Fotoalbums

FIETSMIDDAG
Woensdag 3 juli 2019
Met 15 dames stonden  wij vandaag om 13.00 uur bij het ziekenhuis om weer een rondje in de omgeving te gaan fietsen. Het was goed weer maar wel een flinke noord oosten wind.
Met de fietsen voorzien van batterij ondersteuning konden wij het goed aan.
We gingen richting de Zaanstreek en fietsten via Wijdewormer door Jisp, Wormer en kwamen bij een prachtig gelegen restaurant aan het water. Daar gingen we iets drinken en genieten van het mooie uitzicht en de gezelligheid met elkaar. Na deze pauze naar Oost Knollendam en Spijkerboor en weer terug langs het  Noord-Hollands kanaal naar Purmerend. Het was weer een fijne middag met veel genieten van onze omgeving.
Ans Mulder

Klik hier voor de foto's

================================

STRANDWANDELING SCHEVENINGEN
Donderdag 27 juni 2019.

Met 55 dames en 1 heer zijn we met de touringcar van Hellingman voor onze jaarlijkse strandwandeling naar Scheveningen geweest.

We vertrokken om half 3 vanaf het stadhuis. Het weer was prachtig. Deze dag was Berta, onze penningmeester, jarig. Toen zij bij de bus aankwam begon iedereen te zingen en haar te feliciteren.
Iedereen had een kadootje of felicitatiekaart voor haar meegebracht. Antoinette had een prachtige tas voor haar, waar zij alle kadootjes en kaarten in kon doen. Zij was verrast want dit had zij niet verwacht.

Om 4 uur kwamen we in Scheveningen aan. Toen wij uit de bus kwamen werd iedereen voorzien van een pakje drinken. Een aantal dames gingen meteen aan de wandel naar de oude pier. De andere dames konden heerlijk op het terras zitten of gaan winkelen. We hadden de tijd tot 9 uur, want dan zouden we weer vertrekken. In de bus werd ter ere van de verjaardag van Berta wijn geschonken of frisdrank. Hierbij kregen we kaas en een heerlijke stengel. De sfeer was heel gezellig. Iedereen heeft van deze dag genoten. Dit is voor herhaling vatbaar. De chauffeur Willem werd door Antoinette verrast met de worst van Clara.
Elly, Jannie en Antoinette hartelijk bedankt voor het organiseren van deze mooi dag. Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's en 1 video

==============================

80+ KOFFIEOCHTEND MET LUNCH
Maandag 20 Mei 2019
Vanochtend  waren er 18 dames aanwezig voor onze laatste koffieochtend van het seizoen.
Eerst om half 11 aan de koffie en om kwart over 12 begonnen  we aan de lunch. Het was als vanouds weer ontzettend gezellig.  Om half 3 ging iedereen weer huiswaarts.
Nu even genieten van de zomer en in september gaan we weer starten met de koffieochtenden.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

==============================

         AMSTERDAM WANDELING
BURGEMEESTERS AAN DE GRACHTEN”

Donderdag 2 mei 2019
Om 10.30 zijn wij met 13 dames, o.l.v. Jan Broekhuizen, op pad gegaan naar de grachten om prachtige huizen te bewonderen. Wij zijn 2 haltes met de tram gegaan en via de Raadhuisstraat begonnen aan de wandeling over het Singel, de Heren-, Keizers- en Prinsengracht. Op het Singel stond het prachtige beeld van Multatuli. Bij veel schitterende panden vertelde Jan ons veel interessante dingen over de gebouwen (bouwstijl, gevelstenen, geschiedenis) en de families die er gewoond hebben.  Na bijna 2 uur gewandeld te hebben eindigden wij bij de Westerkerk (beeld van Anne Frank).

Tot slot hebben we samen koffie gedronken en iets gegeten.
Ondanks de regen hebben we een leuke dag gehad en weer veel geleerd. Marijke de Groot

Klik hier voor de foto's

============================

TUINCLUB VIBURNUM
Dinsdag 25 april 2019
We hadden vandaag een heel leuk bezoek aan de Zintuigentuin in Heerhugowaard. Sinds 2001 zijn Cees en Els Verkerke eigenaren en Cees gaf de rondleiding. Hij is een zeer creatieve persoon en kan heel geanimeerd vertellen over hun prachtige tuin. Die is zeer vogel- en insectenvriendelijk opgezet en alles is mooi gecombineerd met kunstwerken. Zelfs sommige paraplu’s waren in stijl!
Trudi en Wil: heel hartelijk dank weer voor het organiseren van dit leuke uitje! Marlou Leunis

Klik hier voor de foto's

==============================

AMSTERDAM WANDELING  NAAR DE OUDE KERK
MET JAN BROEKHUIZEN

Dinsdag 23 april 2019
Dit was dezelfde wandeling als op 4 april.
Vanaf koffiehuis Loetje wandelen we richting de Oude Kerk.

