bezoek aan de Lepelaar en de Buitenplaats

4 juli 2023:
Bezoek aan ‘De Lepelaar’ Rijperweg 16A  in ’t Rijpje, Sint Maarten en ‘De Buitenplaats’ Surmerhuizerweg 10, in Eenigenburg.
De eerste een biologisch dynamisch tuindersbedrijf met winkel, de tweede een biologische boerderij, camping en zuivelmakerij met ‘loeigoeie’ zuivel.
Twee bedrijven met een geheel eigen filosofie. De twee bedrijven zijn aan elkaar gekoppeld door een intensieve samenwerking.

Om 10.00 uur wandelt Jorinde Schrijver met ons door de tuin, langs de gewassen en de kassen en vertelt over de ontwikkeling van en de filosofie achter de tuinderij die haar vader Jan in 1971 is begonnen en tot op de dag van vandaag in de praktijk brengt.
Er is een gezellige winkel die dit voorjaar een mooie verbouwing heeft ondergaan. Biologische groenten en fruit, allerlei soorten brood en andere ecologische producten zijn het hele jaar volop verkrijgbaar.
We lunchen met gerechten bereid met eigen tuinderijproducten.

Daarna vertrekken we (vervoer zelf regelen) naar boerderij ‘De Buitenplaats’ in Eenigenburg. Boer Bram vertelt over zijn bijzondere manier van werken en het produceren van de ‘Loeigoeie’ zuivelproducten. Misschien kunnen we nog koeien aaien, daarna sluiten we af met een lekker boerenijsje.

Voor meer informatie: bezoek de websites van beide bedrijven.

Om 9.30 uur staat de koffie en/of thee klaar. Vervoer naar en van de locaties zelf of met elkaar regelen. Parkeren bij de locaties.

Aanmelden voor 26 juni bij Ineke naber, hjnaber@tele2.nl.

Kosten incl. koffie/thee, lunch en ijsje € 25,00. Niet leden betalen € 35,00. Overmaken op rekening NL33RABO0327706007 t.n.v. Vrouwen van Nu NH o.v.v. naam en lidmaatschapsnummer.