Kerstworkshop

De decembermaand, de feestmaand bij uitstek, komt naderbij. En als het feest is komen de slingers  te voorschijn, in het bijzonder tijdens de december dagen. Juist in de kerstperiode krijgt het huis een extra feestelijk tintje. Voor menigeen is het een uitdaging om de kerstsfeer in huis te halen met een nieuwe en originele decoratie.

Al vele jaren wordt via een workshop de mogelijkheid geboden om aan deze wens te voldoen. Ook dit jaar staat de kerstworkshop op de kalender en wel op zaterdag 26 november.

De workshop van 2022 staat in het teken van de ”kerstbal”.

Uit stof, kantjes, bandjes, knopen, diverse soorten garen en eenvoudige (rijg)- steekjes, ontstaan grote en kleine kerstballen.
De serie kerstballen (aantal zelf te bepalen) kan tot allerlei vormen van versiering worden samengesteld bv. een lange slinger; meerdere kortere series naast elkaar; hangend aan een sierlijke tak; gevulde borduur ring(en) enz. enz.
Een grote diversiteit aan materialen in de kleur wit, staat ter keuze klaar. Het is altijd mogelijk eigen materiaal mede te verwerken. Mocht je een toefje kleur willen toevoegen aan de versiering,  is het raadzaam de gewenste kleur zelf mee te nemen.

Zin om mee te doen ? Geef je dan op via de mail bij Lia Zwart. In een retourbericht staat te lezen hoe verder te handelen  en ruim op tijd krijg je een lijst met daarop de mee te nemen middelen.

Datum:  zaterdag 26 november; 10.00- 15.00 uur
Plaats:  “de oude school” te Hensbroek; Dorpsweg 70 1711 RK
Aanmelden: per mail: liazwart@upcmail.nl
Kosten:  € 40,-- voor niet leden; leden krijgen een tientje korting en betalen slechts € 30 – bij vermelding van het lidmaatschapsnummer bij opgave.
Kosten zijn inclusief materiaal ( alles in de kleur wit) en consumpties ; zelf broodje meenemen.
Bezetting:  min. 10 personen – max. 15 personen
Docenten: Lia Zwart en May de Lange.

 

 

Extra informatie