Vol enthousiasme vertelt onze gids Jan Broekhuizen over de gebouwen rondom het Centraal Station.
Via de Nieuwendijk lopen we richting de Oude Kerk. 
Jan vertelt over de gebouwen en de mooie gevels, die wij onderweg tegenkomen.

We bezoeken de Oude Kerk aan het Oudekerksplein.
Dit is het oudste nog bestaande gebouw van Amsterdam. De kerk werd gewijd aan de heilige Nicolaas, bisschop van Myra, door Guy van Avesnes,
de bisschop van Utrecht. Binnen staat een mooi orgel wat gerestaureerd is.
Een mooie dag met een fris windje. Jan wist ons weer te boeien met zijn verhalen.
Bedankt Jan en dames voor een mooie dag.
Leitjeng Ou

Klik hier voor de foto's van de wandelingen op 4 en 23 april.

=============================

OPTREDEN VAN DE WEST-FRIESE DANSGROEP UIT MIDWOUD
Woensdag 17 april 2019

Met een goed gevulde grote Taborzaal (103 dames) beleefden we de laatste maandelijkse avond voor de zomerstop. Dit keer een optreden van de folkloristische West Friese Dansgroep uit Midwoud.

De groep bestond uit 6 dansparen (man en vrouw)
2 vrouwelijke accordeonisten en een man achter de contrabas. We werden getrakteerd op een demonstratie van diverse oud-Hollandse dansen zoals de Valeta, de Bernardwals en nog vele onbekende dansen. Wat opviel waren de prachtige kostuums die er door man en vrouw gedragen werden. Je kon aan deze kostuums en accessoires de status van de persoon aflezen. De hoofdtooien van de vrouwen waren zo mooi en kostbaar en ook de schitterende tasjes die op de 5 delige rokkenlaag werden gedragen. Een uitleg over de kleding werd ook gegeven,  West-Friese liedjes gezongen, anekdotes verteld en gedichten voorgedragen. Er mochten een paar dames van ons met de mannen een dansje maken wat hen heel goed af ging. Kortom het was weer een leuke avond en Antoinette sloot de avond af met iedereen een fijne zomer te wensen. Ans Mulder

Klik hier voor de foto's en video's.
Bij de video's hoort u ook de muziek.
Als u muziek wilt horen dan moet u het geluid aanzetten.

================================

TEXTIELTENTOONSTELLING SCHOORL

Op 5 april stapten 30 enthousiaste dames in de bus om in de Blinkerd in Schoorl te gaan genieten van de Textieltentoonstelling VERBLOEMD!

Samen hadden wij de laatste weken hard gewerkt aan prachtige bloemen zowel van stof, organza, rubber, vilt, stof en er was heel veel gehaakt. Het resultaat was een echte bloemenpracht.

Op de tentoonstelling waren erg mooie werkstukken te bewonderen, allemaal gemaakt door Vrouwen van Nu uit Noord Holland. Alles was smaakvol uitgestald, per onderwerp bij elkaar b.v. Vilten, Kerstboeketten, geborduurde paaseieren, maskers, prachtige borduurwerken, keukenzeven versierd met borduursel, Markerrandjes, een Kerstproject, tassen gemaakt met siersteken op de naaimachine en versierd met handwerksteken enz. Te veel om alles op te noemen. We keken met onze ogen, niet met onze handen!
Tussendoor konden we in het sportcafé gebruik maken van een consumptie of het geliefde broodje kroket.

