Fotoalbums

KERSTATTENTIE
Maandag 13 december 2021

Vandaag werden wij, de leden van onze vereniging, verrast met een leuke attentie.
Ria de Vlugt, Antoinette Bol en Berta van Mourik hebben gezamenlijk alle kerstattenties gemaakt.
Met veel creativiteit en privétijd is het hun gelukt om deze prachtige kerstkaart voor ons te maken.
Vandaag heeft het volledige bestuur er voor gezorgd dat de attenties bij iedereen werd thuis bezorgd.

Ik ben trots op deze dames en overige bestuusleden, dat zij in deze moeilijke periode voor iedereen,  dit voor ons hebben gerealiseerd. Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto,s van bovengenoemde activiteit.

===============================

TUINCLUB VIBURNUM
Donderdag 25 november 2021
Vanochtend heb ik met Antoinette en Hannie kerststukken gemaakt. Antoinette was nog niet klaar met haar stukje dat wilde ze thuis afmaken. Maar haar idee was erg mooi, met de ring en daar lampjes omheen en de plantjes ingegraven in het mos.Hannie heeft met 2 etages gewerkt en met berkenschors en veel groen, dat stukje was af, thuis zou ze dan nog een kaars bovenin zetten. Was ook een leuk stukje. Vooral de berkenschors, mooi geknipt in bladeren. Dat ga ik ook doen. Zo leren we ook van elkaar. Al met al een mooie ochtend. Helaas hadden de andere dames afgezegd vanwege Corona.
Trudy Snijders

Klik hier voor de foto's

===============================

CREA
Maandag 15 november 2021
De Crea club van Elly van Rossum heeft na enkele maanden voor het eerst weer geknutseld. We hadden al wel met elkaar koffie gedronken en bijgepraat na al die tijd, maar hadden nog niets gemaakt. Gisteren hebben we voor het eerst in het Purmer Kerkje geknipt en geplakt aan een engeltje voor de Kerst. Het was weer even gezellig met elkaar. We hopen dat het zo weer door kan gaan.

Tonny Bijvoet

Klik hier voor de foto's

===============================

BOWLING
Donderdag 4 november 2021

Onder leiding  van Tonny Bijvoet hebben we vanmiddag  heerlijk gebowld met 12 dames.  Het was reuze gezellig. Het was de eerste keer  tijdens de coronapandemie dat we weer konden bowlen.

Klik hier voor de foto's

===============================

CULTUURSNUIVERS
Woensdag 3 november 2021

Op deze dag zijn we met een groep van 15 dames op bezoek geweest bij het Willet Holthuijsen museum. Vooraf aan dit bezoek hebben we koffie gedronken bij grand café l’Opera aan het Rembrandtplein.

Het museum is een voor het publiek geopend grachtenpand, met volledig ingerichte stijlkamers. Arjen Vader,  onze gids, gaf een beeld van het leven in een chic pand aan de Amsterdamse grachtengordel in de 18e en 19e eeuw. Het pand werd in het verleden bewoond door het echtpaar Willet Holthuijsen.
Na deze interessante en boeiende rondleiding hebben we ook de prachtige tuin mogen bezichtigen. De grachtentuin is ontworpen volgens de Franse klassieke stijl, die gangbaar was in die tijd. Na afloop van het museumbezoek hebben we genoten van een lunch bij het eerdergenoemde restaurant.

Op 24 november a.s. gaan de cultuursnuivers met 15 andere dames nogmaals deze rondleiding doen.
Babs van de Werf, Tonny Crom en Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

===============================

BEZIGE  BIJ
Dinsdag 2 november 2021

Dinsdag 5 oktober is ons crea-clubje weer van start gegaan. Deze ochtend hebben wij het programma voor het nieuwe seizoen gemaakt en hebben wij elkaar weer helemaal bij gepraat. Het was weer erg gezellig om elkaar na zo'n lange tijd weer te zien.

Dinsdag 2 november zijn wij gestart met het maken van een "schilderijtje" met stenen vogeltjes. Sommigen moesten de stenen nog van klei maken, anderen hadden de stenen gekocht of gezocht. Wij waren allemaal weer lekker bezig onder genot van een kopje koffie met wat lekkers. Het project wordt afgemaakt in januari, want in december wordt er aan de Kerst gewerkt.

Ineke Haak

Klik hier voor de foto's

==============================

JUBILEUMFEEST 85 JAAR

Op zaterdag 23 oktober 2021 werden we verwacht in de Tabor om met de Vrouwen van Nu Purmerend het feest van ons 85 jarig jubileum te vieren. Na controle van de QR code werden we welkom geheten met thee of koffie en een heerlijk gebakje.

De daarna geplande cabaretvoorstelling ging niet door I.v.m. ziekte van Rob Janze.
In plaats daarvan zong Johan Hoogeboom luister liedjes en begeleide zichzelf op de piano en droeg Kees Neefjes gedichtjes voor. Ook werden onze “60 jarig lidmaatschap dames”
Marietje, Map en Gré  nog eens in het zonnetje gezet.

Namens het Provinciale bestuur van Noord-Holland woonde Wil  van den Hurk  ons feest bij.  Om ong. zes uur mochten we gaan genieten van een koud buffet gevolgd door een warm buffet. Als sluitstuk een heerlijk aardbeien toetje. Het was allemaal even lekker.

Tegen achten kwam zangeres Diny Boots met haar man Henk, die de geluidsapparatuur bediende, voor het feest gedruis zorgen. Er werden Hollandse liedjes gezongen en Evergreens. Naarmate de avond vorderde werd het steeds gezelliger en zong iedereen mee. Ook werd er volop gedanst en uiteindelijk werd er een polonaise gelopen door de Tabor. Zelfs de Griekse Sirtaki werd gedanst. Wat een sfeertje het was gewoon fantastisch.

Aan het eind van de avond nam Wil van den Hurk van het Provinciale bestuur nog even het woord en vond onze afdeling een goed functionerend geheel met een groot bestuur en een goede sfeer. De feestcommissie bestaande uit Nellie, Tonny en Marlou hebben het geweldig gedaan en ook de diverse andere vrouwen o.a. van het bestuur die deze dag en avond tot een groot succes hebben gemaakt.
Met een beeldig klavertje vier ging iedereen tevreden huiswaarts. Ans Mulder

Klik hier voor de foto,s van het jubileumfeest  (middag)
Klik hier voor de foto's van het jubileumfeest (avond)

Klik hier voor korte videofilms van Elly Ballijns en Marlou Leunis

De foto's zijn door verschillende dames aangeleverd.

===============================

DE KNUTSELGROEP
Woensdag 27 oktober 2021

De knutselgroep is woensdag j.l. weer bijeen geweest. Het was weer heel gezellig.

Met vier dames hebben we natuurlijk gesproken over het jubileumfeest. We zijn druk met kaarten en kralen bezig geweest.

Lien van de Gumster

Klik hier voor de foto

=========================

KOFFIEOCHTEND 80+
Maandag 18 oktober 2021

Vanochtend, sinds anderhalf jaar, onze eerste koffieochtend gehad.

We waren met 16 dames. Het was weer heerlijk om elkaar te ontmoeten. Antje trakteerde op lekkere koek bij de koffie vanwege haar 85ste verjaardag. Volgende maand 15 november is de volgende koffieochtend. Ellie Korzelius

---------------------------------------------

TUINCLUB VIBURNUM
Donderdag 14 oktober 2021

Hierbij een aantal foto,s van de herfststukjes die wij vanmorgen gemaakt hebben.

