Fietsgroep

Fietsclub de 'Doortrappers'
• Kontaktpersoon: 
   
Marja van Wuijckhuijse, tel. 0226 - 35 50 98.

Bij goed weer wordt er op vrijdagmiddag gefietst.
We starten eind april en gaan door tot eind september.
Vertrek is vanaf de N.H. Kerk te Hoogwoud om 13.00 uur. De fietsers stippelen om beurten de route uit.


Seizoen 2023

Vrijdag 15 sseptemer
Met een aangename temperatuur, zijn we met vier personen naar Medemblik gefietst. We hebben een nieuw stekje ontdekt bij Strandpalviljoen De Zoete Zee. Een leuke opsteker met mooi terras en uitzicht, op strand en IJsselmeer. Daar koffie/thee en ze hadden heerlijke appeltaart.
Terug via Opperdoes, natuurgebied en achter de dijk naar Aartswoud, Hoogwoud en onderweg aardbeien gekocht. We hebben 41 km gefietst.
                                                         Marja

Vrijdag 8 september
Het was een tropische warme dag van 30 gr. De meeste vonden het te warm. We zijn toch met zijn tweeën naar Kolhorn gefietst. Bij restaurant 't Anker in de schaduw op terras gezeten. Een fris alcoholvrij biertje/sapje en een heerlijke punt appeltaart. Daarna terug via de Strook naar Hoogwoud. Ondanks de warmte hebben we 29 km gefietst.
                                                         Marja

Vrijdag 11 augustus,
Het was een zonnige en warme dag met flinke tegenwind en waren met zijn vijven. Vanaf Hoogwoud zijn we Richting Zandwerven, Avonhorn, naar Scharwoude en bij Ootje Konkel gestopt, daar koffie/ thee met heerlijke appeltaart genomen. We hebben buiten op het terras gezeten met uitzicht op de vijver. Daarna richting Hoorn stukje langs de dijk en via de Hulk, Berkhout, Klompemaekerspad, Zuidermeer, Zomerdijk, Spanbroek naar Hoogwoud. We hebben 40 km gefietst.
                                                Marja

arjaVrijdag 4 augustus,
Het weer zag er op de eerste plaats niet zo aantrekkelijk uit, maar volgens de buienradar zou het droog blijven.

We waren maar met zijn drieën en zijn via de Westerboekelweg, Langereis, Terdiek, langs de Iersepup naar Verlaat, Waardijk naar Noord-Scharwoude, Oosterlijke rondweg naar Grand Cafe Babylon in Heerhugowaard gestopt en daar heerlijk gezeten.
Daarna richting Middenweg, Veenhuizen naar Opmeer, Hoogwoud. We hebben 27 km gefietst.
                                                             Marja

Vrijdag 28 juli,
Voordat we vertrekken met fietsen, vragen we, wie weet een leuke route!

Lia had uit de krant, dat er in Opperdoes een Galerie De Pieper, die in een prachtige stolp boerderij met een grote theetuin erom heen. Verscholen zitjes, doorkijkjes, bomen en bloeiende struiken.

Binnen hebben ze vele curiosa & kunst en allerei combinaties en op kleur, voorzien van aquarel of keramiek die Wendy zelf maakt.
Alles kan gekocht worden. www.galeriedepieper.nl Nieuweweg 38.

Ze hebben eigen gemaakte cake gevuld met fruit uit eigen tuin. We kregen een rondleiding zowel binnen als in de tuin.

We waren met zijn vieren en zijn via Koningspade, Bierkade, Aartswoud, langs Westfriesedijk, natuurgebied Marepad naar Opperdoes.
Na gezellig thee/ koffie zijn we terug via Twisk, Abbekerk, Gouwe naar Hoogwoud gefietst.
Was weer een verrassende middag ondanks Lia. We hebben 32 km gefietst.
Foto Marja                                  Marja

Vrijdag 21 juli,
Het weer zag er niet zo aantrekkelijk uit en volgens de buienradar zou er wat regen vallen. Maar het is droog gebleven. Met vijf personen zijn we gaan fietsen via Winkel, Lutjewinkel, Barsingerhorn naar Kolhorn. Bij restaurant 't Anker gestopt en als vanouds thee / koffie met wat lekkers. Daarna via De Strook, Groetpolderweg richting Winkel, Langereis naar Hoogwoud. We hebben 29 km gefietst.
                                                           Marja

Vrijdag 14 juli.
Vandaag zijn we met 4 dames richting Aartswoud gefietst en hebben de Koggenrandweg opgezocht,
tot aan de stoplichten. Hier zijn we overgestoken en via Koppershorn richting Opperdoes gefietst.
In Opperdoes een stukje Dorpsstraat gevolgd en achter het stationnetje langs naar Medemblik. Bij de 
Kwikkelsebrug even opsteken om vandaar een stukje langs de IJselmeerdijk naar Oostwoud te fietsen.
We kwamen toen uit op de Zuiderweg en zijn richting Twisk gefietst. Vanaf Twisk, Abbekerk de Weere, Gouwe weer naar Hoogwoud. Een mooie tocht van 40 km.                                            
                                                        Marian

Vrijdag 7 juli,
Prachtige zonnige en warm dag, zijn we met zijn drieën gaan fietsen. Vanaf Hoogwoud, Oosterboekelweg richting De Weere, Abbekerk, Broerdijk aan de andere kant, naar Midwoud daar het Selecumpad, Oosterwijzend naar Nibbixwoud en bij 't Theetuin 't KeiRoosje in Wognum gestopt. Ze hebben daar heerlijke Westfriese streekproducten, waaronder diverse soorten thee, eigen gemaakte Vegan, suikervrij en glutenvrije taarten etc. Verkopen ook biologische groente, koffie met een branderij erbij en kaaswinkel.

Daarna richting Wognum, Kerkweg, Grote Zomerdijk, Spanbroek, Opmeer naar Hoogwoud. Ondanks dat we maar met een klein ploegje waren hebben we 33 km gefietst.                            
                                                Marja

Vrijdag 23 juni
Onder mooie zomerse omstandigheden en een aangenaam briesje vertrokken we met 5 dames richting de Westerboekelweg, stukje Langereis, Oude Niedorp en het Verlaat.