Om half vier stapten wij weer in de bus en begonnen aan een mooie bustour die door Kees, onze chauffeur werd aangeboden.
We reden langs Bergen, Egmond en zagen zelfs al de eerste bollenvelden met hyacinten. Een half uur later dan we gepland hadden kwamen we weer in Purmerend terug. Niet erg, want dat kwam door de mooie tocht als toetje! Dank je wel Kees.
Antoinette Bol

Klik hier voor de foto's

============================

CREA4YOU
Dinsdag 2 april 2019

Verleden maand hebben we ons eerste wandbordje gemaakt. We konden kiezen uit allerlei mooie teksten.  Vandaag  ons 2e wandbordje gemaakt, Volgende week gaan we aan de slag  om iets voor Pasen te maken. Het was weer heel erg gezellig. Bedankt Loekie.
Ellie Korzelius

Klik hier voor het resultaat

==============================

CREATIEF
Maandag 1 april 2019
We hebben paasdoosjes gemaakt van spaander doosjes en servetten. Daarna gevuld met eitjes. Het was weer gezellig en ook onze laatste keer dit seizoen. In mei gaan we nog lekker samen lunchen.
Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

===============================

TUINCLUB VIBURNUM
Op donderdag 28 maart kwamen 12 dames bij elkaar om een voorjaarsstuk te maken met als thema Pasen. Er zijn prachtige potten en manden opgemaakt, erg mooi en verschillend met narcissen en blauwe druifjes. Een geweldige ochtend onder leiding van Trudy en Wil.
Ellie Hildering

Klik hier voor de foto's

=================================

VERWENLUNCH VOOR DE VRIJWILLIGERS
Woensdag 27 maart 2019
Met een heerlijk lente zonnetje kwamen we bijeen in de kantine van vv. "Wherevogels".

De bestuursleden hadden 2 lange tafels feestelijk gedekt voor de lunch van ongeveer 58 dames. Er stonden kleine verse bloemstukjes op tafel die door Tonnie waren gemaakt.
Antoinette opende de bijeenkomst door een gedicht voor te lezen over de belangrijkheid van de vrijwilliger in onze samenleving. Daarna ging ze langs de tafels om iedereen bij de naam te noemen en te vertellen aan allen, wat degene voor de vereniging doet. Dit ook om naamsbekendheid te stimuleren.
De lunch was een uitgebreid buffet met fruit toe. Een smakelijk kroketje, de koffie en thee werden door 2 dames van "Wherevogels" verzorgd.
Het was gezellig en er werd heel veel bijgepraat.
Na het bedanken van de kantine dames die een mooi paasei ontvingen gingen we weer huiswaarts met een goed gevoel.
Dames van het bestuur het was weer prima geregeld. Dank daarvoor. Ans Mulder

Klik hier voor de foto's

=============================

DE KNUTSELHOEK
Woensdag 20 maart 2019

Na een lange tijd hebben we vandaag weer volop geknutseld, 2 dames waren afwezig. Toen we binnenkwamen stond er een Paasstuk van kunstbloemen en alles wat daar bij hoort op ons te wachten. Het was een gezellige middag waarin iedereen, voorzien van een half ei, hierop van alles kon maken. Deze werden opgebouwd tot een prachtig kleurig geheel. Op de foto is het resultaat van de paasstukjes van ons. Lien van de Gumster   

Klik hier voor de foto

=============================

AVOND EENDAGSBESTUUR
Woensdag  13 maart 2019

Vandaag werd de avond georganiseerd door het eendagsbestuur. Een grote opkomst met 95 dames. Voor iedereen was het een verrassing wat de avond zou brengen. Het eendagsbestuur bestond uit Miep de Vries, Eveline Ekelschot en Tonny Crom.
Helaas kon Tonny Crom zelf de avond door omstandigheden niet bijwonen.

Miep opende de avond met een welkomstwoord, daarna werd Peu de Feu, bestaande uit 3 muzikanten en een zangeres, aan ons voorgesteld. Zij brachten ons een avond met gezellige jazzmuziek. De meeste nummers werden gezongen in het Nederlands. Wij willen het eendagsbestuur hartelijk bedanken voor de mooie avond, waar een ieder van heeft genoten.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

=============================

CREATIEF
Maandag 4 maart 2019

Hierbij onze knutselwerken van vandaag. Helaas waren Dini en Annie er niet bij. Wij vinden onze hoedjes van CD's en afval doppen heel mooi geworden.
Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

==============================

TUINCLUB VIBURNUM
Donderdag 28 februari 2019

Een leuk uitstapje naar de Lentetuin in Breezand. We hebben weer genoten! Marlou Leunis