Klik hier voor de foto,s van Trudi Snijders en Carla Spee

--------------------------------------------

THEMA -AVOND OVER SPREEKWOORDEN EN GEZEGDEN
Woensdag 22 september 2021

Onze eerste thema-avond  (na ruim anderhalf jaar) is gestart met een grote opkomst met 83 dames. Het thema van deze avond was “Zoete koek “ gepresenteerd door onze gast Jos Thomasse. Een hilarische conference met onze taal en de daar in gebruikte spreekwoorden en gezegden met eten en drinken als onderwerp.  Hier had het Bestuur op ingespeeld met “Heel het Bestuur Bakt”. Alle bestuursleden hadden heerlijke en mooie taarten gebakken.

Bij binnenkomst was er een herdenkingshoekje ingericht met de foto’s van 5 overleden leden van de afgelopen 1,5 jaar. Het betreft Gre Voost, Ellie Hildering, Aaf Bakker, Corrie Westerveld en Adri Wiltjer. We kregen koffie/thee en konden we kiezen uit de verschillende taarten, die door de bestuursleden zelf waren gebakken.  Na het optreden van Jos werden een aantal jubilarissen verrast met een oorkonde en bloemen.  Dit jaar 4 jubilarissen Nel Ubbels 55, Gre Prins, Map Muijs en Annie de Goede 60 jaar. 

Daarna namen we afscheid van Nelly Lehnert die 3 jaar in het bestuur heeft gezeten. Zij kreeg een collage, bloemen en een cadeaubon van Rituals.

Iedereen was heel blij om elkaar weer te zien.

Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto,s

 

==========================

CLUBJE KEEZEN

Namens ons Keezen clubje wil ik met veel plezier vermelden, dat we 31 mei 2021 weer zijn gestart met het Keezen.

Wat hebben we dat lang moeten missen. Het was als vanouds weer reuze gezellig. Vanaf deze datum, dus weer elke laatste maandag van de maand gezelligheid.

Zo hopen we snel de nare coronaperiode  achter ons te laten.

Groetjes Ria van de Vlugt


=========================

GEFIETST

Op woensdag 31 maart  2021 hebben Aagje, Miep en Maup een rondje Beets, 30 km, gefietst. 

Misschien een goed idee om dit voorbeeld te volgen om in kleine groepjes met elkaar te fietsen.

Klik hier voor de foto

=========================

Lieve Bestuursleden

Wat een verrassing op maandagochtend 22 maart 2021. Een  fantastisch lichtpuntje in deze moeilijke tijd. Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor het vele werk en hopen jullie weer gauw te zien. Fijne Paasdagen.

Liefs Ellie

Klik hier voor de foto en hier voor de brief

--------------------------------------------

Lieve bestuursleden,

Hartelijk dank voor jullie kerstpresentje en voor al jullie inspanning het afgelopen jaar.

Ik hoop jullie allemaal weer gezond in 2021 te zien.

Heel veel lieve groetjes Carla Spee

Klik hier voor de kerstwens

--------------------------------------------------

Bedankje en een kerstwens van Stien Knijn aan het Bestuur.

Klik hier voor de foto

================================

KRAANVOGELS
In mijn schrijven in ons gastenboek heb ik jullie opgeroepen om kraanvogels te gaan vouwen. Helaas kon ik in het gastenboek geen voorbeelden plaatsen. Daarom hier 2 voorbeelden.
Ik hoop dat jullie er veel plezier aan beleven en het een leuk tijdsverdrijf vinden. Succes !
Ineke Haak

Klik hier voor de voorbeelden
Klik hier voor een demonstratiefilmpje op Youtube

Vervolg Kraanvogels.

Ik heb kennis gemaakt met het kraanvogelvouwen tijdens een expositie

in Emmen. Deze expositie was een eerbetoon aan alle 298 slachtoffers van de

HM17 ramp in 2014.

Overal ter wereld werden kraanvogels gevouwen en naar Emmen gestuurd.

In het totaal kwamen er 298.000 kraanvogels naar Emmen, voor ieder slachtoffer

1000 kraanvogels. Er werd een prachtig, indrukwekkende expositie van gemaakt.

Tevens kon je een workshop bijwonen en daar heb ik mijn eerste kraanvogels gevouwen.

Voor meer gegevens over deze expositie zie:

https://nos.nl/op3/artikel/2183709-298-000-kraanvogels-voor-mh17-in-elk-vogeltje-zit-zo-veel-emotie.html

https://www.youtube.com/watch?v=LDQ8ICXsllE&feature=youtu.be

 


=========================

CULTUURSNUIVERS
Woensdag 10 maart 2020
Na  ons verzameld te hebben bij Loetje voor de koffie zijn we vandaag, voor de 3e keer, met 15 dames naar de Stopera geweest. De rondleiding begon met een gids om 10.45 uur door het gebouw, waar we een goede indruk kregen wat er allemaal komt kijken alvorens een voorstelling naar het publiek kan worden gebracht. Op de foto’s een overzicht van de aktiviteiten die achter de schermen plaatsvinden.
Aansluitend hierop kregen we een lunchconcert.  Deze keer was er een jonge pianiste, die o.a. muziek van Beethoven speelde.
a het concert hadden we een lunch bij de Amstelhoek. Het was weer een gezellig uitje. Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's van Anneke, Ria en Tineke

========================

TUINCLUB VIBURNUM
Donderdag 27 februari 2020
Een aantal dames van de Tuingroep heeft vandaag een mooie reis gemaakt door het prachtige plantenleven van onze wereld.

We starten met een leuke rondleiding over bijv. de vele soorten stinsen (voorjaarsbloeiers uit knolletjes als de sneeuwklokjes o.a.). Geen foto's daarvan helaas want het regende nogal.

Wel plaatjes van de warmere streken variërend van een ruim 300 jaar oude Broodboom uit Z.Afrika; een 3kleurige en geurige bloeier uit Brazilië; palmen, mangroves; bloeiende stekels&aloë uit de Canarische eilanden; en tot slot een heerlijke lunch.

En dat allemaal in Amsterdam (Hortus)!
Marlou Leunis

Klik hier voor de foto's

===========================

CREA
Maandag  17 februari 2020

De Crea dames zijn vanochtend weer bezig geweest. Ze hebben doosjes beplakt met leuke stofjes.

Bij Ans aan de grote tafel, gezellig met een lekker bakje koffie en ook even bij praten.
Tonny Bijvoet

Klik hier voor de foto

==========================

JAARVERGADERING
Woensdag 12 februari 2020

Een opkomst van 78 leden op de avond van de jaarvergadering. De jaarvergadering is voorspoedig verlopen en alle jaarstukken zijn goedgekeurd. Dit jaar hadden we 2 jubilarissen, Gre Broselman (50 jaar lid) en Kieth Davids (55 jaar lid). Gre kreeg bloemen en een oorkonde,  Kieth Davids was niet aanwezig en zij krijgt later de bloemen en de oorkonde. Als laatste werd Anneke van de Boom als aftredend bestuurslid in het zonnetje gezet met een toespraak op rijm door het bestuur, ook zij kreeg bloemen en een kadobon. Daarna werd Irene Nollet voorgesteld als de opvolgende secretaris .

Na een dringende oproep voor nieuwe bestuursleden meldde Evelien Ekelschot zich aan, om ingewerkt te worden als penningmeester.

In de pauze mengde onze gast van de avond David Nathan (goochelaar) zich onder de leden met wat goocheltrucks. Na de pauze gaf  David een afwisseling van spectaculaire illusies en indrukwekkende vingervlugheid.
Het gebeurde vlak voor je ogen, maar je kon niet zien hoe hij het precies deed. David is een echte entertainer en vol humor.

Aan het eind van de avond gaf Antoinette op ludieke wijze een staaltje van goochelen voor David. Tot zijn verwondering toverde zij een chocolade konijn uit de zwarte hoed en tevens kreeg hij nog een fles wijn.
Het was een gezellige avond. Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

======================

BEZOEK STOPERA
Dinsdag 4 februari 2020
Vanaf “Loetje” aan het Stationsplein in Amsterdam met 15 vrouwen richting Stopera voor een rondleiding door deze thuisbasis van de Nationale Opera en Ballet.