Daarna over de Leijerbrug richting het Veld en de Moerbeek. Daarna linksaf richting Schagen via de Tolkedijk.
Daar kwamen we midden in het het kermis gedruis. Vervolgens zijn we de Nieuwe Laagzijde langs gefietst en kwamen daar een rustige "pleisterplaats" tegen waar de thee en het appelgebak ons heerlijk smaakte. De tocht werd vervolgd via Barsingerhorn naar Nieuwe Niedorp en vandaar weer naar Hoogwoud.
Een mooie tocht van 40 km.
                                           groeten Marian

Vrijdag 16 juni,
Prachtig zonnige en warme dag, zijn we met 3 personen gaan fietsen. We zijn richting Obdam, Lutkedijk, Obdammerdijk naar Heerhugowaard, J.Glijnisweg naar Oterleek en bij Biancas Brasserie op terras gezeten. Wat fris gedronken en een heerlijke eigen gemaakte appeltaart erbij. Daarna via Noordschermerdijk, langs de 3 molens richting Rustenburg, Wogmeer en daar moesten we omrijden via Spierdijk, Zandwerven Spanbroek naar Hoogwoud. We hebben 38 km gereden.
                                                   Marja

Vrijdag 2 juni
Eindelijk, na lange winterstop, zijn we met 5 personen gaan fietsen. We startte met bewolking en flinke frisse tegen wind richting Oosterboekelweg, Sijbekarspel naar Oostwoud en bij de Theetuin 't Vosje gestopt. Voorheen heette het de Vliegenzwam, waar ze toen  houten speelgoed verkochten. De winkel heeft 26 jaar bestaan. Eind 2021 hebben ze voorgoed de winkel gesloten. Wel verkopen ze nu nog leuke cadeautjes. Ze runnen nu ook een B&B. De theetuin is een besloten bloemen tuin met verschillende hoekjes waar je heerlijk kunt zitten en genieten van de diverse soorten thee, koffie en eigen gemaakte taarten. De zon kwam door en we zaten zo lekker beschut, maar we moesten verder.

We zijn via het Egboetswater naar Hauwert, Nibbixwoud, Wognum, Rijndijk, Zomerdijk, Spanbroek, Opmeer naar Hoogwoud.
We hebben 41 km gefietst en we hadden allemaal last van zadelpijn, omdat het de eerste lange rit was na de winter stop.  
                                        Marja

 

       ===============================

Seizoen 2022

Vrijdag 24 september,
Als afsluiting van ons fietsseizoen, zijn we bij Lia uitgenodigd. Ze had bij de koffie/thee heerlijke appeltaart met slagroom. Als slot nog een glaasje kruidenwijn of sapje met nootjes en hapje.
We hebben een mooi en zonnig fietsseizoen gehad.
Volgend jaar hopen we weer gezond en wel met elkaar te kunnen fietsen.             Groeten Marja

Vrijdag 9 september,
De weervoorspelling waren niet zo gunstig, maar volgens de buienradar zou het pas in de namiddag gaan regen. Met zijn drieën hebben we dezelfde route gevolgd, die vorige week vrijdag 2 september is gemaakt. Wij waren alle drie toen niet mee en nieuwsgierig. We hebben het gevonden en inderdaad is het gezellig om op te steken bij Theetuin ’t Keiroosje in Wognum. www.theetuinhetkeiroosje.nl
Heerlijk diverse eigen gemaakte taarten, waarbij de focus ligt op vegan en biologisch. Ook diverse soorten thee ect.
Het is droog gebleven en zelfs kwam de zon door.
We hebben 27 km gefietst.                 Marja

Vrijdag 2 september 2022.
Vandaag zijn we met drie dames gaan fietsen. Het was ook nu weer prachtig weer. We deden het rondje van twee weken geleden in omgekeerde richting. Onze voorkeur is om te beginnen met tegenwind; op de terugweg heb je dan wind mee.
Via Sijbekarspel, in Benningbroek bij het kerkje rechtsaf, dan verder tot je uitkomt bij het zwembad op de grens Wognum/Nibbixwoud. Daar rechtsaf de Oosteinderweg op. We waren blij om daar een theetuin op nummer 24 te zien, waar we heerlijk koffie en thee met zelf gebakken koeken genuttigd hebben. Daarachter is een Westfriese koffiebranderij; de man die de koffie brandde gaf uitgebreid uitleg over zijn producten. Tot onze verrassing bevindt zich daar ook een winkeltje Kaaspunt met allerlei soorten kazen en natuurlijke producten. Daarna onze tocht vervolgd via Wognum, richting Rijndijk en Noordermeer en via de Zomerdijk, de Toevlucht en de Spanbroekerweg weer terug naar huis. En ook nu hebben we 26 kilometer gefietst.                                                   Carina

Vrijdag 26 augustus
Met 8 dames op de fiets richting Waarland.
Langs het water, het Waardijkje, richting Westerweg. Klein stukje fietsen, linksaf naar restaurant Babilon.
Wat drinken met een heerlijk taartje erbij.
Dan Hasselaarsweg naar rechts Middenweg.
Mooi fietspad tot aan afslag Molenweg.
Links de Berkmeerdijk op altijd mooi om te fietsen.
Tot aan de hoge brug naar Spanbroek en naar huis.                     
                                                           Gerda.

Vrijdag 19 augustus,
Ondanks de voorspelling, dat we een buitje regen konden verwachten, zijn we met 8 personen gaan fietsen. Het is prachtig weer geworden en de (regen)jassen en vesten bleven in de zijtas. We zijn via de Zomerdijk, Noordermeer, Rijndijk naar Wognum en bij Cafe Stam op terras gezeten. Ze hadden heerlijke appeltaart met slagroom. Daarna richting Nibbixwoud over de Leek naar de Wijzend, Kerkelaan, Benningbroek, Sijbekarspel naar Hoogwoud.
We hebben 26 km gefietst.                     Marja

Vrijdag 12 augustus,
Ondanks de tropische temperaturen van 31 gr, zijn we met zijn vieren naar Kolhorn gefietst. Gelukkig stond er een windje! Bij restaurant ’t Anker een koffie/thee stop met uiteraard een heerlijk gebakje erbij.
Daarna via de Strook, de Groetpolderweg naar de Westfriesedijk richting Langereis naar Hoogwoud.
We hebben klein rondje van 29 km gereden.
                                                             Marja

Vrijdag 5 augustus.
Weer een mooie zonnige dag, met een stevige bries, op verzoek met 5 dames via Spierdijk, Avenhorn, naar Oudendijk gefietst.
Bij cafe  Les Deux Ponts weer genoten op het terras aan het water van koffie/thee met wat lekkers. Terug via de Walingsdijk en Mijzerdijk naar Ursem, Hensbroek, Obdam weer naar Hoogwoud. We hebben 38 km. gefietst.                                                            Marian
 

Vrijdag 29 juli,
Prachtige zonnige dag, zijn we met z'n tweeën via Spierdijk, Avenhorn naar Oudendijk gefietst.
Bij Eetcafe 'Les Deux Ponts' buiten op terras aan het water gezeten met een kopje thee en heerlijke appeltaart!
Terug via Avenhorn de Walingsdijk, brug over en langs de rustige kant van de Mijzerdijk naar Ursem, Rustenburg, Wogmeer, Zandwerven naar Hoogwoud.
We hebben 36 km gefietst.
........                                            Marja

Vrijdag 22 juli,
Met bewolking en weing wind zijn we met 6 personen via Westerboekelweg, Veenhuizen, de Noord, Heerhugowaard, langs het Lunapark en door het natuurgebied gereden. Bij Biancas Brasserie in Oterleek gestopt. Daar op terras gezeten met koffie/thee/fris en heerlijke eigen gemaakte appeltaart. Terug via de Noordschermerdijk naar Rustenburg, Wogmeer, Zandwerven, Spanbroek, Opmeer, Hoogwoud.
Was heerlijk fietsweer en rustig op de wegen.

