Tuinclub

12 mei bezochten we tuinen bij 3 tuinclubleden.

We werden om 10 uur bij Cora in ’s Heerenberg verwacht. De bedoeling was om van tuin naar tuin te fietsen, maar het weer werkte niet mee, zodat het vervoer per auto ging.

We begonnen binnen met koffie en iets lekkers. Helemaal in stijl met vruchten en een viooltje erop.

Daarna gingen we de tuin in. Cora had voor ons vragen bedacht voor in de tuin, zodat we bewust ergens naar moesten kijken.

De tweede tuin was in Azewijn bij Matty. Aangezien het regende zijn we maar met de heerlijke soep, door Matty gemaakt, begonnen. Intussen vertelde Matty het een en ander over “de Reehorst” en over hoe ze nu al weer 4 jaar op “Gronau” tuiniert. De grond bestaat uit klei, wat niet altijd gemakkelijk is.

Toen het droog was werden we door de tuin geleid. Hoe leuk is het om planten te hebben waarvan je weet van wie je ze gekregen hebt. Ook is er een prachtige groentetuin, zodat ze groente uit eigen tuin kunnen eten.

De derde tuin was bij Annie in Zeddam. Annie gaf ons uitleg hoe we Hortensia kunnen stekken. Daarna konden we het zelf proberen met de meegebrachte stekken. Intussen konden we haar tuin ook bekijken. Als afsluiting binnen nog een kopje thee/ koffie met iets lekkers, gemaakt door Annie.

Het was ondanks de buien een geslaagde dag