Om 10.45 uur werden we bij de artiesten in- en uitgang welkom geheten door een mevrouw die ons tijdens een wandeling door het immense gebouw van alles betreffende de voorstellingen van de opera’s en balletten zou vertellen en laten zien. In deze wandeling van bijna 1 1/2 uur hebben wij meegekregen dat het hier gaat om een goed geoliede organisatie die op wereldniveau de mooiste opera’s en balletten op het podium brengt. 
Er zijn hier ongeveer 600 mensen in dienst die zorgen dat alles hier tot in de puntjes wordt geregeld en verzorgd.
Jammer was dat men op het podium aan het “uitlichten” was voor de balletvoorstelling van die avond en daardoor de grote zaal in donker was gehuld. Gelukkig vielen er nog genoeg andere dingen te zien en gingen we daarna voldaan richting grote entreehal waar een lunch concert werd gegeven door 5 leden van het Philharmonisch Orkest. Zij brachten op piano, violen, cello en contrabas het Forellen kwintet van Franz Schubert. Dat was optimaal genieten van deze mooie muziek.

Daarna geluncht in de “Amstelhoek” en gezellig bijgepraat en toen weer huiswaarts.
Een heerlijke dag. Bedankt Ellie, Babs en Tonny.
Ans Mulder

Klik hier voor de foto's

========================

BEZIGE BIJ
Dinsdag 4 februari 2020

Vandaag hebben wij weer een gezellige knutselochtend gehad. Terwijl de regen langs het raam gutste hielden wij ons bezig met tulpen. Tulpen in verschillende kleuren, allemaal zonnetjes in huis!
Dankzij Elly, die al wat voorwerk op de naaimachine had verricht, konden wij naar huis met een bos tulpen. Bedankt Elly
Ineke Haak

Klik hier voor de foto's

=========================

DE KNUTSELHOEK
Woensdag 22 januari 2020

Het was een goed begin van het jaar, iedereen was er dit keer en dat gebeurt niet altijd.
We zijn met lapjes en wat kraaltjes aan de gang gegaan om een geurmuis te maken, die je op een knaapje in de kast kunt hangen
Er werd veel gepraat, daarom was het werkstuk nog niet af. Thuis zouden ze het verder afmaken.
Toen iedereen naar huis was, zag ik dat er geen foto’s waren gemaakt van ons werkstuk.
Toen heb ik mijn voorbeelden maar genomen. Eerst heb ik lavendel in de muis gedaan, nu staan ze er volgegeten op. Lien v.d. Gumster

Klik hier voor de foto's

==========================

THEMAAVOND  OVER FILMMUZIEK
Woensdag 15 januari 2020

Deze themaavond was gewijd aan filmmuziek  gepresenteerd door Fred Suring.
In deze presentatie kwamen een aantal films voorbij en werden de componisten, regisseurs, acteurs en scriptschrijvers behandeld.  Van iedere film zagen  we een aantal fragmenten en hoorden we de bijbehorende muziek.
De navolgende  films kwamen aan de orde: 
Dances with Wolves, Doctor Zhivago, Schindlers List, Ryans Daughter en The Prince of Tides.

Het was weer een heel bijzondere en leerzame avond waaraan 81 dames hadden deelgenomen. Ellie Korzelius

Bent u geinteresserd in de presentatie van de filmmuziek in pdf formaat, stuur dan even een email naar Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto’s van
Marianne v.d. Weide

=========================

BEZOEK STOPERA
Dinsdag 14 januari 2020

Bij Koffiehuis Loetje hebben wij ons verzameld en koffie gedronken.Vandaar zijn wij met de metro naar de Stopera gegaan, waar we een kijkje mochten nemen achter de schermen van het Nationale Opera & Ballet.

Nationale Opera & Ballet maakt de voorstellingen van a tot z in eigen huis – van decor- en kostuumatelier tot ververij, hoeden- en schoenmakerij en technische dienst.

De rondleiding begon om kwart voor 11 en werden we ontvangen door onze gids David Cohen. Eerst namen we plaats in het theater gedeelte en vertelde David het e.a. over dit theaterbedrijf. Het bedrijf heeft 600 mensen in dienst. Op het podium konden we zien hoe er nog druk gewerkt werd aan het decor van de Opera Rodelinda van Händel, die deze avond in première ging. We hebben een kijkje mogen nemen in de make-up kamer, de kleding en hoedenmakerij. We wisten niet dat er zoveel bij kwam kijken. 

Aansluitend op de rondleiding hebben we een prachtig lunchconcert bijgewoond. Gezongen door de Countertenor Cameron Shahbazi en begeleidt op de piano door Daan Boertien. Na de voorstelling zijn we gaan lunchen bij de Amstelhoeck.
Met een aantal dames zijn we daarna nog even naar het muizenhuis geweest in de Openbare Bibliotheek. Het was een heerlijke en interessante dag. Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto.s van
Marianne v.d. Weide

========================

NIEUWJAARSBIJEENKOMST
Woensdag 8 januari 2020
Direct bij binnenkomst werden we getrakteerd op koffie of thee met wat lekkers erbij.

Om 2 uur werden 72 vrouwen hartelijk welkom geheten door Antoinette met wat toepasselijke verhaaltjes op de manier zoals alleen Antoinette dat kan.
Met wat tussenpauzes om gezellig bij te praten leverden diverse vrouwen hun bijdrage in de vorm van een gedichtje of verhaaltje.
In de pauze was daar de vertrouwde advocaat met slagroom en bowl (gemaakt door Leny Outmaijer) met daarbij lekkere en mooie hapjes, heerlijk!
Na de pauze werden onze hersens extra hard aan het werk gezet met een rebus-puzzel “Op reis door Nederland”, een idee van Rietje Baas.
We moesten 25 plaatsnamen raden, een hele klus.
Alles raden lukte niemand maar degenen die het hoogste scoorden kregen een presentje.
Rond kwart over vier kwam er een einde aan de gezellige en geslaagde middag.
We zijn het nieuwe jaar weer goed begonnen, met dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Marianne van der Weide

Klik hier voor de foto's gemaakt door:
Marianne v.d. Weide en Marianne Prins

=============================

BEZIGE BIJ
Dinsdag 7 januari 2020
Wij zijn vandaag weer vol goede moed aan het nieuwe jaar begonnen.
Eindelijk na al die dagen hapjes, drankjes, oliebollen en appelflappen weer eens aan de slag met lijm, papier, schaar, lapjes, steentjes enz.
Het was weer een gezellige, productieve  ochtend door het beplakken en versieren van doosjes.
Allemaal verschillende vormen en versiersels met een leuk resultaat. Ineke Haak

Klik hier voor de foto's

=========================

TUINCLUB VIBURNUM
Donderdag 19 december 2019
De dames van de tuinclub hebben mooie kerststukjes gemaakt.
Evelien Kikkert

Klik hier voor het resultaat

=========================

KERSTAVOND
Woensdag 18 december 2019
Om 16.30 uur ging de zaal open en namen 83 dames plaats aan de, door de dames van het bestuur, sfeervol gedekte tafels.

Om 17.00 uur werd het kerstbuffet geopend en gestart werd met de koude gerechten. Gevolgd door warme gerechten. Het geheel zag er goed verzorgd en smaakvol uit. Het kerstbuffet werd afgesloten met een heerlijk toetje.

Antoinette vertelde nog een mooi kerstverhaal over 2 eenzame mensen. Na afloop verplaatste alle dames zich naar de grote kerk en sloten er nog 24 dames hierbij aan. In de grote kerkzaal kregen we een optreden van Jaap van Saarloos. Hij zong mooie liedjes van toen en nu, nostalgische liedjes, vrolijke liedjes. tussendoor vertelde hij een verhaal of een gedichtje van bijvoorbeeld Toon Hermans of West-Fries versje afgewisseld met een persoonlijk verhaal of een sketch.

