Commissie Reizen

“Reizen is de enige uitgave waar je rijker van wordt”

Reiscommissie Zuid-Holland
Wie deed dat nooit: mensen-kijken-vanaf-een-terrasje? Raden wat ze doen, waar ze vandaan komen en waar ze naar toe gaan? Veel verder kom je meestal niet: er is geen contact en aan het eind van de middag weet je nog niets van deze mensen.

Ontmoeten van de ander
Bij de reizen voor Vrouwen van Nu gaat het anders. Wie mee gaat, wil de ander ontmoeten: wil weten hoe andere mensen leven. Hoe ze wonen, werken, met elkaar omgaan en wat ze belangrijk vinden. En net zoals je aandacht en interesse hebt voor mensen uit andere culturen heb je dat ook voor je mede-reisgenoten. Misschien meld je je wel alleen aan, maar in de groep ben je niet alleen. Zo maakt reizen je rijk.

Voor wie, waar en hoe
Vrouwen van Nu uit Zuid-Holland en uit de rest van Nederland zijn welkom om met ons op reis te gaan. De reizen zijn in Europa en in Nederland. Samen met een touroperator zorgen we voor een reis-op-maat, anders gezegd: voor een reis die bij de groep past. Twee leden van onze reiscommissie begeleiden de groep, samen met een Nederlandssprekende gids. Dat doen wij op zo’n manier dat het voelt alsof alles vanzelf gaat, En als bij jou niet alles vanzelf gaat, zijn wij er om je te helpen. Ook als er calamiteiten zijn, zijn we er van het begin tot het eind. Maar we gaan toch vooral uit van een fijne, onbezorgde reis.

De kosten
Je kunt bij wijze van spreken je portemonnee thuislaten. Wij streven ernaar dat zoveel mogelijk de extra kosten in de reissom zijn opgenomen. In ieder geval entreeprijzen en excursiekosten, fooien, elke dag koffie/thee en zo mogelijk, afhankelijk van het programma,  enkele gezamenlijke lunches.

De reizen
Elders op deze website vind je de reizen en info over opgave.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

De reiscommissie
De leden van de reiscommissie zijn:
Riet van der Werff: tel. 0640019872
Lydia Bronder: tel. 0631780271
Mailadres: reiscommissiezh@gmail.com

Vacature
Op dit moment zijn we naarstig op zoek naar een Vrouw van Nu die de vacature in onze reiscommissie wil opvullen. Mocht dit vrijwilligerswerk iets voor je zijn of wil je meer informatie aarzel niet één van ons te bellen. De advertentie tref je onderaan de pagina in een pdf bestand aan.

Onze reizen voor 2021
Voor al onze reizen geldt:

 • De uiterste aanmelddatum maken wij bekend zodra duidelijk is dat de reis vanwege Covid-19 virus door kan gaan.
 • Het dagprogramma vind je onderaan de pagina.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je hoofd helemaal niet naar reizen staat nu het Covid-19 virus nog zo heftig rondwaart, laat staan om je voor welke reis dan ook aan te melden. Wij blijven erop vertrouwen dat we, vroeg of laat, zeker weer met elkaar op stap gaan. Wat is er fijner dan je te verheugen op iets leuks dat op je ligt te wachten? Een leven zonder plannetjes is geen leven.
Daarom presenteren wij graag onze reizen die kant en klaar op de plank op jullie liggen te wachten! Reizen die wij speciaal voor Vrouwen van Nu hebben samengesteld. Heus, zodra het kan gaan we LOS……!!!
 

De culturele parels van Andalusië, nu van 11 t/m 20 oktober 2021

Rondreis aanvankelijk van 22 t/m 31 maart 2021.