We hebben 38 km gefietst.           
                                            Marja

Vrijdag 15 juli,
Met wind mee zijn we met 6 personen via Aartswoud, Westfriesedijk, Koggerand het natuur gebied het Marepad naar Medemblik gefietst. Daar bij Hotel Medemblik op terras gezeten en uiteraard met wat lekkers erbij. Terug met tegenwind via Opperdoes, Twisk, Abbekerk, Gouwe naar Hoogwoud. Als afsluiting een ijsje. We hebben 38 km gefietst.
                                                                  Marja

Vrijdag 8 juli
Met 5 personen zijn we naar Schagen gefietst. Heerlijk op terras gezeten en terug weer een andere route. We hebben ongeveer 40 km gefietst.
                                                                  Marja

Vrijdagmiddag 24 juni,
met 5 dames op de fiets naar Kolhorn.
Eerst via de Langereis naar Winkel richting Barsingerhorn, mooie tocht. Naar Kolhorn, waar we heerlijke appeltaart met iets te drinken namen.
Terug andere kant op, de Groetpolderweg, aan het einde rechts naar de Westfriese dijk.
Via de Langereis, nieuwe rotonde gefietst, naar huis.
Ongeveer 30 km gefietst.           Gerda.
 

Vrijdag 10 juni,

Met een half bewolkte lucht en een flinke tegenwind van windkracht zes, zijn we met 5 personen gaan fietsen.
Richting Spanbroekerweg, Toevlucht, Grote Zomerdijk, Noordemeer, Zuidermeer, Zuiderweg, naar Spierdijk. Gestopt bij bakkers winkel Het Boetje in Spierdijk. Waar we op terras heerlijk eigen gemaakte koek en gebak hebben genomen. Daar waren we wel aan toe met die harde tegen wind.
Terug richting Avenhorn, De Leet, langs Ursemmerplas, De Kolk naar Hensbroek, Kerkweg, Obdammerdijk, Lutkedijk, Kaag, Opmeer, naar Hoogwoud. Terug gedeeltelijk windmee en hebben 35 km gefietst.
                                                         Marja

Vrijdag 3 juni,

Met wat tegen wind was het prachtig zonnig weer om te fietsen. Met 7 personen zijn we richting Gouw, Sijbekarspel, Benningbroek, Midwoud naar Oostwoud en bij de Theetuin 't Vosje, voorheen speelgoedwinkel De Vliegenzwam in de prachtige tuin gezeten. Ze hebben wel 24 verschillende soorten thee en diverse eigen gemaakte taarten ook koffie of frisdrank. Het was genieten en heerlijk gezeten. Daarna via het natuur gebied het Egboetwater naar Hauwert en daar gestopt bij een groente en fruit stal. De Boer had een goeie klant aan ons en gingen met volle tassen richting Nibbixwoud via een pad naar Benningbroek, Sijbekarspel naar Hoogwoud. Daar hadden we onze laatste stop en een ijsje genomen….
We hebben ongeveer 40 km gefietst.      
                                                            Marja

Vrijdag 13 mei
Het  fietsseizoen is weer gestart.
Met een flinke tegenwind zijn we met 7 personen via Zandwerven, Wogmeer, Rustenburg, Noord-schermerdijk naar Oterleek.
Bij Bianca's Brasserie gestopt en koffie/thee met heerlijke warme eigen gemaakte appeltaart. Daar waren we wel aan toe, na die harde tegen wind. Daarna via Oterleek, Jan Gelijnisweg, 't Kruis, Oostdijk, Obdammerdijk, Lutkedijk, Kaag, Opmeer naar Hoogwoud. We hebben 34 km gefietst.
                                                            Marja

--------------------------------------------------------------

Seizoen 2021

Vrijdag 15 oktober,
Met een zonnetje en wat tegenwind hebben we met 5 personen onze laatste fietstocht van dit seizoen gefietst.
We zijn via de Westerboekelweg, Langereis, Dijkweg, Berkmeerdijk, Obdammerdijk, Kerkweg, naar Hensbroek, Dorpsstraat, Korteweg, naar 't Kruis, Jan Glijnisweg, Oterlekerweg naar Oterleek en bij Bianca’s Brasserie buiten op terras gezeten met koffie/thee en heerlijke warme eigen gemaakte appeltaart en uiteraard met slagroom. Terug Noordschermerdijk naar Rustenburg, Wogmeer, Zandwerven, Opmeer naar Hoogwoud en 36 km gefietst.
Was een mooi afsluiting en hopen volgend jaar, dat iedereen gezond en wel weer mee kan fietsen.
                                                               Marja

Vrijdag 8 oktober
Na een mistige ochtend, klaarde het tegen 12.00 uur op en de zon kwam door. Jammer dat we maar met zijn tweeën waren, maar we hebben een mooi rondje van 30 km gefietst. We zijn via de Oosterboekelweg, Gouwe, Sijbekarspel, Benningbroek, richting Midwoud, het pad Gouwtje, pad Sellecum, Nibbixwoud naar Wognum en bij Cafe Stam op terras in de zon gezeten. Daarna Oude Gouw, Kleine Zomerdijk, pad Rijndijk, Noordermeer, Gr Zomerdijk, Toevlucht, Spanbroek, Opmeer naar Hoogwoud.

