Wandelen

In de map Fotoalbums zit nu een album "Wandelen in de provincie" met collages van diverse wandelingen. De afzonderlijke foto's staan hieronder.

13 december 2018
Weer een mooie wandeldag te melden. Dit keer in Holthe, een buurtschap ten zuid-oosten van Beilen. Een omgeving met mooie natuur, bosrijk en nu in de herfst prachtig gekleurd.
Zo'n 270 dames wandelden mee, waarvan 17 uit Ruinen. De foto's vertellen de rest.
Op naar de volgende wandelafspraak in januari! Als er dames zijn, die het eens willen proberen, meld je aan bij Jannie Smid (8 km) of Gretha Steenbergen (12 km). 
zie foto's

11 oktober 2018
Eens in de 3 à 4 jaar komt een afdeling van onze provincie aan de beurt voor het organiseren van de maandelijkse wandeling. Nu is de dag aangebroken voor Ruinen! En dat hebben we geweten. Het is een hele organisatie om alles soepel en vlotjes te laten verlopen.
Eigenlijk wil je het beter doen dan anderen…. Dat geeft een gezond competitie-gevoel. Niets mis mee. Maar je kunt niet zonder de inzet van vrijwilligers en dat is in Ruinen uitstekend gelukt. 
Een organiserend comité voor de structuur en voorbereidingen, 25 vrijwilligers die flink aangepakt hebben, wat sponsoren, een mooie locatie om mensen te ontvangen, prachtig weer, een fraaie route en de wandelaars zelf.
Vanuit – en ook nog een aantal buiten – onze provincie hebben zij zich aangemeld, de route gelopen en waren vol lof. Een bevestiging van wat je als afdeling beoogt. Natuurlijk is een evaluatieronde gehouden met de vrijwilligers en een aantal verbeterpunten nemen we mee naar de volgende wandeling in 20..? Als kers op de taart is er in de pers een goed artikel verschenen over ons evenement, met als kop: “Vrouwen promoten Ruinen”. Wat wil een mens nog meer?
zie foto's. 

14 juni 2018

Het was een heel mooie wandeling, heel afwisselend en prachtig weer. Er liepen in totaal 213 vrouwen mee. Na een kop soep en een broodje gingen we weer voldaan naar huis.
zie foto's

17 mei 2018
Vanmorgen hebben wij een prachtige wandeling gemaakt in Vries.De start en finish was bij café "Onder de Linden" in Vries. Eengezellig bruin café met een grote zaal waar de +/- 270 dames gastvrij werden ontvangen. Een lekker kopje koffie/thee met koeken de wandeling kon beginnen.
De route ging voor een groot deel over zandpaden langs bos, heide en vennen. Het was lekker weer om te wandelen. De groep op bijgaande foto's liep de route van 8 km. Op de pauzeplek werden we verwend met yoghurt met een hoekje (van Almhof). Bij terugkomst kregen we een lekkere kop soep met een broodje en gingen wij "moe en voldaan" richting Ruinen.
zie foto's

8 maart 2018
Donderdag 8 maart wandelden we in Uffelte. Het was de 120e wandeling in 10 jaar wandelen. Het weer zag er goed uit en we begonnen met koffie en een heerlijk Uffelter rolletje. Er waren 346 deelneemsters. Onderweg stonden dames ons op te wachten met fruit. Daarna verder door het Uffelter binnenveld, prachtig met wat zon. Om 12.00 uur waren we terug en ja hoor het begon te regenen. Na een heerlijke kop erwtensoep en als verrassing van het provinciaal bestuur een eierwekker en van de afdeling Uffelte een zakje zaad keerden we voldaan naar huis. Een fijne ochtend.
zie foto's

8 februari 2018
De wandeling was in Wijster door een zeer afwisselend landschap. Halverwege kregen we warme worst. Na heerlijke groentensoep met een broodje keerden we voldaan naar huis.
zie foto's