Inmiddels is het duidelijk dat deze reis niet door kan gaan in maart. Na nauw overleg tussen de reiscommissie en de touroperator is besloten de reis nog één keer, en nu dus echt voor de laatste keer, te verplaatsen en wel naar 11 t/m 20 oktober 2021. Mocht op die datum de reis vanwege Covid-19 beperkingen door de touroperator geannuleerd moeten worden, dan ontvangen de deelnemers de volledige reissom terug. De reis is kosteloos omgezet en wordt, op enkele details na, geheel conform het oorspronkelijke programma uitgevoerd. Een prettige bijkomstigheid is dat het weer in oktober in Andalusie over het algemeen gunstiger is dan in maart.
Andalusië vormt de culturele brug tussen Europa en Marokko. Het is bekend om de pittoreske witte dorpjes en de historische steden: Ronda, Sevilla, Cordoba en Granada met hun culturele erfgoederen de, de kloof van Ronda, het Alcazar, de Cordoba Mezquita en het Alhambra. We maken niet alleen kennis met deze Culturele Parels,  maar ook gaan we de natuur “proeven”. In Sevilla bezoeken we het historisch centrum te voet, maar de prachtige stadsparken, bruggen en leuke wijken verkennen we, voor wie dat willen per fiets of per boot vanaf de Guadalquivir. Tijdens ons verblijf in de olijvenstreek gaan we naar een echte olijvenboerderij. Liefhebbers maken een fietstocht over een oorspronkelijke spoorlijn, anderen een wandeling in het natuurpark Sierra Nevada.
Reissom: € 1575,-- (op basis van een 2pk.) Zie verder het dagprogramma onderaan deze pagina.

Er kunnen nog een paar vrouwen mee, maar vol is vol!
Omdat dit de verplaatste reis uit 2020 is, die aanvankelijk geheel volgeboekt was, zijn er door een paar annuleringen enkele plaatsen vrij gekomen.
Er kunnen dus nog reizigers mee.
Wil je nog mee, geef dat dan zo spoedig mogelijk aan bij: Riet van der Werff tel. 0640019872
Of per mail: reiscommissiezh@gmail.com


 

Fietsen op de Sallandse Heuvelrug vanuit Heeten
5 daagse fietsvakantie van 21 t/m 25 juni 2021
Ook dit jaar gaan we weer een stukje van Nederland ontdekken. We gaan nu naar het oosten van ons Land: de Sallandse Heuvelrug. We logeren midden in de natuur, bij een boerderij in groepshotel De Maathoeve in Heeten. Kamers met douche/toilet,  gezellige groepsruimte, een buitenterras met landelijk uitzicht en een landwinkel. De boerderij ligt in het coulissen-landschap van Overijssel op korte afstand van de  Hanzestad Deventer en midden in het natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. We fietsen zoals gebruikelijk via knooppunten en gaan tijdens elke tocht iets leuks bezoeken. De Maathoeve heeft ook vele mogelijkheden. Zo nemen we deel aan een workshop “boerentapas maken”. Een hele uitdaging want dit wordt die dag ook ons diner!
Reissom: € 579,-- (op basis van een 2pk.)

Belangstelling?
Geef dat alvast aan bij:
Riet van der Werff: tel. 0640019872
Of per mail: reiscommissiezh@gmail.com


Noorwegen in een notedop
Vliegbusreis van 14 t/m 21 augustus 2021`
Vanuit één hotel in Fagernes, het hart van de folkloristische streek Valdres in Centraal Noorwegen, ontdekken we één van de mooiste gebieden van Noorwegen. We bezoeken niet alleen culturele erfgoederen zoals: het fjordendorp Lærdal, een 800 jaar oude staafkerk, en het Norwegian Salmon Centre, maar ook genieten we va de indrukwekkend mooie natuur. Zoals tijdens een treinrit met de wereldberoemde Flåmbahn door een adembenemend landschap met aansluitend een boottocht naar de smalste fjord ter wereld Nærøyfjord. De Jotunheimen en de imposante watervallen en gletsjers bij de Geirangerfjord ontbreken evenmin. We sluiten de reis af met een bezoek aan het wereldberoemde beeldenpark van Gustav Vigeland in Oslo.
Reissom: € 1354,-- (op basis van een 2pk.)

Belangstelling?
Er hebben zich al eerder belangstellenden gemeld, maar er zijn nog plaatsen beschikbaar. Lijkt het je wat? Geef dat alvast aan bij:
Riet van der Werff. Tel: 0640019872
Of per mail: reiscommissiezh@gmail.com

 

Stedentrip Praag.
Let op doorgeschoven naar september 2022.


Busreis van 13 t/m 17 september 2021 in verband met de verplaatste reis naar Andalusie naar oktober 2021 hebben we de stedentrip naar Praag meteen al verschoven naar september 2022

Het lezen van spannende spionageboeken die zich afspelen in Praag, geeft mij altijd een mysterieus gevoel. Bij het zien van  de oude smalle straatjes, bruggen en gebouwen heb ik het gevoel of we in de tijd van Anton Pieck zijn beland.
Het oude centrum staat niet voor niets op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. Praag, de gouden stad aan de Moldau gaan we  in een paar dagen zien en beleven.
Reissom: €740,-- (op basis van een 2pk.)