Ondanks dat we maar met zijn tweeën waren hebben we genoten van het mooi West Friese landschap.  Marja
Foto: Marja

Vrijdag 24 september
Met een lichtbewolkte en een flinke tegenwind van windkracht 6 zijn we met 8 personen gaan fietsen.
We zijn via de Koningpade, Pade, Hertogwillemweg, Spanbroekerweg, Toevlucht, Gr Zomerdijk, Noordermeer, Zuidermeer, Zuiderweg naar Spierdijk. Bij de bakkerswinkel het Boetje thee/koffie met heerlijk eigengemaakte koek erbij.
Terug de Verlaatsweg, Wogmeer, Zandwerven, Opmeer naar Hoogwoud. Gelukkig terug wind mee en hebben ongeveer 23 km gefietst.    Marja

Vrijdag 17 september.
Met bewolking en kleinspatje regen zijn we met zijn achten vertrokken. We waren het dorp nog niet uit en was alweer droog. Het weer werd steeds beter en de zon kwam flink door. Via de Westerboekelweg, Venhuizen naar de Noord, de Middenweg en bij de rotonde de Westangent het fietspad op, Stationstraat, Middenwaard langs naar het Park van Luna in H.Hugowaard. Daar wilde we opsteken, maar het restaurant was gesloten. Door gefietst langs het natuurgebied en bij Brasserie Bianca`s in Oterleek op terras gezeten. Daar thee/koffie en heerlijke vers eigen gemaakte warme appeltaart met slagroom.
Terug via Noordschermerdijk naar Rustenburg, Wogmeer, Zandwerven, Opmeer naar Hoogwoud.
Was weer een mooi tocht en hebben ongeveer 38 km gefietst.                             Marja
Foto: Marja

Vrijdag 10 september
De weerberichten waren niet zo gunstig en er zou wat regen vallen. Nadat we elkaar hadden gebeld en na 13.30 uur droog zou blijven, hebben we besloten om met zijn vieren toch te gaan fietsen. We zijn via Opmeer de Wipbrug over, Zandwerven, Wogmeer naar Rustenburg gefietst en bij de Gouden Karper op terras gezeten. Terug via Oostdijk, Hensbroek, Kerkweg, langs Obdammerdijk naar Opmeer, Hoogwoud. Op de heenweg kwam de zon nog door en was broeierig. We hebben 30 km gefietst.                       Marja
 

Vrijdag 3 september
Mooi zonnig weer en een matige no-wind doet ons drieën besluiten om via de Langereis Nieuwe Niedorp te fietsen richting Schagen. Vervolgens over de Scheidersbrug naar het fietspad langs de Hartweg. Daarna de Oosterweg opgezocht en richting Moerbeek en Haringhuizen. In Schagen in de zon op het terras en daarna via Barsingerhorn, Lutjewinkel, Winkel weer naar ons vertrouwde Hoogwoud. Bij elkaar 34 km gefietst. Het was weer een mooie tocht door het open veld.
                                                     Groeten Marian

Vrijdag 27 augustus
Met een groep van 7 personen hebben we een kleine route van 26 km gefietst. Er stond een stevige wind, maar gelukkig hebben we allemaal een elektrische-fiets. We zijn via de Westerboekelweg, Langereis, Ooievaarsweg, Terdiek de Dorpsstraat naar Oude-Niedorp langs 'The Itish Pub', Verlaat daar de tunnel onder door, langs de Waardijk naar Noord-Scharwoude. Provinciale weg over de Westerweg het fietspad op en gestopt bij Grand Cafè Restaurant Babylon in Heerhugowaard. Heerlijk in de zon op terras gezeten met uiteraard koffie/thee met wat lekkers erbij.

Daarna via de Noord, Middenweg oversteken en de Donkereweg, Kerkweg naar Veenhuizen, Langereis naar Hoogwoud.                              Marja

 

Vrijdag 20 augustus
Met zwaar bewolkt weer en regen kleding mee, zijn we met 7 personen naar Medemblik gefietst. We zijn via Aartswoud, Braakweg, 't Blote Bienenpad, Pannepad, Lambertschaag daar de Privinciale weg over en langs de Koggenrandweg, de Grasdrogerij naar het Marepad een mooi waterberging natuur gebied bij Twisk, waar vele vogelspotters van kunnen genieten. De Galeweg in en langs het station van de stoomtram in Opperdoes en daar kwam Medemblik inzicht. In centrum vlakbij de haven hebben we bij het Eetcafe de Kwikkel op terras gezeten en heerlijke appelflap/soes met slagroom en aardbeien genuttigd en uiteraard koffie/thee erbij. De lucht begon te breken en de zon kwam door.
Terug langs het IJsselmeer, Stoommachinemuseum naar Onderdijk via Dirk Bijvoetweg, Oostwoud, Broerdijk, Abbekerk, Vekenweg, Gouwe naar Hoogwoud. Het is elke keer weer een uitdaging om een leuke route te vinden en hebben 42 km gefietst.                                 
                                                              Marja

 

Vrijdag 13 augustus
Met een flinke tegen wind zijn we met 9 personen via de Westerboekelweg naar de rotonde, Dijkweg, Bergmeerdijk,  Obdammerdijk richting Hensbroek, Dorpsweg naar Ursem. Langs de Ursemmerplas naar Spierdijk. Waar we bij Het Broodboetje op het terras met een heerlijk potje thee/ koffie met wat lekkers erbij.
Deze bakkerswinkel in Spierdijk dreigde in begin 2020 te verdwijnen en besloot de Stichting Esdégé - Reigersdaal actie te ondernemen.
Om mensen met een beperking mee kunnen helpen. Leuke winkel met eigen gemaakte spullen o.a. cadeautjes eigen gemaakte kaarten, zuivel van Dijkgalshoeve en brood van Jos Rood verkopen.
Na de stop zijn we via Noord Spierdijkerweg, Zandwerven, Opmeer weer naar Hoogwoud gefietst. Ondanks de harde wind hebben we 30 km gefietst.                
                                                    Groeten, Marja 

Vrijdag 30 juli
Ze voorspelde in de namiddag regen, maar we zijn toch met 5 dames een klein rondje van 23 km gaan fietsen.
We zijn richting Spanbroek, Gr Zomerdijk, Noordermeer, Rijndijk naar Wognum.  Een stop bij Cafe Stam, waar we buiten op terras hebben gezeten. De lucht werd wat donker en zijn toch maar opgestapt. De regenjas aan en via de Kerkweg, Wadway, Spanbroek, Opmeer naar Hoogwoud. Ondanks de regen hebben we toch een leuke route en een natte frisse neus gehaald.
                                                                     Marja

Vrijdag 23 juli,
Met een kleine groep van vier personen zijn we via de Westerboekelweg, Langereis, Berkmeer, Groendijk, Heerhugowaard, naar Oterleek gefietst. Waar we bij de Brasserie Bianca`s  op terras hebben gezeten.
Terug via de Huygendijk, Ursem, de Wogmeer, Zandwerven, Opmeer naar Hoogwoud. 
We hebben 32 km gefietst. Al hebben we deze route al vaker gedaan, het blijft altijd genieten van de mooie omgeving.                            Groeten, Marja

 

Vrijdag 16 juli,
Met 7 dames op de fiets richting Oostwoud. Stevige wind, zon, heerlijk fietsweer.
Bij de Vliegenzwam een leuke winkel, waar ze ook wat te drinken hebben met heerlijke taart.
Verder op de fiets naar het Egboetswater, met mooie paden, meertjes en uitzichten.
Dan naar Hauwert met onderweg een stop voor groente en fruit, daarna Nibbixwoud via de Gouwe naar huis en hebben ongeveer 38 km gereden. Mooie route.
                                            Gerda