In de pauze werden we nog getrakteerd op een lekker hapje, vanwege het 50 jarige huwelijk van Antoinette. Na de pauze vervolgde Jaap zijn liedjesprogramma waarbij de hele zaal meezong en meedeinden.

Aan het eind van de avond kregen de bestuursleden van de leden een theaterbon. Ook de vrijwilligers van de Tabor werden in het zonnetje gezet.
Bij het verlaten van de zaal kreeg iedereen een prachtig versierd notitieboekje met pen, gemaakt door de bestuursleden met hulp van Ria van de Vlugt, die er weer heel veel werk van heeft gemaakt. Het was een mooie en geslaagde avond.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

=======================

KERSTREISJE INTRATUIN DUIVEN
Dinsdag 10 december 2019

Vandaag was weer ons jaarlijkse kerstreisje. Om 10.00 uur vertrokken we met de bus vanaf de nieuwe locatie bij AH.  De bus werd bestuurd door onze leuke en vertrouwde chauffeur Kees.
Om kwart voor 12 kwamen we aan bij de Intratuin. Eerst hebben we heerlijk koffie gedronken, want daar waren we wel aan toe. Daarna ging iedereen zijn eigen weg over de kerstmarkt.  Er waren kerstspullen te kust en te keur.
Om 16.00 uur was het weer verzamelen bij de bus. Om 18.00 uur waren we weer terug in Purmerend.
We hebben weer kunnen genieten van een gezellige en heerlijke dag. Dank aan de reiscommissie, Elly, Antoinette en Jannie voor het organiseren van deze dag.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's van Marianne, Leitjeng en Ria.
 

=======================

BEZIGE BIJ
Dinsdag 3 december 2019

Vanmorgen hebben wij met 7 leden, 2 afwezigen, kerstballen gemaakt van papieren onderzetters.
Het leek weer heel eenvoudig te maken volgens Pinterest.
Toch kwam er nog wel wat handigheid bij kijken om er een mooie ronde bal van te maken.
Maar uiteindelijk was het toch een mooi resultaat. Ineke Haak

Klik hier voor de foto's

=========================

DE KNUTSELHOEK
Woensdag 27 november 2019

Vandaag was de knutselhoek bij Stien, het was erg gezellig. Iedereen heeft wat gemaakt van kroonkurken met stof of andere materialen.
Ook werden er echte bladeren gebruikt.Alle kroonkurken waren verschillend van vorm en alles ziet er kleurig uit.
Lien van de Gumster

Klik hier voor de foto

========================

CULTUURSNUIVERS STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR  DE TOOROP DYNASTY  
Dinsdag 26 november 2019

We vertrokken vandaag om 10 uur met de trein van Purmerend  naar Alkmaar.
Het doel was de tentoonstelling De Toorop Dynasty te bezoeken in het Stedelijk museum van Alkmaar. Aangekomen in het museum, hebben we eerst koffie gedronken. Hierna kwam onze gids en kregen we een oortje, draadloos verbonden met de microfoon van de gids.

De Toorop Dynastie bestaat uit Jan Toorop, zijn dochter Charley Toorop en haar zoon Edgar Fernhout.  De werken van de drie opeenvolgende generaties weerspiegelen de ontwikkeling van de moderne kunst. Ze behoren tot verschillende tijden, hebben elk hun eigen manier van naar de wereld kijken en staan ieder op eigen wijze in die wereld.
Na het bezoek aan het museum hebben we gezellig geluncht in een restaurantje vlakbij het museum. Het was een hele gezellige en leerzame dag. Ellie Korzelius

Klik hier  voor de foto's

========================

THEMA-AVOND OVER SINTERKLAASPAPIER
Woensdag 13 november 2019
Antoinette opende de avond, hierbij waren 62 dames aanwezig, met een mooi Sinterklaasgedicht uit 1939. Dit gedicht is gemaakt door haar schoonvader.

Deze verrassend leuke avond werd verzorgd door Madelein Duijvestijn en haar echtgenoot Albert. Zij presenteerde een selectie uit haar grote verzameling van meer dan duizenden soorten Sinterklaaspapier en wist dit op een leuke en enthousiaste manier over te brengen. Ook is zij bekend van de TV bij Carlo en Irene, die speciaal voor haar Sinterklaaspapier hadden gemaakt.

Sinds 1970 spaart Madelein sinterklaaspapier, die in kleur, dessin en afbeelding duidelijk de tijdgeest weerspiegelen. De luxe banketbakkerszaken waren de eersten die het Sinterklaaspapier gebruikten om hun mooie banketletters, speculaaspoppen en chocoladeletters in te pakken. Daarna kwam het Sinterklaaspapier in de cadeauwinkels en warenhuizen in gebruik. Af en toe lieten de winkeliers hun firmanaam of winkelnaam op het papier erbij drukken.
“Pakjesavond” bestond al in de 19e eeuw.
Niet alleen de kinderen kregen cadeautjes, maar de ouders ook. Uiteraard werden al die cadeautjes in Sinterklaaspapier verpakt! Maar nog niet in het mooie gekleurde papier, zoals wij dat kennen. Dat papier kwam pas na de jaren vijftig op de markt.

Als dank gaf Antoinette een attentie, verpakt in een door haarzelf gemaakt Sinterklaaspapier, aan Madelein.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

========================

CREATIEF
Vrijdag 8 november 2019 zijn we bij elkaar geweest en hebben bezems beplakt met servetten. Heel leuk om te doen.
Na het aflakken kunnen ze buiten staan.
Gelukkig was Dini ook weer van de partij. Gezellig. Gre Ceelie 

Klik hier voor de foto's

======================

BEZIGE  BIJ
Dinsdag 5 novemer 2019.
Op onze eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen, 3 sept. hebben wij beeldjes gekleid.
Vanochtend moesten die beeldjes geverfd worden. Wij hebben ons best gedaan onder het genot van koffie met wat lekkers. Het zijn weer heel verschillende beeldjes geworden. Het zijn onze eerste beeldjes, dus proefbeeldjes. Wij vonden het erg leuk om te doen en gaan beslist weer eens aan het kleien.
Ineke Haak

Klik hier voor de foto's

=======================

TUINCLUB VIBURNUM
Donderdag 31 oktober waren er 8 dames om herfststukjes te maken. Het was weer een groot succes. Ellie Hildering

Klik hier voor de foto's

========================

DE KNUTSELHOEK
Woensdag 23 oktober 2019

We waren weer voor de 2e keer bij elkaar na de vakantie. We zijn bezig met het maken van een broodmandje. Het is veel  naaiwerk en het kost veel tijd, maar het wordt heel leuk. Het broodmandje  is nog niet helemaal klaar maar kijk alvast even voor het resultaat.
Lien van de Gumster

Klik hier voor de foto

==========================

KOFFIEOCHTEND 80+
Maandag 21 oktober 2019

Vanochtend hebben we weer een gezellige koffieochtend gehad met de 80+ dames.
In totaal waren we met 15 dames.
Er was weer genoeg stof om over te praten. Een aantal dames trakteerden op wat lekkers bij de koffie, omdat zij jarig waren geweest.
Ik heb een aantal dames nog wat uitgelegd over hoe zij bij de ledenlijst konden komen achter het “voor  leden” deel.  Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

========================

CREATIEF
Oktober 2019
We zijn weer begonnen met knutselen. Helaas was Dini ziek. We hebben kleine schildersezeltjes opgepimpt. Ze zijn leuk geworden en we waren snel klaar.

Het was weer gezellig. Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

========================

HERFSTWANDELING
Donderdag 17 oktober 2019

We starten met de dames 's morgens bij het Stadhuis in Purmerend.