Klik hier voor de foto's

============================

JAARVERGADERING EN NICOLE KOVACS
Woensdag 13 februari 2019

Om half 8 heet Antoinette alle 85 aanwezige dames van harte welkom.
Voor de pauze komt de agenda van de jaarvergadering aan de orde.
Antoinette meldt o.a. de actie van de Rabobank en dat de ledenlijst op de website "voor leden" komt (over dit alles volgt nog meer informatie).
Ook staan we stil bij het overlijden van oud lid Anneke v.d. Broek.
Bij gebrek aan vervanging blijven Antoinette en Berta nog 1 jaar aan.
Vanavond nemen we wel afscheid van Ellie Korzelius. De bestuursleden dragen een mooi gedicht voor en zij krijgt een mooie fotocollage en bloemen.
Ook Marietje Hoogendoorn wordt in het zonnetje gezet, al 60 jaar! lid, dat verdient een oorkonde en een bloemetje.
Als verrassing komt er een optreden van Thomasvaer (Annie de Goede) en Pieternel (Map Muijs) die samen in schitterende kledij een prachtige voordracht houden.
Ellie en Marietje bedanken iedereen met een toepasselijk woordje.
Tot slot treedt Marijke de Groot als nieuw bestuurslid aan.

Na de pauze (met chocoladehartje omdat het morgen Valentijnsdag is) is er een optreden van comédienne Nicole Kovacs in de persoon van Marie-Louise Assendelft, "van origami"  toiletjuffrouw.
Zij ging terug naar de zaterdagavond van vroeger, inclusief doppinda's op een krant, en een geinige quiz (met vragen van Ellie Korzelius).
Wist je het antwoord dan moest je een toiletborstel in de lucht steken, was het goed dan kreeg je een velletje wc-papier en degene met de meeste velletjes kreeg een prijs. Deze prijs ging  naar Gijsbertha/Berta van Mourik: een gouden toiletborstel!
Er werd heel wat afgelachen.
Ook Antoinette won met het goede getal raden, een cadeaukaart voor de Efteling.
Hierna volgde een hilarische conference over o.a. haar man Pierrre, wc-borstels, ontbijt op bed en stoppen met roken.
Nadat Antoinette Nicole had bedankt voor haar geweldige optreden ging Nicole iedereen! persoonlijk langs om te bedanken, merci!!
Wat een heerlijk gek mens, we hebben genoten.
Nog nalachend gingen we naar huis.  Het was een heerlijke  avond.
Marianne van der Weide

Klik hier voor de foto's

=============================

CREATIEF
Maandag 4 februari 2019

Vanmiddag hebben we kaarten gemaakt met servetten. Jammer genoeg was Dini er niet. De resultaten zijn volgens ons heel erg geslaagd. Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

=============================

TUINCLUB VIBURNUM
Op donderdag 31 januari kwam de tuinclup bij elkaar om te genieten van een High Tea bij "Brasserie Zomaar". We waren met 14 dames en kregen sandwiches,scones en verschillende smaken thee. We bedanken Trudi en Wil  voor hun inzet en na een gezellig middag gingen  we om 4 uur weer naar huis. Ellie Hildering

Klik hier voor de foto's

=============================

BLOEMENWORKSHOP
Donderdag 24 januari 2019

Ondanks de sneeuw en gladheid zijn 37 dames allemaal naar de bloemenworkshop gekomen.
We zijn om 10 uur gestart, nadat we eerst koffie/thee hadden gedronken.
De bloemen die we gingen maken moesten van
stof, katoen, wol, vilt, jute, organza, lint, fleece, tule, vitrage. Veel dames hebben bloemen gehaakt of gebreid. Iedereen mocht 1 bloem maken voor de tentoonstelling in Schoorl. We hebben hard gewerkt en er ontstonden prachtige creaties. Om 2 uur zijn we gestopt. Het was een hele gezellige dag. Dank aan Jessica van de Wherevogels voor  de gastvrijheid en het verzorgen van de consumpties.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

================================

THEMA AVOND VAN CACAO TOT CHOCOLADE
Woensdag 16 januari 2019
84 dames zijn naar de Tabor gekomen voor Dik van Dijk van de Vereniging Ons Amsterdam. Hij heeft zich jarenlang verdiept in de geschiedenis van de cacao en gaat ons hier vanavond vertellen over iets waar velen van ons gek op zijn, chocolade.