Vrijdag 9 juli,
Met 4 personen hebben we een kleine route van 32 km gefietst. We zijn richting Obdam, Hensbroek, Wogmeer en bij het Wapen van Wogmeer op terras gezeten.
Daarna via Bobeldijk, Noordermeer, Wognum en gestopt bij het huis van de Walvisvaarder (tegen over bakker Schouten, die er niet meer is). Dit huis vertelde Joke, dat de moeder van haar man was fam. Commandeur stamt oorspronkelijk uit de Walvisvaarders. Op de gevel als je omhoog kijkt, zie een boot met de woorden Commandeur Hoeve. (zie foto). Dat zijn nazaten van de vele fam. Commandeuren die er nog wonen.
Ooit hadden ze ook een Burgemeester Commandeur in Wognum. Zo Ieren we nog wat onderweg.
Foto: Marja

Vrijdag 2 juli
We hebben een mooie route naar Hoorn gefietst via Sijbekarspel, Benningbroek door de weilanden naar Nibbixwoud over de Leek naar Zwaagdijk-West en via omwegen waren we eindelijk bij de Schelpenhoek aan het Markermeer. Het Strand Paviljoen 'Oranje Buiten' en heerlijk op het terras met uitzicht op strandje en jachthaven.
Daarna via Hoorn langs de haven de Oude Doelenkade buiten om naar het Keern, Bobeldijk en daar het Gorterpad richting Wognum en onderweg gestopt voor heerlijke aardbeien om verder de Rijndijk naar Noordermeer, Zomerdijk, Opmeer naar Hoogwoud.

We hadden prachtig weer en hebben 42 km gefietst met 7 personen.              Groeten Marja
 

Vrijdag 18 juni
Met 4 dames zijn we de Koningspade, Mienakker, Langereis richting de Westfriesedijk daar de polder in via de Strook naar Kolhorn. Bij de haven Bistro de Egelantier op terras gezeten met heerlijke zelf gemaakte appeltaart. Terug door Kolhorn richting Barsingerhorn, Lutjewinkel, Winkel naar Hoogwoud. Ondanks de dreigende lucht in de verte bleef het droog en hebben 32 km gefietst.   Groetjes Marja

Vrijdag 11 juni
Met 8 dames, op pad richting Oterleek. Westenwind en een jas aan want we beginnen tegenwind. Mooie tocht langs de ringsloot naar Hensbroek, vervolgens richting Ursem. Rustenburg en langs de dijk met molens, koffie met appeltaart in Oterleek. Naar Heerhugowaard, langs de Middenweg naar de Molenweg. Berkmeerdijk, links, ook heel mooi om te fietsen.
Daarna richting huis, ongeveer 38 km gefietst.

                                                Groeten Gerda.

Vrijdag 4 juni
We gingen met een aantal vrouwen met stralend weer fietsen naar Medemblik.
Over het Groene Paadje, het Blote Bienepad en het Pannepad naar Lambertschaag. Een beroemde stier die Pan heette heeft zijn naam aan dit laatste pad geleend.
In Lambertschaag de Provinciale weg overgestoken, langs de Koggenrandweg, via de Grasdrogerij naar de waterberging bij Twisk. Daar stopten we even om te genieten van alle vogels die er te zien waren.
Langs het Pannenkoekenstation in Opperdoes en even later lonkten de terrassen in Medemblik al.
De ober zette de tafeltjes uiteen, zodat we op anderhalve meter afstand van elkaar zaten.. Dat had hij goed gedaan, want de boa’s kwamen langs het terras lopen. We genoten van koffie/thee met wat lekkers. 
Na afloop even naar de kop van de haven gefietst. 
Daar waren jongelui in het IJsselmeer aan het duiken vanaf de hoge kade. Niet ongevaarlijk, ook omdat ze over de dukdalven moesten duiken. Op de terugweg namen we eerst een stukje verkavelingsweg van uit Medemblik. Toen sloegen we linksaf en reden door het prachtige Twisk met zijn statige oude boerderijen terug naar huis. 
Het was weer een heerlijke middag.   Carina

Vrijdag 28 mei 2021 
Na een lange lockdown  en winterstop eindelijk mooi weer om te fietsen.
We zijn met zijn negenen via Winkel, Lutjewinkel, Barsingerhorn naar Schagen gefietst. Daar heerlijk op een terras gezeten met wat lekkers erbij.
Terug via Haringhuizen, Moerbeek, Oude-Niedorp richting Hoogwoud.
Was gezellig en fijn om elkaar weer te zien en te spreken
Tegen 16.15 waren we weer terug en hebben 39 km gefietst.                  Groetjes Marja

-------------------------------------------------------------

Seizoen 2020

Vrijdag 9 oktober.
Ondanks de weervoorspelling van wisselvallig weer, hebben we met een groepje van 6 personen een klein rondje gefietst van 24 km.

We zijn via de Westerboekelweg, Dijkweg, Berkmeerdijk, Obdammerdijk, Kerkweg Hensbroek naar Wogmeer en bij Het Wapen van Wogmeer gestopt.
Op het terras buiten de koffie/thee en uiteraard met wat lekkers erbij. De zon kwam zelfs door en hebben daar even van genoten. Daarna via de Wogmeer, Zandwerven, Opmeer naar Hoogwoud.
Misschien wel de laatste keer van dit seizoen.
                                Groeten Marja

Vrijdag 2 oktober met 6 fiets dames op pad naar Oostwoud. Flinke zuidoosten wind, heen tegen en fris 14 graden. Kopje thee met iets lekkers bij de Vliegenzwam, waar ook nog houten speelgoed gekocht werd. Op weg naar het Egboetswater, mooi stukje met goede fietspaden.
Via Hauwert, Nibbixwoud, Wognum naar huis ongeveer 35 km.                       Groeten Gerda

Vrijdag 18 september
hebben we alvast onze afsluitende tocht gefietst. Om tien uur dronken we koffie met een heerlijke appelpunt bij Carina. Daarna fietsten we via Oude Niedorp, Waarland, Warmenhuizen en Schoorldam naar de klimduin in Schoorl. Daar hebben we in een lekker zonnetje geluncht. Op de terugweg hadden we een paar knooppunten gemist. Dat was niet erg, want weer kwamen we op plekken, die we nog nooit gezien hadden. Bij Babylon dronken we koffie met een overheerlijke Belgische bonbon. Na veel zon, gepraat, gelach kwamen we na 54 km moe maar voldaan aan in Hoogwoud.
Foto's: Gitta en Marja

Vrijdag 11 september fietsten we via Abbekerk, Oostwoud, koffie bij Grand café 'de Post', Nibbixwoud, Wognum, Oude Gouw, Rijndijk, Zomerdijk weer door ons mooie West-Friesland.

