De leeskring

leest en bespreekt tussen oktober en april vier boeken, steeds op een vrijdag van 13.30-15.30 uur. De te lezen boeken zijn vooraf geselecteerd door een commissie van de Stichting Literatuurclubs Drenthe. Voor het seizoen 2021-2022 zijn dat:

Boekbespreking op vrijdag 29-10-21

Het leven speelt met mij | David Grossman

Dit boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Eva Panic Nahir, een joodse vrouw geboren in Kroatië.  Zonder Grossman te kennen neemt zij contact met hem op en vertelt hem haar verhaal. Dat resulteert in een 20 jaar durende vriendschap, tot aan haar dood in 2015.  Het boek gaat over een joodse moeder in Kroatië die haar dochter achterlaat om haar Servische man, haar grote liefde,  die in de Joegoslavische oorlog verdwenen is, te zoeken. Het gaat erover hoe moeder en dochter en inmiddels ook een kleindochter, elkaar weer vinden en vrede sluiten. 


Boekbespreking op vrijdag 17-12-21: AFGELAST

Wij zijn licht | Gerda Blees

Net nadat de boekencommissie dit boek gekozen had, werd het genomineerd voor de Libris Literatuurprijs die in mei wordt uitgereikt én won het de Grote Boekhandelsprijs 2021. Het vertelt op zeer originele wijze het verhaal van een woongroep die besloot te stoppen met eten. Gebaseerd op waargebeurde feiten. 


Boekbespreking op vrijdag 11-2-22

Hamnet | Maggie O’Farrell

In oktober starten we met het dit aangrijpende verhaal, geïnspireerd op het leven van de zoon van William Shakespeare. Het is het verhaal van een zoon van een handschoenenmaker die zijn hart volgt en zijn vaders regels aan zijn laars lapt, het verhaal van de vrouw voor wie hij valt, en hun familie. Een verhaal over moed, verdriet en liefde. 
 

Boekbespreking op vrijdag 8-4-22

Omstandigheden | Koos van Zomeren

In Omstandigheden verkent de ex-boekhandelaar Ronald Walraven zijn verleden, heden en toekomst. Een roman over vaderschap, teloorgang, ouder worden en de dood. Dat klinkt treurig, maar dat is het niet. Het is een meanderende roman, waarin de hoofdpersoon door zijn geliefde Alpen zwerft, eindeloos zijn wandelkaarten bestudeert, een hond met een zwak hart onder zijn hoede neemt en met humor ratelt over ouder worden.

Hebt u interesse, neem dan contact op met de coördinator: Fennie Fennema.