplaatst maar ontvangt u de reissom terug.

Andalusië vormt de culturele brug tussen Europa en Marokko. Het is bekend om de pittoreske witte dorpjes en de historische steden: Ronda, Sevilla, Cordoba en Granada met hun culturele erfgoederen de, de kloof van Ronda, het Alcazar, de Cordoba Mezquita en het Alhambra. We maken niet alleen kennis met deze Culturele Parels, maar ook gaan we de natuur “proeven”. In Sevilla bezoeken we het historisch centrum te voet, maar de prachtige stadsparken, bruggen en leuke wijken verkennen we, voor wie dat wil per fiets of per boot vanaf de Guadalquivir. Tijdens ons verblijf in de olijvenstreek gaan we naar een echte olijvenboerderij. Liefhebbers maken een fietstocht over een oorspronkelijke spoorlijn, of anderen een wandeling in het natuurpark Sierra Nevada.
Zie verder het dagprogramma onderaan deze pagina.

Eerder genoemde kerstreis Kroatië
Wij vinden het jammer te moeten melden dat de eerder genoemde Kerstreis 2021 in samenwerking tussen Noord- en Zuid-Holland geen doorgang kan vinden.
------------------------------------------------------------------

Onze plannen voor 2022
Al hebben we al 1,5 jaar niet kunnen reizen, toch hebben wij niet stil gezeten.
We hebben nagedacht over 2022.
Als we weer kunnen reizen bieden wij graag de volgende reizen aan:

1. Zwitserland in wintersfeer, een trein/busreis van 9 t/m 17 februari 2022
Met de trein door Zwitserland. Je gaat genieten van het meest fantastische uitzicht dat je nooit meer zult vergeten. Vanuit Amsterdam/Utrecht/ Arnhem reizen we met de ICT trein naar Bazel, Vandaaruit per luxe touringcar naar Brig waar we 6 dagen verblijven. Vanuit panoramawagons in de Montblanc- en Glacierexpress verwonderen we ons over de ruige Zwitserse bergwereld in wintertooi. Via speciale treintjes en cabineliften komen we op toppen met een spectaculair uitzicht zoals op de Matterhorn en vanaf de Eggishorn op het UNESCO natuurlijk wereld erfgoed de Aletschgletsjer. De treinreizen worden afgewisseld met een bezoek aan gezellige plaatsjes en bezienswaardigheden. De terugweg is geheel per bus en omvat nog 2 overnachtingen in één hotel. In Bern en Straatsburg wacht ons nog een bijzondere verrassing. Uiteraard vergeten we ook het culinaire aspect met een echt Zwitsers accent niet. Zoals je gewend bent van reizen met Vrouwen van Nu is dit alles inclusief en heb je alleen een kleine beurs nodig voor alleen persoonlijke uitgaven.

Reissom: € 1334,-- * (onder voorbehoud)
Belangstelling? Geef dit alvast aan bij: Lydia Bronder: tel. 0631780271 of per mail: reiscommissiezh@gmail.com  
Zie verder voor het dagprogramma onderaan deze pagina!

2. Eind mei 2022: Corsica en Sardinië, rondreis.
    Info volgt later.

3. 9 t/m 16 juli 2022: 8 daagse fietsbootreis naar de
     Waddeneilanden

4. September 2022: Stedentrip Praag
    Een 5 daagse busreis naar de gouden stad aan de   
    Moldau, Praag. Het oude centrum staat niet voor
    niets op de wereld erfgoedlijst van Unesco.
    Wij gaan Praag in een paar dagen zien en beleven.

Zie verder voor het dagprogramma onderaan deze pagina.