Vrijdag 4 september had Gerda weer een prachtige route in Heerhugowaard. Lekker lang koffie gedronken bij café 'het Circus'. Via Rustenburg, Wogmeer naar huis.

Woensdag 2 september hebben Carina, Marja, Joke en Tilly een leuke fietstocht gemaakt. Bij 'Stam' in Wognum hebben zij weer genoten van een heerlijk kopje koffie met het gebruikelijke gebakje.

Vrijdag 21 augustus ging de fietstocht, met héél veel wind naar Kolhorn.  Daar in café-restaurant het 'het Anker' was de koffiestop. Via Bassingerhorn, Moerbeek, Nieuwe Niedorp kwamen we na 32 km weer voldaan thuis.

Vrijdag 14 augustus zijn we via Aartswoud, het Pannenpad, Opperdoes naar Medemblik gefiestst. Bij de haven, met een prachtig uitzicht op het IJselmeer, hebben we koffie gedronken. Terug via Onderdijk, Vlietlanden, Broerdijk, Abbekerk kwamen we om half 5 weer thuis.

Vrijdag 31 juli heeft Gerda ons verrast met een héééle lange tocht: 51 kilometer. Een deel ging over de Omringdijk. Buitengewoon mooi. Het was heel warm. Daarom lieten enkele van onze fietsters verstek gaan. Gelukkig was er een beetje wind.

Vrijdag 24 juli heeft Carina voor een mooie tocht gezorgd. Via Lutjewinkel zijn we richting Schagen gegaan en op het plein koffie met gebak. Heerlijk!!!
Terug fietsten we door Haringhuizen en de Moerbeek.

Vrijdag 17 juli hebben we de Waerdse Ronde gefietst.
Het was prachtig weer. We dronken koffie bij een restaurantje bij Het Park van Luna.

Maandag 6 juli zijn we ons fietsseizoen gestart met een gezellig koffieochtendje. We hebben lekker even bijgepraat en besproken wanneer we weer zouden fietsen.

                                 ---------------------

Seizoen 2019

Vrijdag 13 september
We waren met zijn vijven: Lia, Gerda, Gitta, Carina en Marja en hebben, gedeelte van de Waerdse ronde gereden.
Vanaf de kerk de Westerboekelweg langs de Langereis, Oude Niedorp, Verlaat, De Noord richting Waarland,
langs het water naar Broek op Langedijk, Heerhugowaard waar we bij Cool in een van de restaurants die daar zijn thee/koffie met wat lekkers erbij. Daarna richting Park van Luna, Oterleek, Rustenburg, Wogmeer, Zandwerven weer terug naar Hoogwoud.
We hebben 42 km gereden en zijn op plekken geweest, waar we nog nooit hebben gefietst. Groetjes Marja

• Vrijdag 23 augustus naar Medemblik
We waren op deze prachtige zomerse dag met zijn drieën Tillie, Gitta en Marja.
We zijn via Aartswoud langs de Westfriesedijk, door het Natuurgebied naar Medemblik gefietst.
Eerst hebben we de expositie in de Bonifaciuskerk  van beelden in brons en keramiek bekeken en daarna op het terras bij de haven koffie, thee met wat lekkers erbij.
Terug via Opperdoes, Twisk, Abbekerk de Dorpsstraat, Oosterboekelweg naar Hoogwoud waar we tegen
16.30 uur thuis kwamen en 41 km hebben gefietst.                       
                                     Groetjes, Marja

• Vrijdag 19 juli 
hebben we weer met zijn vijven gefietst. De tocht ging via Opmeer, de Zomerdijk, Noordermeer, Zuidermeer, Bobeldijk, Wogmeer (daar wat gedronken), Rustenburg, de Oostdijk richting Opmeer.
Het was lekker fietsweer en het is ondanks de dreigende luchten toch droog gebleven. De rit was ongeveer 34 km en zoals altijd erg gezellig.            Groetjes Tillie.

• Vrijdag 5 juli
​Gingen Paula, Marja en Gerda op pad om te fietsen.
Richting Obdammer dijk oversteken brug Oostdijk, Jan Glijnisweg naar Oterleek.
Onder aan de dijk wat drinken en langs de molens, voor de Gouden Karper rechts.
Links langs het dijkje, rechtdoor naar Zandwerven en weer naar huis.                   Gerda Jager

• Vrijdag 21 juni
Eindelijk een mooie dag om te fietsen, waren we maar met zijn drieën: Gitta,Lia en Marja.
We zijn via de Koningspade, Mienakker, Langereis richting Winkel, waar we bij het klooster in het kerkje even zijn gestopt.
Verder door naar Winkel, Barsingerhorn, Kolhorn.
Bij 't Anker hebben heerlijk op het terras gezeten met koffie/thee en een heerlijk stuk appeltaart.
Daarna langs het water via De Strook, de Groet Polder en kwamen bij de dijk uit, via Winkel, Terdiek, Oude Niedorp naar Hoogwoud.
We hebben 35 km gereden. Ondanks dat we maar met zijn drieën waren, hebben we genoten van de prachtige wolken, zon en natuur.             Groetjes, Marja

• Vrijdag 24 mei
We zijn deze vrijdag weer begonnen met de fietsgroep.
De tocht kwam van de zus van Gerda, die meefietste.
De route ging via Waarland, Barsingerhorn naar Kolhorn. Daar hebben we bij het Ankertje iets gedronken met 'natuurlijk' iets lekkers erbij.
Op de terugweg even gestopt bij een kaasboerderij.
De hele rit was ongeveer 44 km. Het was een zeer geslaagde en vooral gezellige tocht met lekker fietsweer. Jammer dat we maar met z'n vijven waren, hopelijk zijn het er over 14 dgn. meer.    Groetjes Tillie.

===================================

Seizoen 2018

Vrijdag 14 september
Afsluiting in de Lage Hoek bij Aukje. 
Vertrektijd 14.30 uurvanaf NH kerk.