Hij begint met de oudste geschiedenis, waar komt de cacaoboon, "voedsel voor de goden" vandaan, waar en hoe groeit de cacaoboom en  hoe kwam de cacao naar Europa.
Eerst werd de cacao uitsluitend in de betere kringen genuttigd als drank, pas in 1847 vond Joseph Fry de eerste reep chocola uit.
In de pauze trakteert Berta ons heel toepasselijk op een Droste pastille (flik).
Na de pauze belanden we in de modernere tijd waarin machines de productie gaan overnemen. Bekende namen als Droste, Van Houten, Tjoklat, Blooker, Benschop en Lindt komen voorbij. We zien ook hoe de samenstelling van onze chocola  is, zo puur (max 85%) mogelijk is het beste, in wit zit niet eens cacao en de cacaoboeren verdienen slechts 5% aan de cacao, terwijl zij het meeste werk verrichten.
2000 jaar v.Chr. begonnen bij de Maya's en de Azteken eindigen we bij Tony's Chocolonely "slaafvrije" chocolade. Een kleine 4000 jaar geschiedenis van de cacao is voorbij gekomen. We zijn weer een hoop wijzer geworden.
Rond 10 uur is de presentatie ten einde. Antoinette bedankt Dik van Dijk en overhandigt hem een toepasselijk presentje.
Marianne van der Weide
Klik hier voor de foto's

==============================

NIEUWJAARSRECEPTIE
Woensdag 9 januari 2019
Vandaag onze Nieuwjaarsreceptie gehad. Een grote opkomst van 100 dames.  Nadat iedereen elkaar Nieuwjaar had gewenst begonnen we aan ons kopje koffie/thee met een heerlijke soes.

Antoinette opende de middag.
Tussen de bedrijven door werden er door de dames, Annie de Goede, Miny Massar, Ans Mulder, Marianne van der Weide en Antoinette Bol leuke gedichten, verhalen en humoristische anekdotes voorgelezen.  Er was advocaat met slagroom, heerlijke bowl (gemaakt door Lenie Outmaijer) kaas en worst en lekkere luxe hapjes. Tijdens de borrel werd er een spel gespeeld per groepje met vragen om elkaar beter te leren kennen.  Het was erg gezellig en voor we het wisten was het zo weer 4 uur.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

==================================

KERSTAVOND
Vrijdag 21 december 2018

Om 16.30 uur ging de zaal open waar 73 dames plaats namen aan de, door de dames van het bestuur, sfeervol gedekte tafels.

Om 17.00 uur werd er geproost op het leven en gaf Antoinette aan welke tafels er naar het warm en koud buffet mochten gaan.
Hierna las Antoinette een nogal bizar kerstverhaal voor over een eenzame vrouw die zich overgaf aan een zeer vreemde date met een kerstman.
Na dit verhaal snoepte we van het toetje en gingen voor de koffie naar de foyer in afwachting van Klaas Bakker die ons om 20.00 uur in de grote zaal zou komen vertellen over de Midwinterkerst.
Heel interessant om te vernemen hoe in diverse streken van ons land en ook in het buitenland Kerst wordt gevierd. De oorsprong en diverse streekgebonden gebruiken werden door Klaas met ondersteuning van foto's en filmbeelden uitgebreid toegelicht. Verder had hij bij diverse onderwerpen mooie passende muziek uitgezocht die hij zelf op de piano speelde. Dat gaf een extra tintje aan het geheel.
We zagen hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt. Dat proces en het blazen op de midwinterhoorn staat in de boeken van het " Wereld Erfgoed".
Aan het eind van deze boeiende avond werd het voltallige bestuur in het zonnetje gezet.
Zij kregen een mooi wijnpakket.
Bij het verlaten van de zaal werd aan iedereen een, door de bestuursleden,  gemaakte "thee kerstboom" uitgereikt.
Het was allemaal weer "Vrouwen van Nu" waardig en met een goed gevoel ging iedereen huiswaarts.
Ans Mulder

Klik hier voor de foto's

==============================

VIBURNUM
Woensdag 19 december 2018
Op 19 december kwamen 13 dames bij elkaar om een kerststukje te maken, we namen allemaal 3 borden mee en gingen na de koffie aan de slag. Grote bord onder dan oase en daarna diep bord weer oase en dan het kleine bordje met aan het eind een kommetje of soepkop. Het zijn allemaal mooie en verschillende stukken geworden.We gingen om 12 uur blij naar huis en wenste elkaar fijne feestdagen. Ellie Hildering

Klik hier voor de foto's
==============================

KERSTUITJE LEIDEN
Dinsdag 18 december 2018

Om half 4 vertrekt de bus met 73 vrouwen richting Leiden. Langs Schiphol, altijd mooi om te zien, in de drukke avondspits naar Leiden, waar we om kwart voor 5 even buiten het centrum worden afgezet.