Belangstelling?
Geef dat alvast aan bij:
Lydia Bronder; tel. 0631780271
Of per mail: reiscommissiezh@gmail.com

 

Kerstreis Kroatië
Busreis van 21 t/m 28 december 2021

Eerste reis in samenwerking tussen de reiscommissies  Noord-en Zuid-Holland
We vinden het fijn jullie te kunnen melden dat wij voor de eerste keer in samenwerking met een andere provincie, Noord-Holland, een kerstreis gaan organiseren. Als het goed bevalt is het de bedoeling dat we dit vaker gaan doen en dat we om en om kerstreizen gaan samenstellen. De eerste reis heeft Noord-Holland al georganiseerd. Deze gaat eind 2021 naar Kroatië. Naast de voor deze reis verantwoordelijk reiscommissielid van Noord-Holland gaat ook een lid van onze reiscommissie mee als 2e begeleider. Deelname is in eerste instantie bestemd voor leden uit Noord- en Zuid-Holland, elk met recht op de helft van het totaal aantal plaatsen (max. 30).
Deze mooie reis brengt ons naar Istrië, de meest noordelijke streek van Kroatië met een prachtig landschap en een heerlijke Zuid-Europese keuken. We logeren in het Parkhotel in Lovran. We maken interessante excursies waarbij wij de Kerst zeker niet vergeten. Zo bezoeken wij de mooiste kerstmarkt van Europa in Zagreb. We gaan naar het gouden eiland Krk en langs de schilderachtige westkust naar Rovinja en maken een boottocht naar de Brijuni eilanden. De indrukwekkende grotten van Postojna in kerstsfeer vergeten we evenmin. We gaan met een treintje de grotten in. Op de heen- en terugreis overnachten we in Duitsland.
Info: Greet Legdeur, mtlegdeur@gmail.com
Reissom: € 810,--(op basis van een 2pk.)

Belangstelling?
Geef dit alvast aan bij:
Lydia Bronder; tel. 0631780271 of per mail: reiscommissiezh@gmail.com

Nadere info bij de organiserende reiscommissie van Noord-Holland:
Greet Legdeur: mtlegdeur@gmail.com

Zwitserland in wintersfeer
Trein-busreis begin februari 2022
Met de trein door Zwitserland. Je gaat genieten van het meest fantastische uitzicht dat je nooit meer zult vergeten. Vanuit Amsterdam/Utrecht/ Arnhem reizen we met de ICT trein naar Bazel, Vandaaruit per luxe touringcar naar Brig waar we 6 dagen verblijven. Vanuit panoramawagons in de Montblanc- en Glacierexpress verwonderen we ons over de ruige Zwitserse bergwereld in wintertooi. Via speciale treintjes en cabineliften komen we op toppen met een spectaculair uitzicht zoals op de Matterhorn en vanaf de Eggishorn op het UNESCO natuurlijk wereld erfgoed de Aletschgletsjer. De treinreizen worden afgewisseld met een bezoek aan gezellige plaatsjes en bezienswaardigheden. De terugweg is geheel per bus en omvat nog 2 overnachtingen in één hotel. In Bern en Straatsburg wacht ons nog een bijzondere verrassing. Uiteraard vergeten we ook het culinaire aspect met een echt Zwitsers accent niet. Zoals je gewend bent van reizen met Vrouwen van Nu is dit alles inclusief en heb je alleen een kleine beurs nodig voor enkele lunches en eventueel een extra drankje.
Reissom: € 1280,-- (op basis van een 2pk.)

Belangstelling?
Geef dit alvast aan bij:
Lydia Bronder: tel. 0631780271 of per mail: reiscommissiezh@gmail.com

Bijlagen onderaan de pagina de volgende pdf bestanden:

 • Advertentie vacature reiscommissie
 • Reisvoorwaarden Vrouwen van Nu
 • Dagprogramma Andalusië
 • Dagprogramma fietstocht Sallandse Heuvelrug
 • Dagprogramma Noorwegen
 • Dagprogramma stedentrip Praag
 • Flyer Kerstreis Kroatië
 • Dagprogramma Kerstreis Kroatië
 • Dagprogramma Zwitserland in wintersfeer