Vrijdag 31 augustus
Laatste keer fietsen naar de Theetuin 'de Vliegenzwam' in Oostwoud. 2x afgelast
 

Vrijdag 17 augustus
Hebben we met  zijn vieren  de West Friese Omringdijk gefietst.
Thee stop in Tuitjehorn en via Enigenburg de dijk op, ijsje in Schagen en weer naar huis.
Prachtige tocht, Tillie, Paula, Tini en Gerda
 

Vrijdag 10 augustus - Gerda
Fietsen we richting Tuitjehorn
 

Vrijdag 27 juli - Gerda Fietsen Waarland met zus van Gerda (vervalt wegens hitte, ​wordt 10 aug., zonder zus)

Vrijdag 13 juli zijn we met Tini (gewone fiets) Paula, Marja en Gerda via de Zuidermeer naar Ootje Konkel in Hoorn gefietst.
Aan het water met een verfrissing, daarna richting Oudendijk, Avenhorn, Spierdijk en richting huis.
Een  prachtige tocht van ongeveer 45 kilometer. Gerda

Vrijdag 29 juni - Carina
Zijn we naar Schagen gefietst.

Vrijdag 15 juni - Paula en Gerda
We fietsen richting Medemblik.
- Foto's: Gerda Jager

Vrijdag 25 mei trappen we af. - Gitta en Tilly
Het vertrekpunt is om 13.00 uur bij de kerk. Wie er is fiets mee. We volgen deze fietsknooppunten: 39 - 38 - 19 - 2 - 18 - 71 - 53 - 11 - 44 - 90 - 88 - 89 - 45 -41 - 40 - 39

---------------------------------------------------------------

Seizoen 2017

- Vrijdag 22 september
Fietsen we richting Schoorl via de Lage Hoek.

- Vrijdag 25 augustus
Fietsten we via Waarland naar Tuijtjehorn (waar we thee gedronken hebben) en via de Omringdijk, St. Maarten, Valkkoog, Schagen (ijsje gegeten), 't Veld en Oude Niedorp weer richting huis. 

- Vrijdag 11 augustus
Fietsten we naar De Rijp, via Zandwerven, De Goorn, Avehorn, Middenbeemster, de Rijp. De terugweg via Graft, Noordeinde, Grootschermer, Schermerhorn, Rustenburg, Hensbroek en Obdam weer naar huis.

- Vrijdag 28 juli
Vanwege de harde wind, windkracht 6, zijn we een andere route gaan fietsen. Richting de Stad van de Zon in Heerhugowaard, het fietspad, na Reigersdaal, links. Bijna helemaal tot het eind gefietst en kom je bij de hoge flats van Stad van de Zon. Langs het strand, koffie pauze, door richting Ooterleek. Toen alles voor de wind langs de molens, Ursem, richting huis. Ongeveer 38 km,            
                                                                 Gerda

- Vrijdag 14 juli
Zijn we naar Medemblik gefietst, via Aartswoud richting de Wieringermeer, bij Grasdroger Hartog het fietspad op naar Medemblik. Daar bij de jachthaven koffie/thee gedronken en via Twisk, Abbekerk weer naar huis.
                                                                 Aukje

- Vrijdag 30 juni
We fietsten het eerste en laatste gedeelte van de 'Rabofietstocht'. Voor Hoorn sloegen we linksaf over de beide fietspaden door het land, om zo weer het laatste gedeelte via de Grote Zomerdijk naar huis te fietsen.

- Vrijdag 16 juni
Door de harde wind zijn we in plaats van een rondje Schagen, richting Kolhorn gefietst. - Carina

- Vrijdag 2 juni
We vertrokken om 13.30 uur. Later bleek dat we beter weer om 13.00 uur kunnen vertrekken i.v.m. de verkeers drukte later op de middag.
We fietsen het rondje: Zandwerven, Wogmeer, Gouden Karper, Oterleek (thee/koffie) Beverkoog, Heerhugowaard, Lage Hoek, Hoogwoud, - Aukje

                              --------------------

Seizoen 2016

- Vrijdag 9 september
Onze laatste fietstocht ging richting Egboetswater.
Via Sijbekarspel, waar we bij Annie peren en appels hebben gekregen, naar Oostwoud.
Bij de Vliegenzwam thee met heerlijke taart en daarna naar het Egboetswater.
We kwamen uit bij Hauwert, een prachtig dorp met mooie boerderijen, Nibbixwoud, Wognum, ijsje gegeten en via de Zomerdijk naar huis. We hebben prachtig weer gehad. Volgend voorjaar gaan we weer op pad.  
                                                              - Gerda

 

 - Vrijdag 26 augustus
We vertrekken om 13.00 uur bij de Herv. Kerk en fietsen richting Schagen via het Klooster, Winkel, Lutjewinkel, de Weere, Barsingerhorn naar het centrum van Schagen waar we een kopje thee/+ nuttigden.
Terug via de Grotewallerweg, Muggenburgerweg, Haringhuizen, Moerbeek, 't Veld, het Verlaat, Oude Niedorp weer naar huis.

- Vrijdag 12 augustus
We vertrekken om 13.00 uur bij de Herv. Kerk en fietsen het rondje 'Stad van de Zon'.

- Vrijdag 29 juli
We vertrekken om 13.00 uur bij de Herv. Kerk en fietsen de route via de Lage Hoek, Zuid Scharwoude, Geestmerambacht, Koedijk, de fietsvlotbrug en het tunneltje, het fietspad door het land naar Bergen. 
In het cetrum drinken we thee/koffie dan vervolgen we onze tocht naar de Bergerweg en het fietspad langs de Bergervaart 'Sluispolderpad' naar Alkmaar. We steken het Noordhollandskanaal over en via de Noorderkade, de Drechterwaard, de Zeswielen naar het Achterpad ricthing Heerhugowaard en zo weer naar huis. 45 km.

- Vrijdag 15 juli
We vertrekken om 13.00 uur bij de Herv. Kerk en fietsen de route van de Rabofietssponsortocht:
Obdam - De Goorn - Hoorn - Spanbroek ± 40 km.

- Vrijdag 17 juni
We vertrekken dit keer om 13.30 uur bij de Herv. Kerk.
We gaan naar de Bijenstal in Opperdoes met onderweg een verrassing. Doe dichte schoenen aan. 
- Paula

- Vrijdag 3 juni
Verzamelen bij de bushalte bij de kerk om 13.00 uur.
We fietsen het rondje: Zandwerven, Wogmeer, Gouden Karper, Oterleek (thee/koffie) Beverkoog, Heerhugo-waard, Lage Hoek, Hoogwoud. - Gitta en Aukje

- Vrijdag 20 mei
Fietsen we richting Kolhorn en kunnen in het Anker wat drinken, daarna richting Winkel (een ijsje).

