De leeskring

leest en bespreekt tussen oktober en april vier boeken, steeds op een vrijdag van 13.30-15.30 uur. De te lezen boeken zijn vooraf geselecteerd door een commissie van de Stichting Literatuurclubs Drenthe. Voor het seizoen 2020-2021 zijn dat:

Wordt besproken op 30 oktober 2020:
Max Porter – Lanny
Samen met zijn ouders, de bewoners van een Engels plattelandsdorp, een oude kunstenaar en een tijdloos mythisch wezen bevolkt Lanny een bijzonder boek, wat in je hoofd gaat zitten en je niet meer loslaat. Een mooi pleidooi tegen kleinzieligheid.

Wordt besproken 11 december 2020:
Ocean Vuong – Op aarde schitteren we even.
Een lange brief van een 28-jarige zoon aan zijn Vietnamese moeder die niet kan lezen. Een getuigenis van een problematische maar onmiskenbare liefde tussen een alleenstaande moeder en haar zoon en ook een genadeloos eerlijk onderzoek naar ras, klasse en mannelijkheid.

Wordt besproken op 29 januari 2021:
Machteld Siegmann – De kaalvreter.
Een jong meisje wordt tijdens de oorlog ondergebracht bij een pleeggezin. Jaren later, bij de begrafenis van haar pleegmoeder, komt ze achter een vreselijk geheim over haar eigen moeder. Dat verandert haar leven.

Wordt besproken op 19 maart 2021:
Manon Uphoff – Vallen is als vliegen.
De verteller kijkt terug op het misbruik door haar vader van haar en haar (stief)zusjes en de gevolgen daarvan. Ze vertelt haar verhaal niet recht toe recht aan, maar strooit de informatie in brokken door het boek.

Hebt u interesse, neem dan contact op met de coördinator: Fennie Fennema.