Via de busoverstap in Monnickendam, over de mooie wijdse dijk naar Marken.

Lopend door het karakteristieke dorpje naar de haven. Met het mooie uitzicht over het IJsselmeer en de boot naar Volendam. Heerlijk koffie/thee gedronken in "restaurant De Oude Visscher". Met ontvangst van een dame in de klederdracht van Marken. Van daar de start met 12 dames voor de herfstwandeling. Langs mooie paalwoningingen en andere groene kleine huisjes met bleken voor de was, en mooie gekleurde gordijntjes op de grootste terp Kerkbuurt. Ook even in het kerkje gekeken.

Via de Minnebuurt het bruggetje over naar de dijk. Langs de dijk met weinig wind en een klein heerlijk herfstzonnetje, een ontzettend mooi uitzicht over het ruime water.

In de verte aan de horizon Almere en IJburg. Na ongeveer 4 km. lopen aangekomen bij het meest gefotografeerde oprecht van Nederland. "Het paard van Marken".

Oftewel de vuurtoren. Met haar kleine strandje, daar hebben we door ons meegebrachte versnaperingen genuttigd. En genietend van het mooie uitzicht.

Toen weer teruggelopen via het bloemenpad. En in de verte de terpen Moeniswerf, Rozewerf, Grotewerf en de Wittewerf. Na de mooie dag en Herfstwandeling weer richting de bushalte. Marianne Prins

Klik hier voor de foto's

=========================

THEMA-AVOND met Toneelgezelschap TOM
Woensdag 16 oktober 2019.

Deze avond hebben we met 98 dames genoten van het optreden van dit toneelgezelschap.
Het gezelschap bestaat uit 7 dames.  Zij geven een gebeurtenis weer uit het leven van een moeder en haar 5 dochters.
Onder het motto LEEF-TIJD,  heeft de moeder hier een duidelijk idee over. Ze is op hoge leeftijd en de klok tikt genadeloos door, maar ze gaat niet achter de geraniums zitten!.
Ze heeft immers haar 5 dochters om op terug te vallen, dus voor haar geen hulp van buitenaf.  Maar hebben de dochters met hun eigen drukke bestaan daar wel tijd voor?  Een mooie voorstelling met een lach en een traan.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's van Ans Mulder

========================

REMBRANDTWANDELING MET JAN BROEKHUIZEN
Donderdag 26 september en dinsdag
1 oktober 2019

Na koffie bij Loetje vertrekken 10 dames met gids Jan Broekhuizen naar het Rembrandtplein, waar onze rondleiding start.
We bewonderen allereerst het (gietijzeren) Rembrandtmonument  en de beelden van de schutterij.
Vervolgens lopen wij langs de plekken waar Rembrandt, die op zijn 25e vanuit Leiden naar Amsterdam kwam, leefde en werkte.
We zien de plaatsen waar hij met zijn vrouwen (Saskia van Uylenburgh, Geertje Dircx en Hendrikje Stoffels) en kinderen woonde en waar zijn vrienden woonden.
We bezoeken ook de Zuiderkerk, de eerste Protestantse kerk in Amsterdam, waar kinderen van hem werden gedoopt maar ook liggen begraven en we komen langs het Rembrandthuis waar hij slechts 8 jaar met zijn vrouw Saskia woonde, zij stierf 9 maanden na de geboorte van Titus.
Als we genoeg regen te verduren hebben gehad sluiten we af met een lekkere lunch bij Cau in de Damstraat.
Al troffen we het niet met het weer, het is toch altijd een feestje om door die bijzondere Amsterdamse straten te wandelen en werd het weer een mooie en interessante ochtend.
Marianne v.d. Weide

Klik hier voor de foto's van Marianne
Klik hier voor de foto's van de wandeling
van 1 oktober van Ria v.d. Vlugt

=========================

TUINCLUB VIBURNUM
Donderdag 19 september 2019
Vandaag 19 september gingen we met 9 dames op stap naar Schellinkhout. In de ochtend naar een prachtige tuin met veel bloeiende struiken en in de middag naar een Bamboepark ook in Schellinkhout. Dit bedrijf levert Bamboe aan de Panda's, een grote tuin met in de tuin mooie beelden door de eigenares gemaakt. Het was een gezellige dag met mooi weer.
Ellie Hildering

Klik hier voor de foto's

==========================

THEMA AVOND HISTORISCHE KLEDING
Woensdag 18 september 2019
We hebben deze avond met 82 dames ontzettend genoten van de prachtige historische kleding die Anke en Lidy zelf hebben gemaakt. 
Vooral opmerkelijk is dat de dames zonder enige opleiding in de naaldkunst zich alles zelf aangeleerd hebben door studie, online en eindeloos proberen. 
Om beurten vertelden ze over de jurken, die ze lieten zien. De jurken die zij gemaakt hadden kwamen uit de Vinkingen, Romeinse en renaissance tijd. Zij hadden ook kleding gemaakt voor hun mannen. Alle jurken waren prachtig versierd met borduursels van gouddraad kralen en kant.

Lidy en Anke vertelden dat zij ook in de kleding naar speciale gelegenheden gingen. Soms met hun hele gezin in de historische kleding.

Wilt u nog even genieten van de prachtige kleding klik dan hier. Ellie Korzelius

=========================

DE "CULTUURSNUIVERS" IN HOORN
Dinsdag 10 september 2019

Vandaag zijn we met de Cultuursnuivers voor het eerst op stap geweest. Met 12 dames verzamelde we om 10.30 op het station Overwhere. Om half twaalf hadden we een afspraak bij het West-Fries museum voor een virtuele tour door Batavia anno 1627. Een bijzondere reis door de lucht over het water en het land, even later zat je in een roeiboot en vaarden we langs de oude schepen die daar voor anker lagen bij de haven. Ook kregen we onderweg nog een regenbui, maar daar werd je gelukkig niet nat van.
Na zo,n half uur was de reis afgelopen en mochten de brillen weer af.

Het was inmiddels mooi weer geworden, dus konden we lekker op het terras zitten voor de lunch. Om half twee moesten we weer present zijn voor de rondleiding met gids Ben door Hoorn. We bekeken oude gebouwen, kleine steegjes en gevelstenen. En daar was steeds weer een verhaal bij, na anderhalf uur waren we weer terug op het plein, konden we in de zon op het terras nog even uitrusten en iets drinken. Daarna weer op huis aan, het was een gezellige en leerzame dag. De start van dit nieuwe clubje was geslaagd, dus Babs, Tonny en Ellie bedankt. 
Tonny Bijvoet

Klik hier voor de foto's

===========================

ONS JAARLIJKS  UITJE
Dinsdag 3 september 2019
Met 75 dames gezellig weer een dagje uit. We vertrokken om 9 uur. Het weer was prima.

Tijdens de rit vertelde onze chauffeur Klaas het een en ander over de omgeving. Rond 10 uur was het tijd voor de koffie met gebak in het schattige dorpje Haarzuilens.

Na de koffie reden we door het groene hart, door mooie dorpen met prachtige boerderijen en mooie tuinen. Rond half 1, was het tijd voor de warme lunch in het restaurant Heeren van Montfoort. 

Na deze heerlijke lunch kwam Anne Wil Blankers in de zaal, een echte rasactrice. Tijdens een intieme voorstelling vertelde zij over haar leven en haar werk. Over haar vertolking van Koningin Wilhelmina in Soldaat van Oranje.  Tussendoor kon je vragen aan haar stellen, waarvan ruimschoots gebruik werd gemaakt.

Het was weer een onvergetelijke dag. Om 6 uur waren we weer terug in Purmerend.