Het is ongeveer 40 km, bij regen gaan we niet.
Opgeven of afmelden bij Paula 353986 of sluis48@live.nl  - Groeten Gerda -

                             -----------------

Seizoen 2015

- Vrijdag 25 september
was de laatste fietstocht. We gingen richting Ootje Konkel in Scharwoude aan de dijk, maar uiteindelijk belandden we in Hoorn bij de Keizerskroon, waar we thee/koffie met iets lekkers hebben gedronken en gegeten.
Het was goed weer af en toe fris als het zonnetje weg was. Leuk zo'n fietstocht.
Allemaal nog een fijne tijd en tot ziens.
Groeten van Gerda en Paula

- Vrijdagmiddag 11 september
hebben we met 6 dames een fietstocht richting Waarland gemaakt, mooi weer met een stevige wind.
Via Waarland door de polders, met veel kool onderweg, naar Tuitjehorn. Daar een kopje thee gedronken op het terras in het zonnetje.
Toen richting Warmehuizen, door de dorpjes naar Oudkarspel, langs Geestmerambacht, een mooie route naar Heerhugowaard De Noord.
Via Veenhuizen, de Lage Hoek weer richting huis. Ongeveer 42 km gefietst, heerlijke tocht - Gerda

- Vrijdag 21 augustus
Gerda en Paula hadden voor ons een rondje Hauwert uitgestippelt. We reden door Spanbroek, Wadway, Wognum, Nibbixwoud, Hauwert. En over Midwoud, waar we wat nuttigden, Benningbroek en Sijbekarspel weer richting huis.

- Vrijdag 7 augustus
Deze keer ging de tocht naar Medemblik en bezochten we een tentoonstelling in de Bonifaciuskerk.

- Vrijdag 24 juli
Carina had voor ons een rondje Schagen uitgestippeld.

- Vrijdag 3 juli
We fietsten een rondje Heerhugowaard, Oterleek, Wogmeer, van Gerda.

- Vrijdag 5 juni
Deze middag fietsen we een kort rondje, omdat de volgende morgen de Rabofietstocht gereden wordt. 

- Vrijdag 15 mei
Hebben we met z'n drieën een rondje Oterleek, Beverkoog, Heerhugowaard gefietst, als 11 juli vorig jaar.


Gefietste tochten seizoen 2014:

- Vrijdag 12 september starten we om 10.00 uur. 
We zijn richting Hoorn gefietst. We hebben koffiegedronken bij Van der Valk, Hoorn. Om 13.00 uur pannenkoeken gegeten bij Ootje Konkel aan IJselmeerdijk, Scharwoude.
Dit was -de afsluitende rit- van het seizoen.

- Vrijdag 29 augustus fietsten we naar Oostwoud op weg naar Egboetswater, waar we 13 juni niet helemal aantoe gekomen zijn. Met de verrekijker konden we wat vogels bekijken. Deze tijd is het wat de vogels betreft erg rustig.

- Vrijdag 1 augustus heeft Carina een mooi rondje voor ons uitgestippeld.
We vertrokken bij de bushalte Raadhuisstraat richting de Koningspade. Linksaf de Mienakker op naar de Langereis, Over de brug rechtsaf, oversteken van de Oude Provincialeweg, dan over de Westfriesedijk. Linksaf naar Lutjewinkel de Mientweg op. Daarna rechtsaf via de Bosstraat, de Weereweg en de Leekerweg linksaf naar Barsingerhorn.  Dan via de Tin en de Snevert door het fietstunneltje richting station en centrum naar de Markt, waar we lekker even in de zon op een terras hebben gezeten om e.e.a. te nuttigen.

De terugreis ging via een fietspad langs het spoor over de Wittepaal richting Haringhuizen. Haringhuizerweg R, Dorpsstraat L aanhouden de Hogebierenweg op. R de Poepskade op. L naar Moerbeek, dan L de Wateringskant en direkt weer R de Oosterweg op. Oversteken L de Hartweg op en direkt weer R de Oosterweg op.
Voordat je bij de Dorpsstraat bent ga je L het fietspad op achter de woonwijk langs en de de Kostverlorenstraat L de Westerweg op. R de Dorpsstraat op en L de Terdiekerweg op. Rechtdoor de Oudeweg op, over de brug R de Langereis op tot aan de Westerboekelweg, daar linksaf naar Hoogwoud.
Wat een mooie tocht. Carina bedankt. Aukje

 

- Vrijdag 11 juli fietsten we weer een prachtig rondje. Vanaf de rotonde bij de Wipbruglaan, Zandwerven, rechts Kapelleweg, Wogmeer, Uitgang, Rustenburgerdijk.
Aan het einde van de weg rechts de Drechterlandsedijk op. Links over de brug en direkt weer rechts de Noord-schermerdijk op tot aan de Oterlekerweg rechts over de weg.
Koffie en thee gedronken bij Bianca's.
Terug naar de Oterlekerweg, de eerste weg rechts de Korte Moleweg op. Aan het einde links en rechts onder de N242 door. Rechts het fietspad op naar de Huygendijk, onder de Nollenweg door en 2x rechts het fietspad langs de Nollenweg naar de Beverkoog.
Oversteken en het Achtergeestpad op. Rechts het Achtergeest en links het fietspad over de spoorbrug en meteen weer links het fietspad op richting de Gamma, De Oudweg helemaal uit fietsen. Links de Beverlandseweg, oversteken naar het Stationsplein via de Umbriëllaan links het fietspad van de Westtangent op naar de Middenweg en daar links. 
Via de fietsemaker, voor een nieuw afdekkapje voor de fiets van Joke W., zij is gevallen -tot ieders grote schrik- op het Achtergeestpad. Joke is met twee collega fietsters, meteen voor een contrôle en tetanusprik naar de huisarts gegaan. Ze kon tot ieders verbazing toch behoorlijk -Doortrappen- naar huis. Joke is herstellende van de toch wel harde klap. Joke, beterschap. (Aukje) 

- Vrijdag 27 juni fietsten we een rondje Mijzenpolder en dronken thee/koffie Avenhorn (Carla)
Klik hier voor de foto's


- Vrijdag13 juni fietsten we naar Oostwoud op weg naar Egboetswater. Daar zijn we niet helemaal aantoe gekomen, maar hebben heerlijk theegedronken met een zelfgemaakte lekkernij erbij, in Theetuin 'De Vliegenzwam'. Voor je naar de theetuin gaat, ga je door een houtenspeelgoed winkeltje met dezelfde naam, onderdeel van een winkeltjesroute: www.westfriesewinkeltjes.nl

We fietsten 35 kilometer. De volgende dag reden we de Rabofietstocht.


- Vrijdag 30 mei fietsten we naar het Geestmerambacht en dronken thee bij de Camping de Molengroet.


- Vrijdag 16 mei fietsten we via Het Kruis, een stop bij café Cirkus Heerhugowaard, via Jan Glijnisweg, het park van Luna terug naar de Lage Hoek, waar we thee/koffiegedronken bij Aukje op de veranda.


- Vrijdag 2 mei fietsten naar Heerhugowaard via de Middenwaard, waar we iets nuttigden, door het park van Luna, via de westkant. Een prachtige route. 
Onze eerste rit.