Commissie Reizen

E reiscommissiezh@gmail.com
Leden: Riet van der Werff  06 4001 9872
            Lydia Bronder        06 3178 0271
Toegevoegd PB-Lid: Truus van Neuren

“reizen is de enige uitgave waar je rijker van wordt”


Waarom ga je mee met reizen van de Vrouwen van Nu?
Wie deed dat nooit: mensen-kijken-vanaf-een-terrasje? Raden wat ze doen, waar ze vandaan komen en waar ze naar toe gaan? Veel verder kom je meestal niet: er is geen contact en aan het eind van de middag weet je nog niets van deze mensen.

Ontmoeten van de ander 
Bij de reizen voor Vrouwen van Nu gaat het anders. Wie mee gaat wil de ander ontmoeten: wil weten hoe andere mensen leven. Hoe ze wonen, werken, met elkaar omgaan en wat ze belangrijk vinden. En net zoals jij aandacht en interesse hebt voor mensen uit andere culturen en voor je mede-reisgenoten, hebben zij dat ook voor jou. Misschien meld je je wel alleen aan en vind je dat best wel een beetje eng. Maar in de groep hoef je je niet alleen te voelen. Zo kan reizen je rijk maken!

Voor wie waar en hoe 
Leden van de Vrouwen van Nu uit Zuid-Holland maar ook uit de rest van Nederland zijn welkom. De reizen zijn in Europa en in Nederland. Samen met een touroperator zorgen wij voor een reis-op-maat, anders gezegd: voor een reis die bij de groep past. Twee leden van de reiscommissie begeleiden de groep, samen met een Nederlands sprekende gids. Dat doen we op zo’n manier dat het voelt alsof alles vanzelf gaat. En als bv bij jou niet alles vanzelf gaat, dan zijn wij er om je te helpen. Ook als er calamiteiten zijn, zijn we er van begin tot eind.

De kosten
Je kunt bij wijze van spreken je portemonnee thuis laten. Wij streven ernaar dat alle extra kosten in de reissom zijn opgenomen. In ieder geval alle entree- en excursiekosten, fooien zo mogelijk elke dag koffie/thee en enkele lunches.

Goede redenen toch om met ons mee te gaan?
_________________________________

Samenstelling reiscommissie Zuid-Holland

Riet van der Werff tel. 06-40019872
Lydia Bronder tel. tel. 06-31780271
Arlie Baas vanaf 2022 na installatie door Provinciaal Bestuur Email: reiscommissiezh@gmail.com 

We blijven plannetjes maken
Hebben jullie dat ook dat je soms schrikt van jezelf. Ben ik niet te optimistisch? Soms gebeurt het dan ook dat de onzekerheid weer even toeslaat. Gaat het echt wel goed in Nederland? Nu lijkt het allemaal wel beter te gaan maar blijft dat ook zo als het winter wordt? En hoe gaat het elders in Europa? Lieve mensen, het leven is zoveel makkelijker en mooier met positieve gevoelens. Wij als reiscommissie proberen in ieder geval optimistisch te blijven en wij putten veel energie uit het bedenken van mooie reisjes. Onze eerste reis hebben we al gemaakt afgelopen juni. De fietsreis op de Sallandse Heuvelrug. Wat hebben we genoten!!

Maar we hebben nog veel meer leuks in petto voor 2022. Ons inziens “voor elck wat wils”!
En bedenk dat bij alle reizen, als ze op het laatste moment vanwege het Coronavirus niet door kunnen gaan, je de betaalde reissom vergoedt kunt krijgen!

Onze reizen voor 2021 die doorgegaan zijn/of nog doorgaan zijn:

Fietsreis op de Sallandse Heuvelrug van 21 t/m 25 juni 2021
De eerste reis die in 2021 door kon gaan was de fietsreis op de Sallandse Heuvelrug van 21 t/m 25 juni. Wat waren we blij dat we eindelijk op vakantie konden. En wat hebben we een leuke week gehad. Een verslag van deze reis kun je vinden onderaan deze pagina.

28 september t/m 7 oktober 2021: vlieg/busreis 
De culturele parels van Andalusië.
Andalusië vormt de culturele brug tussen Europa en Marokko. Het is bekend om de pittoreske witte dorpjes en de historische steden: Ronda, Sevilla, Cordoba en Granada met hun culturele erfgoederen, de kloof van Ronda, het Alcazar, de Cordoba Mezquita en het Alhambra.
We maken niet alleen kennis met deze Culturele Parels, maar ook gaan we de natuur “proeven”. In Sevilla bezoeken we het historisch centrum te voet, maar de prachtige stadsparken, bruggen en leuke wijken verkennen we, voor wie dat wil per fiets of per boot vanaf de Guadalquivir. Tijdens ons verblijf in de olijvenstreek gaan we naar een echte olijvenboerderij. Liefhebbers maken een fietstocht over een oorspronkelijke spoorlijn, of anderen een wandeling in het natuurpark Sierra Nevada. 
Zie verder het dagprogramma onderaan deze pagina.