Hierbij weer alle hulde aan de reiscommissie, Elly, Jannie en Antoinette, die deze fantastische dag hebben verzorgd. Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's van:
Marianne v.d. Weide

Klik hier voor de foto's van:
Ria de Vlugt

=======================

WANDELCLUB STEVIG STAPPEN
Woensdag 28 augustus 2019
Hierbij wat foto’s van ons wandelclubje ‘Stevig Stappen’ van afgelopen woensdag. Het groepje was klein maar fijn. En zeker de mooie bloemen voor die mooie plant!

Weet iemand wat voor plant het is?
Marlou Leunis.

Klik hier voor de foto's

==========================

WANDELING MET JAN BROEKHUIZEN IN "DE VOETSPOREN VAN JOHAN CRUIJFF”" 
Vrijdag 23 augustus 2019
Topvoetballer Johan Cruijff groeide op in Betondorp, officieel “Tuindorp Watergraafsmeer”. Dit tuindorp dateert uit het begin van de jaren twintig van de vorige eeuw en moest de werkende stand een gezonde, menswaardige, woning en woonomgeving bieden, een buurt met veel groen, hofjes, licht en lucht. Het werd een architectonisch bijzondere buurt, een strakke variant van de Amsterdamse School. Vooral de bebouwing aan de Brink is oogstrelend en doet denken aan Dudok en Rietveld. Tien jaar na de voltooiing van dit tuindorp verrees aan de overzijde van de Middenweg het Ajaxstadion, later “De Meer” genaamd. Johans vader, groenteboer Manus Cruijff, kwam daar dagelijks en de jonge Johan was er kind aan huis. Samen met kameraadjes als Pimmetje van Laar en Rolf Grotenboer was hij dag-in-dag-uit op straat, op “het zandje” bij de Groen van Prinstererschool, of bij Ajax aan het voetballen. Toch was niet ieder kind gelukkig in Betondorp. Beroemd schrijver van o.a. “de Avonden”, Gerard Reve, zoon van orthodox-socialistische ouders, beleefde er een oersaaie, eentonige jeugd in “een sfeer van onpeilbare weemoed”. Maar verreweg de meeste mensen, die als kind in Betondorp opgroeiden, denken met veel warmte aan hun jeugd terug. En….. in deze volkswijk groeide en bloeide meer talent op dan in menig andere volkswijk o.a. de voetballers en coaches Johan Cruijff, Bobby Haarms en “Cruijff-ontdekker” Jany van der Veen (was ook trainer van Purmersteyn, van Martin Koeman), zwemmer en zwemcoach Bert Sitters, de schrijvers Jan Mens en Gerard Reve, fotograaf Ed van der Elsken, tekenaar Wim Bijmoer, actrice Willeke van Ammelrooy. 
Jan Broekhuizen

Klik hier voor de foto's

==============================

JAARLIJKSE FIETSDAG
Dinsdag 7 augustus 2019
Vandaag was weer de jaarlijkse fietsdag, het weer was ons goedgezind en met 21 dames gingen wij op stap.

Onze tocht voerde ons naar de Beemster, waar wij langs de korenmolen de Nachtegaal fietsten, even gestopt om een slokje water te drinken, toen richting Noord Beemster, waar wij bij de Boetserie onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers de mooie poppen en dieren van keramiek konden bewonderen. Je kunt hier ook workshops volgen of een kinderpartijtje geven.

Verder ging het naar Schermerhorn en naar Ursem. Aan het Ursemermeer hebben wij een stop gemaakt voor het eten van een broodje. Heerlijk in de zon gezeten.

Via De Goorn, Avenhorn en Grosthuizen , fietsten wij over het Buutschoterpad dwars door de weilanden, heel bijzonder.

Via Oudendijk, Schardam en Ethersheim( hier staat het schooltje van Dik Trom) naar Oosthuizen, voor onze laatste stop. Wij genoten van koffie, drankje en ijs op het terras van Ans&Piet.

Via Hobrede, Kwadijk en Purmerend kwam er een einde aan deze prachtige tocht van 50 km.

Tonny,Nel,Lia en Aya heel hartelijk bedankt voor het organiseren van deze fietstocht. Miep de Vries

Klik hier voor de foto's

=================================

FIETSMIDDAG
Woensdag 3 juli 2019
Met 15 dames stonden  wij vandaag om 13.00 uur bij het ziekenhuis om weer een rondje in de omgeving te gaan fietsen. Het was goed weer maar wel een flinke noord oosten wind.
Met de fietsen voorzien van batterij ondersteuning konden wij het goed aan.
We gingen richting de Zaanstreek en fietsten via Wijdewormer door Jisp, Wormer en kwamen bij een prachtig gelegen restaurant aan het water. Daar gingen we iets drinken en genieten van het mooie uitzicht en de gezelligheid met elkaar. Na deze pauze naar Oost Knollendam en Spijkerboor en weer terug langs het  Noord-Hollands kanaal naar Purmerend. Het was weer een fijne middag met veel genieten van onze omgeving.
Ans Mulder

Klik hier voor de foto's

================================

STRANDWANDELING SCHEVENINGEN
Donderdag 27 juni 2019.

Met 55 dames en 1 heer zijn we met de touringcar van Hellingman voor onze jaarlijkse strandwandeling naar Scheveningen geweest.

We vertrokken om half 3 vanaf het stadhuis. Het weer was prachtig. Deze dag was Berta, onze penningmeester, jarig. Toen zij bij de bus aankwam begon iedereen te zingen en haar te feliciteren.
Iedereen had een kadootje of felicitatiekaart voor haar meegebracht. Antoinette had een prachtige tas voor haar, waar zij alle kadootjes en kaarten in kon doen. Zij was verrast want dit had zij niet verwacht.

Om 4 uur kwamen we in Scheveningen aan. Toen wij uit de bus kwamen werd iedereen voorzien van een pakje drinken. Een aantal dames gingen meteen aan de wandel naar de oude pier. De andere dames konden heerlijk op het terras zitten of gaan winkelen. We hadden de tijd tot 9 uur, want dan zouden we weer vertrekken. In de bus werd ter ere van de verjaardag van Berta wijn geschonken of frisdrank. Hierbij kregen we kaas en een heerlijke stengel. De sfeer was heel gezellig. Iedereen heeft van deze dag genoten. Dit is voor herhaling vatbaar. De chauffeur Willem werd door Antoinette verrast met de worst van Clara.
Elly, Jannie en Antoinette hartelijk bedankt voor het organiseren van deze mooi dag. Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's en 1 video

==============================

80+ KOFFIEOCHTEND MET LUNCH
Maandag 20 Mei 2019
Vanochtend  waren er 18 dames aanwezig voor onze laatste koffieochtend van het seizoen.
Eerst om half 11 aan de koffie en om kwart over 12 begonnen  we aan de lunch. Het was als vanouds weer ontzettend gezellig.  Om half 3 ging iedereen weer huiswaarts.
Nu even genieten van de zomer en in september gaan we weer starten met de koffieochtenden.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

==============================

         AMSTERDAM WANDELING
BURGEMEESTERS AAN DE GRACHTEN”

Donderdag 2 mei 2019
Om 10.30 zijn wij met 13 dames, o.l.v. Jan Broekhuizen, op pad gegaan naar de grachten om prachtige huizen te bewonderen. Wij zijn 2 haltes met de tram gegaan en via de Raadhuisstraat begonnen aan de wandeling over het Singel, de Heren-, Keizers- en Prinsengracht. Op het Singel stond het prachtige beeld van Multatuli. Bij veel schitterende panden vertelde Jan ons veel interessante dingen over de gebouwen (bouwstijl, gevelstenen, geschiedenis) en de families die er gewoond hebben.  Na bijna 2 uur gewandeld te hebben eindigden wij bij de Westerkerk (beeld van Anne Frank).

