literatuurclub

Onze literatuurclub, Bloemberg 01, bestaat uit negen leden, contactpersoon is:

Jenny Zantinge
jennie.zantinge@gmail.com
0523-649236

De boeken voor 2020-2023 zijn  bekend!

Onze literatuurclub is aangesloten bij de "stichting Drentse literatuurclubs". Er worden veel boeken  gelezen door een speciale commissie, uit dat grote aantal boeken worden er 4 of 5 uitgezocht die door de leden van de literatuurclubs in Drente en Overijssel worden gelezen. Deze boeken kun je via de literatuurclub bestellen voor een gereduceerd tarief, ook zijn de boeken als E book te bestellen.
Van elk boek wordt er een uitwerking gemaakt en op diverse plaatsen een bespreking gehouden. In de huiskamer van een van de leden wordt dit boek vervolgens besproken.

Dit seizoen gaan wij lezen:
- Onder buren door Juli Zeh:
Stadsmens Dora verhuist in coronatijd met haar hondje vanuit Berlijn naar het platteland. Het leven in een klein odrp is echter niet zo idyllisch als het lijkt.

- Aleksandra door Lisa Weeda:
Lisa Weeda reist in opdracht van haar 94 jarige grootmoeder naar Loegansk in Oekraine, op zoek naar het graf van haar oom Kolja, die sinds 2015 is verdwenen. Lisa weet de grenspost van het oorlogsgebied te troseren en in haar vlucht tuimelt ze terug in de tijd. Aleksandra is het verhaal van een verhaal van een familie tussen Oost en West die maar niet loskomt van een gebeid dat nooit rust lijkt te krijgen.

- De kapperszoon door Gerbrand Bakker:
Simon is kapper in de Jordaan, in navolging van zijn vader en opa. Er is 1 klant met wie hij buiten de zaak contact heeft: de schrijver. De schrijver zoekt naar een onderwerp voor zijn volgende boek en wordt gegrepen door het verhaal van Simons vader, die om is gekomen bij de vliegramp op Tenrife in 1977. Waarom stapte hij op het vliegtuig terwijl hij zijn zwangere vrouw achterliet?

- Het eiland van de verdwenen bomen door Elif Shafak:
Cyprus 1974. Kostas en Defne ontmoeten elkaar heimelijk in de plaatselijk taveerne, onder de vijgenboom. Dat is de enige plek waar zij, een Turkse, en hij een Griek, elkaar ongezien kunnen treffen. Dan breekt er oorlog uit en wordt hij naar Londen gestuurd, Defne blijft achter. Tientallen jaren later probeert hun dochter Ada, na de dood van haar moeder, de geheimen van haar familie te ontwarren. Het enige aanknopingspunt is de vijgenboom die in de achtertuin groeit.

 

 

Extra informatie