Dit is de reis die eerder is uitgesteld. Deze reis is volgeboekt.

Onze plannen voor 2022
Al hebben we 1,5 jaar niet kunnen reizen, toch hebben wij niet stil gezeten. Wij zijn dan ook heel blij dat wij jullie voor 2022 de volgende reizen kunnen aanbieden:

1. Zwitserland in wintersfeer: een trein/busreis van 9 t/m 17 februari 2022
Met de trein naar en door Zwitserland. Je gaat genieten van het meest fantastische uitzicht dat je nooit meer zult vergeten. Vanuit Amsterdam/Utrecht/ Arnhem reizen we met de ICE trein naar Basel, vandaaruit per luxe touringcar naar Brig waar we 6 dagen verblijven. Vanuit panoramawagons in de Montblanc- en Glacierexpress verwonderen we ons over de ruige Zwitserse bergwereld in wintertooi en komen we op toppen met spectaculaire uitzichten. De treinreizen worden afgewisseld met bezoeken aan gezellige plaatsjes en bezienswaardigheden. De terugweg is geheel per bus en omvat nog 2 overnachtingen in één hotel. In Bern en Straatsburg wacht ons nog een bijzondere verrassing. Reissom: € 1365,-- op basis van 2 pk en half pension. uiterste inschrijfdatum
Let op: 30 november 2021 en vol=vol
Aanmelden vanaf 25 augustus bij Lydia Bronder: tel. 0631780271 of Riet van der Werff, tel. 0640019872 of per mail: reiscommissiezh@gmail.com
Het dagprogramma vind je onderaan de pagina!

2. Mei 2022: vlieg/busreis Sardinië:
De parel van de Middellandse Zee
In 10 dagen maken we kennis met de Sardijnse cultuur, natuur en lokale gebruiken.
en plaatselijk spreekwoord luidt: “Na Sardinië kan de hemel alleen nog maar tegenvallen”. Niet voor niets is dit eiland in de Middellandse Zee de favoriete vakantiebestemming van één op de vijf Italianen. Info over reissom en inschrijfmogelijkheden volgt later en verschijnt ook in het reisnummer van het landelijk magazine in december 2021.

3. 9 t/m 16 juli 2022: boot/fietsreis naar de Waddeneilanden.
Een unieke gelegenheid om per boot en fiets een stukje van ons mooie Nederland te leren kennen. We stappen in Amsterdam op de boot Flora en varen/fietsen naar Hoorn-Enkhuizen-Stavoren–Makkum-Harlingen–Terschelling–Texel–den Oever waarna we na een week in Enkhuizen weer van de boot stappen. Flora vaart overdag naar de volgende ligplek waar wij op de fiets naartoe gaan via prachtige routes, met soms nog een bezoekje aan een bezienswaardigheid of een uniek plekje. Wil je soms een dagje “time-out”, geen nood dan blijf je die dag gewoon relaxen op de boot en vaar je mee naar de volgende ligplek. We logeren dus op de boot en beschikken over goede 2 pk met eigen douche/toilet.

Reissom: €875,-- vol pension en op basis van 2pk.

Uiterste inschrijfdatum:
Let op!! heel vroeg: 30 oktober 2021 en vol=vol!! Aanmelden vanaf 25 augustus bij: Riet van der Werff tel.0640019872 of per mail: reiscommissiezh@gmail.com
Zie verder de flyer met het dagprogramma onderaan deze pagina.

4. 13 t/m 20 augustus 2022: vlieg/busreis Noorwegen in een notendop
Vanuit één hotel in Fagernes, het hart van de folkloristische streek Valdres in Centraal Noorwegen, ontdekken we één van de mooiste gebieden van Noorwegen. We bezoeken niet alleen culturele erfgoederen zoals: het fjordendorp Lærdal, een 800 jaar oude staafkerk, en het Norwegian Salmon Centre, maar ook genieten we van de indrukwekkend mooie natuur. Wat denk je van een spectaculaire treinrit met de Flåmbahn, door een adembenemend landschap met aansluitend een boottocht naar de smalste fjord ter wereld Nærøyfjord? De Jotunheimen. De imposante watervallen en gletsjers bij de Geirangerfjord, ontbreken evenmin. We sluiten de reis af met een bezoek aan het wereldberoemde beeldenpark van Gustav Vigeland in Oslo.

Reissom: 1389,--*(onder voorbehoud) en op basis van een 2pk en half pension
Uiterste inschrijfdatum: 1 februari 2022
Aanmelden vanaf 25 augustus 2021 bij:
Riet van der Werff: tel. 0640019872 of bij
Lydia Bronder; tel. 0631780271
of per e-mail: reiscommissiezh@gmail.com

Dagprogramma zie onderaan deze pagina.