Tot slot hebben we samen koffie gedronken en iets gegeten.
Ondanks de regen hebben we een leuke dag gehad en weer veel geleerd. Marijke de Groot

Klik hier voor de foto's

============================

TUINCLUB VIBURNUM
Dinsdag 25 april 2019
We hadden vandaag een heel leuk bezoek aan de Zintuigentuin in Heerhugowaard. Sinds 2001 zijn Cees en Els Verkerke eigenaren en Cees gaf de rondleiding. Hij is een zeer creatieve persoon en kan heel geanimeerd vertellen over hun prachtige tuin. Die is zeer vogel- en insectenvriendelijk opgezet en alles is mooi gecombineerd met kunstwerken. Zelfs sommige paraplu’s waren in stijl!
Trudi en Wil: heel hartelijk dank weer voor het organiseren van dit leuke uitje! Marlou Leunis

Klik hier voor de foto's

==============================

AMSTERDAM WANDELING  NAAR DE OUDE KERK
MET JAN BROEKHUIZEN

Dinsdag 23 april 2019
Dit was dezelfde wandeling als op 4 april.
Vanaf koffiehuis Loetje wandelen we richting de Oude Kerk.

Vol enthousiasme vertelt onze gids Jan Broekhuizen over de gebouwen rondom het Centraal Station.
Via de Nieuwendijk lopen we richting de Oude Kerk. 
Jan vertelt over de gebouwen en de mooie gevels, die wij onderweg tegenkomen.

We bezoeken de Oude Kerk aan het Oudekerksplein.
Dit is het oudste nog bestaande gebouw van Amsterdam. De kerk werd gewijd aan de heilige Nicolaas, bisschop van Myra, door Guy van Avesnes,
de bisschop van Utrecht. Binnen staat een mooi orgel wat gerestaureerd is.
Een mooie dag met een fris windje. Jan wist ons weer te boeien met zijn verhalen.
Bedankt Jan en dames voor een mooie dag.
Leitjeng Ou

Klik hier voor de foto's van de wandelingen op 4 en 23 april.

=============================

OPTREDEN VAN DE WEST-FRIESE DANSGROEP UIT MIDWOUD
Woensdag 17 april 2019

Met een goed gevulde grote Taborzaal (103 dames) beleefden we de laatste maandelijkse avond voor de zomerstop. Dit keer een optreden van de folkloristische West Friese Dansgroep uit Midwoud.

De groep bestond uit 6 dansparen (man en vrouw)
2 vrouwelijke accordeonisten en een man achter de contrabas. We werden getrakteerd op een demonstratie van diverse oud-Hollandse dansen zoals de Valeta, de Bernardwals en nog vele onbekende dansen. Wat opviel waren de prachtige kostuums die er door man en vrouw gedragen werden. Je kon aan deze kostuums en accessoires de status van de persoon aflezen. De hoofdtooien van de vrouwen waren zo mooi en kostbaar en ook de schitterende tasjes die op de 5 delige rokkenlaag werden gedragen. Een uitleg over de kleding werd ook gegeven,  West-Friese liedjes gezongen, anekdotes verteld en gedichten voorgedragen. Er mochten een paar dames van ons met de mannen een dansje maken wat hen heel goed af ging. Kortom het was weer een leuke avond en Antoinette sloot de avond af met iedereen een fijne zomer te wensen. Ans Mulder

Klik hier voor de foto's en video's.
Bij de video's hoort u ook de muziek.
Als u muziek wilt horen dan moet u het geluid aanzetten.

================================

TEXTIELTENTOONSTELLING SCHOORL

Op 5 april stapten 30 enthousiaste dames in de bus om in de Blinkerd in Schoorl te gaan genieten van de Textieltentoonstelling VERBLOEMD!

Samen hadden wij de laatste weken hard gewerkt aan prachtige bloemen zowel van stof, organza, rubber, vilt, stof en er was heel veel gehaakt. Het resultaat was een echte bloemenpracht.

Op de tentoonstelling waren erg mooie werkstukken te bewonderen, allemaal gemaakt door Vrouwen van Nu uit Noord Holland. Alles was smaakvol uitgestald, per onderwerp bij elkaar b.v. Vilten, Kerstboeketten, geborduurde paaseieren, maskers, prachtige borduurwerken, keukenzeven versierd met borduursel, Markerrandjes, een Kerstproject, tassen gemaakt met siersteken op de naaimachine en versierd met handwerksteken enz. Te veel om alles op te noemen. We keken met onze ogen, niet met onze handen!
Tussendoor konden we in het sportcafé gebruik maken van een consumptie of het geliefde broodje kroket.

Om half vier stapten wij weer in de bus en begonnen aan een mooie bustour die door Kees, onze chauffeur werd aangeboden.
We reden langs Bergen, Egmond en zagen zelfs al de eerste bollenvelden met hyacinten. Een half uur later dan we gepland hadden kwamen we weer in Purmerend terug. Niet erg, want dat kwam door de mooie tocht als toetje! Dank je wel Kees.
Antoinette Bol

Klik hier voor de foto's

============================

CREA4YOU
Dinsdag 2 april 2019

Verleden maand hebben we ons eerste wandbordje gemaakt. We konden kiezen uit allerlei mooie teksten.  Vandaag  ons 2e wandbordje gemaakt, Volgende week gaan we aan de slag  om iets voor Pasen te maken. Het was weer heel erg gezellig. Bedankt Loekie.
Ellie Korzelius

Klik hier voor het resultaat

==============================

CREATIEF
Maandag 1 april 2019
We hebben paasdoosjes gemaakt van spaander doosjes en servetten. Daarna gevuld met eitjes. Het was weer gezellig en ook onze laatste keer dit seizoen. In mei gaan we nog lekker samen lunchen.
Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

===============================

TUINCLUB VIBURNUM
Op donderdag 28 maart kwamen 12 dames bij elkaar om een voorjaarsstuk te maken met als thema Pasen. Er zijn prachtige potten en manden opgemaakt, erg mooi en verschillend met narcissen en blauwe druifjes. Een geweldige ochtend onder leiding van Trudy en Wil.
Ellie Hildering

Klik hier voor de foto's

=================================

VERWENLUNCH VOOR DE VRIJWILLIGERS
Woensdag 27 maart 2019
Met een heerlijk lente zonnetje kwamen we bijeen in de kantine van vv. "Wherevogels".

De bestuursleden hadden 2 lange tafels feestelijk gedekt voor de lunch van ongeveer 58 dames. Er stonden kleine verse bloemstukjes op tafel die door Tonnie waren gemaakt.
Antoinette opende de bijeenkomst door een gedicht voor te lezen over de belangrijkheid van de vrijwilliger in onze samenleving. Daarna ging ze langs de tafels om iedereen bij de naam te noemen en te vertellen aan allen, wat degene voor de vereniging doet. Dit ook om naamsbekendheid te stimuleren.
De lunch was een uitgebreid buffet met fruit toe. Een smakelijk kroketje, de koffie en thee werden door 2 dames van "Wherevogels" verzorgd.
Het was gezellig en er werd heel veel bijgepraat.
Na het bedanken van de kantine dames die een mooi paasei ontvingen gingen we weer huiswaarts met een goed gevoel.
Dames van het bestuur het was weer prima geregeld. Dank daarvoor. Ans Mulder

Klik hier voor de foto's

=============================

DE KNUTSELHOEK
Woensdag 20 maart 2019

Na een lange tijd hebben we vandaag weer volop geknutseld, 2 dames waren afwezig. Toen we binnenkwamen stond er een Paasstuk van kunstbloemen en alles wat daar bij hoort op ons te wachten. Het was een gezellige middag waarin iedereen, voorzien van een half ei, hierop van alles kon maken. Deze werden opgebouwd tot een prachtig kleurig geheel. Op de foto is het resultaat van de paasstukjes van ons. Lien van de Gumster   

Klik hier voor de foto

=============================

AVOND EENDAGSBESTUUR
Woensdag  13 maart 2019

Vandaag werd de avond georganiseerd door het eendagsbestuur. Een grote opkomst met 95 dames. Voor iedereen was het een verrassing wat de avond zou brengen. Het eendagsbestuur bestond uit Miep de Vries, Eveline Ekelschot en Tonny Crom.
Helaas kon Tonny Crom zelf de avond door omstandigheden niet bijwonen.

