Op reis met VvN Heiloo naar Zuid-Limburg

Programma 5-daagse busreis Zuid-Limburg

Deze reis is inmiddels volgeboekt.

Dag 1 – maandag 4 september – via Arcen naar Valkenburg
Vandaag vertrekken we naar Valkenburg, in het zuiden van Limburg. Onderweg stoppen we voor koffie/thee met gebak. En we bezoeken de kasteeltuinen van Arcen met meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e-eeuws kasteel. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Valkenburg waar ’s avonds het diner voor ons klaarstaat.

Dag 2 – dinsdag 5 september – Monschau
Een van de hoogtepunten van deze reis is een bezoek aan de Eifel. Door het prachtige Eifelgebergte rijden we naar het pittoreske stadje Monschau, gelegen tussen stad groene heuvels, met een kasteel en mooie vakwerkhuizen. We maken hier een rondrit met een treintje en gaan naar een glasblazerij voor een demonstratie glasblazen. ’s Middags bezoeken we museum Rotes Haus. Dit werd rond 1760 door de lakenwever en koopman Johann Heinrich Scheibler als woon- en handelshuis gebouwd. Het bestaat uit twee huizen: ‘Het huis van de zwaan’ en ‘Het huis van de pelikaan’. We krijgen eerst een korte inleiding, waarna we zelf kunnen rondkijken. Daarna is er nog tijd om in dit mooie plaatsje rond te lopen.

Dag 3 – woensdag 6 september – Kanne te Riemst en Maastricht
In de ochtend gaan we naar de Belgische plaats Kanne waar we een rondleiding krijgen in de mergelgrotten*. ’s Middags rijden we naar Maastricht, volgens velen de mooiste stad van Nederland. Vroegere tijden herleven in het prachtig gerestaureerde stadsgedeelte dicht bij de oude vesting wallen met winkelstraten, pleinen en talloze monumenten. Eerst maken we een rondvaart over de Maas en erna is het tijd voor een kop koffie of thee met een heerlijk stuk echte Limburgse vlaai. De verdere middag heeft iedereen de gelegenheid om Maastricht zelf te ontdekken.

Dag 4 – donderdag 7 september – Aken
Via een deel van de Mergellandroute rijden we naar Aken. De Altstadt is het domein van voetgangers en er zijn veel leuke kleine winkeltjes en boetiekjes te vinden. De beroemde Dom vormt samen met het Stadhuis het historische hart van de stad. Het is haast niet voor te stellen dat de statige Dom eerst een kleine kapel was van het keizerlijk paleis. Maar na heel wat eeuwen van bouwen en aanpassingen is het een imposant gebouw geworden. Natuurlijk nemen we er een kijkje en wie wil kan de Schatkamer bezoeken, met uitleg doormiddel van een audiotour. We gaan op tijd terug naar Valkenburg, zodat er tijd is om nog wat rond te kijken in de stad waar we al de hele week verblijven.

Dag 5 – vrijdag 8 september – Via Horst naar huis
Dit is de laatste dag van onze reis maar onderweg naar huis hebben we nog een leuk programma. We stoppen in Noord-Limburg in Horst waar we een rondleiding krijgen in museum de Kantfabriek. Aansluitend gaan we naar brood- en banketbakkerij Gerards-Steeghs voor een workshop Limburgse vlaaien bakken. Zodra het harde werken achter de rug is en de vlaai wordt afgebakken, rusten we even uit met een kop koffie of thee. En natuurlijk neemt ieder de zelfgemaakte vlaai mee als souvenir uit Limburg waar thuis van kan worden gesmuld. We vervolgen daarna de terugreis waarbij we nog stoppen voor een gezellig afscheidsdiner. Tot slot brengt de bus ons terug naar Akersloot.

Reissom • €749,00 bij 25 personen • SGR-bijdrage € 5,- en Calamiteitenfonds €2,50 • Toeslag voor een eenpersoonskamer € 85,- per persoon

Reissom op basis van: • Vervoer per luxe comfort class touringcar • 4 overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en diner) in een gedeelde comfort 2-persoonskamer • Uitgebreid excursieprogramma • Koffie/thee met gebak op de heenreis • Welkomstdrankje • Koffie/thee met vlaai in Maastricht • Workshop vlaai bakken inclusief koffie/thee • Afscheidsdiner tijdens de terugreis inclusief een drankje en koffie/thee • Eigen reisleiding: Gusta Becker-Beets en Gerda Pauwelussen OpReisMetVVNHeiloo@gmail.com

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.