Eye filmmuseum verslagje bezoek

Het was mistig 29 november toen 28 Vrouwen van Nu het Centraal station van Amsterdam uitstapten. Met de pont naar Amsterdam Noord en het filmmuseum Eye bezoeken. We werden verwelkomd door de commissie Cultuur & Zo. Een lange tafel was er voor ons gereserveerd voor de koffie en iets lekkers. Daarna in twee groepen naar het museumgedeelte voor de tentoonstelling over Fiona Tan. Fiona (1966) geboren in Indonesië, maar opgegroeid in Australië ging in de jaren 80 aan de Gerrit Rietveld academie studeren. Haar werk bestaat uit foto en film beelden. Je loopt er zo langs, maar de rondleidster wees ons dingen die we anders niet zagen. “Wat zie je” werd ons steeds gevraagd. Verstilde beelden, die je tot je nam. Een film door ijsgrotten.
Tijdens de lunch was de mist opgetrokken en hadden we een prachtig zonnig uitzicht op het IJ. ’s Middags bekeken we de film Footsteps, beeldmateriaal van het museum, de werkende bevolking in Nederland van rond 1900. Boeiend te zien wat er allemaal is veranderd.
Het was een mooie excursie georganiseerd van Cultuur & Zo. Weer eens heel iets anders. De deelneemsters waren ook enthousiast.

Judith.