Miep opende de avond met een welkomstwoord, daarna werd Peu de Feu, bestaande uit 3 muzikanten en een zangeres, aan ons voorgesteld. Zij brachten ons een avond met gezellige jazzmuziek. De meeste nummers werden gezongen in het Nederlands. Wij willen het eendagsbestuur hartelijk bedanken voor de mooie avond, waar een ieder van heeft genoten.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

=============================

CREATIEF
Maandag 4 maart 2019

Hierbij onze knutselwerken van vandaag. Helaas waren Dini en Annie er niet bij. Wij vinden onze hoedjes van CD's en afval doppen heel mooi geworden.
Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

==============================

TUINCLUB VIBURNUM
Donderdag 28 februari 2019

Een leuk uitstapje naar de Lentetuin in Breezand. We hebben weer genoten! Marlou Leunis

Klik hier voor de foto's

============================

JAARVERGADERING EN NICOLE KOVACS
Woensdag 13 februari 2019

Om half 8 heet Antoinette alle 85 aanwezige dames van harte welkom.
Voor de pauze komt de agenda van de jaarvergadering aan de orde.
Antoinette meldt o.a. de actie van de Rabobank en dat de ledenlijst op de website "voor leden" komt (over dit alles volgt nog meer informatie).
Ook staan we stil bij het overlijden van oud lid Anneke v.d. Broek.
Bij gebrek aan vervanging blijven Antoinette en Berta nog 1 jaar aan.
Vanavond nemen we wel afscheid van Ellie Korzelius. De bestuursleden dragen een mooi gedicht voor en zij krijgt een mooie fotocollage en bloemen.
Ook Marietje Hoogendoorn wordt in het zonnetje gezet, al 60 jaar! lid, dat verdient een oorkonde en een bloemetje.
Als verrassing komt er een optreden van Thomasvaer (Annie de Goede) en Pieternel (Map Muijs) die samen in schitterende kledij een prachtige voordracht houden.
Ellie en Marietje bedanken iedereen met een toepasselijk woordje.
Tot slot treedt Marijke de Groot als nieuw bestuurslid aan.

Na de pauze (met chocoladehartje omdat het morgen Valentijnsdag is) is er een optreden van comédienne Nicole Kovacs in de persoon van Marie-Louise Assendelft, "van origami"  toiletjuffrouw.
Zij ging terug naar de zaterdagavond van vroeger, inclusief doppinda's op een krant, en een geinige quiz (met vragen van Ellie Korzelius).
Wist je het antwoord dan moest je een toiletborstel in de lucht steken, was het goed dan kreeg je een velletje wc-papier en degene met de meeste velletjes kreeg een prijs. Deze prijs ging  naar Gijsbertha/Berta van Mourik: een gouden toiletborstel!
Er werd heel wat afgelachen.
Ook Antoinette won met het goede getal raden, een cadeaukaart voor de Efteling.
Hierna volgde een hilarische conference over o.a. haar man Pierrre, wc-borstels, ontbijt op bed en stoppen met roken.
Nadat Antoinette Nicole had bedankt voor haar geweldige optreden ging Nicole iedereen! persoonlijk langs om te bedanken, merci!!
Wat een heerlijk gek mens, we hebben genoten.
Nog nalachend gingen we naar huis.  Het was een heerlijke  avond.
Marianne van der Weide

Klik hier voor de foto's

=============================

CREATIEF
Maandag 4 februari 2019

Vanmiddag hebben we kaarten gemaakt met servetten. Jammer genoeg was Dini er niet. De resultaten zijn volgens ons heel erg geslaagd. Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

=============================

TUINCLUB VIBURNUM
Op donderdag 31 januari kwam de tuinclup bij elkaar om te genieten van een High Tea bij "Brasserie Zomaar". We waren met 14 dames en kregen sandwiches,scones en verschillende smaken thee. We bedanken Trudi en Wil  voor hun inzet en na een gezellig middag gingen  we om 4 uur weer naar huis. Ellie Hildering

Klik hier voor de foto's

=============================

BLOEMENWORKSHOP
Donderdag 24 januari 2019

Ondanks de sneeuw en gladheid zijn 37 dames allemaal naar de bloemenworkshop gekomen.
We zijn om 10 uur gestart, nadat we eerst koffie/thee hadden gedronken.
De bloemen die we gingen maken moesten van
stof, katoen, wol, vilt, jute, organza, lint, fleece, tule, vitrage. Veel dames hebben bloemen gehaakt of gebreid. Iedereen mocht 1 bloem maken voor de tentoonstelling in Schoorl. We hebben hard gewerkt en er ontstonden prachtige creaties. Om 2 uur zijn we gestopt. Het was een hele gezellige dag. Dank aan Jessica van de Wherevogels voor  de gastvrijheid en het verzorgen van de consumpties.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

================================

THEMA AVOND VAN CACAO TOT CHOCOLADE
Woensdag 16 januari 2019
84 dames zijn naar de Tabor gekomen voor Dik van Dijk van de Vereniging Ons Amsterdam. Hij heeft zich jarenlang verdiept in de geschiedenis van de cacao en gaat ons hier vanavond vertellen over iets waar velen van ons gek op zijn, chocolade.

Hij begint met de oudste geschiedenis, waar komt de cacaoboon, "voedsel voor de goden" vandaan, waar en hoe groeit de cacaoboom en  hoe kwam de cacao naar Europa.
Eerst werd de cacao uitsluitend in de betere kringen genuttigd als drank, pas in 1847 vond Joseph Fry de eerste reep chocola uit.
In de pauze trakteert Berta ons heel toepasselijk op een Droste pastille (flik).
Na de pauze belanden we in de modernere tijd waarin machines de productie gaan overnemen. Bekende namen als Droste, Van Houten, Tjoklat, Blooker, Benschop en Lindt komen voorbij. We zien ook hoe de samenstelling van onze chocola  is, zo puur (max 85%) mogelijk is het beste, in wit zit niet eens cacao en de cacaoboeren verdienen slechts 5% aan de cacao, terwijl zij het meeste werk verrichten.
2000 jaar v.Chr. begonnen bij de Maya's en de Azteken eindigen we bij Tony's Chocolonely "slaafvrije" chocolade. Een kleine 4000 jaar geschiedenis van de cacao is voorbij gekomen. We zijn weer een hoop wijzer geworden.
Rond 10 uur is de presentatie ten einde. Antoinette bedankt Dik van Dijk en overhandigt hem een toepasselijk presentje.
Marianne van der Weide
Klik hier voor de foto's

==============================

NIEUWJAARSRECEPTIE
Woensdag 9 januari 2019
Vandaag onze Nieuwjaarsreceptie gehad. Een grote opkomst van 100 dames.  Nadat iedereen elkaar Nieuwjaar had gewenst begonnen we aan ons kopje koffie/thee met een heerlijke soes.

Antoinette opende de middag.
Tussen de bedrijven door werden er door de dames, Annie de Goede, Miny Massar, Ans Mulder, Marianne van der Weide en Antoinette Bol leuke gedichten, verhalen en humoristische anekdotes voorgelezen.  Er was advocaat met slagroom, heerlijke bowl (gemaakt door Lenie Outmaijer) kaas en worst en lekkere luxe hapjes. Tijdens de borrel werd er een spel gespeeld per groepje met vragen om elkaar beter te leren kennen.  Het was erg gezellig en voor we het wisten was het zo weer 4 uur.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

==================================