Het centrum van Leiden is sfeervol verlicht en na een fikse wandeling belanden we op de kerstmarkt. In de Nieuwe Rijn zijn pontons gelegd en daar speelt het hele gebeuren zich af.
Best apart, vorige zomer nog voeren wij met een boot onder de bruggen door, nu konden  we er onderdoor lopen!
Ruim 80 stalletjes, een schaatsbaan waarop jong en oud zich vermaakt, echt Kerst.
We hebben tijd genoeg die iedereen op z'n eigen manier invult. Het is jammer dat alle winkels dicht gaan, voordeel, we kunnen weinig geld uitgeven.
Dus na de markt tijd voor een boottocht, of een cafeetje of restaurant in. De overal verkrijgbare glühwein smaakt goed.
Om 9 uur vertrekt de bus weer en tegen 10 uur zijn we terug in Purmerend.
Antoinette bedankt chauffeur Toon, hij krijgt de gebruikelijke fooi en ook de worst van de heilige Clara, want het bleef mooi droog vandaag.
Reiscommissie bedankt, het was weer een mooi en gezellig uitstapje. Marianne van der Weide

Klik hier voor de foto's

=============================

KERSTWORKSHOP
Donderdag 13 december 2018

Kantine Wherevogels, 10 uur: 48 dames zijn gekomen om weer iets moois voor de Kerstdagen te maken. Alle materialen die we nodig hebben staan al voor ons klaar.

Onder het genot van een kopje koffie begint iedereen enthousiast te rillen, te vouwen, en te plakken.
Een lief kerkje, een huis en een schuur, bomen, hertjes, glitter en sneeuw.
Sommige dames hebben leuke, vaak zelfgemaakte, dingetjes van huis meegenomen.

Ondertussen lopen Antoinette, Antje en Loekie tussen de tafels heen en weer met goede adviezen en soms een helpend handje.

Al met al blijkt het toch nog een aardige klus en vooral dat tweezijdige plakband levert af en toe heel wat gekreun op.
Maar er ontstaat bij iedereen een prachtig winterlandschapje dat onder een halve glazen bol geplaatst wordt, waxinelichtjes erin en het geheel wordt afgewerkt met een mooi randje. 

Tussendoor is er nog een tweede kopje koffie met zelfgebakken lekkers en rond lunchtijd nemen we even de tijd voor een broodje of een tosti.

Rond half 3 is iedereen wel klaar en wordt Jessica van Wherevogels door Antoinette bedankt voor haar inzet en wordt zij verrast met.....een mooie bol.

Tot slot een dik Kerstpetje af voor Antoinette (en haar man), Antje en Loekie, wat hebben zij veel tijd en energie gestoken in alle voorbereidingen. 

Voldaan gaat iedereen met een mooi werkstuk naar huis. Het was weer geweldig! Marianne v.d. Weide

Klik hier voor de foto's van Jessica

===========================

KNUTSELHOEK
Woensdag 12 december 2018

En zo is het alweer de laatste maand van het jaar dat we weer bij elkaar zijn We hebben een kerststukje gemaakt. Het was jammer dat Annie en Jannie er niet bij waren. Het was een gezellige middag met thee en koek bij Map.
De Knutselhoek wenst iedereen Prettig Feestdagen. Lien van de Gumster.

Klik hier voor het  resultaat

=========================

CREA4YOU
Dinsdag11 december 2018

Vandaag hebben we een leuke kerstversiering gemaakt.  We  zijn om half 3 gestopt. Loekie had weer een heerlijk zelfgemaakt buffet verzorgd voor ons. We waren samen met de dames van 3 haakclubjes. Loekie vierde tevens alvast haar verjaardag. Ze kreeg mooie kadootjes.
Het was heel erg gezellig. Loekie bedankt
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

==============================

BEZIGE  BIJ
Dinsdag 4 december 2018

Helaas konden 3 leden wegens ziekte niet aanwezig zijn.
Wij zijn gestart met het maken van een ketting van koffiecups. Het vergt wat handigheid en sterke vingers. Maar al snel hebben wij door hoe het moet. Omdat niet alle kettingen klaar zijn gekomen gaan wij er in januari verder aan werken.
Ondanks de afwezigheid van onze zieken was het toch weer een gezellige ochtend.
Ineke Haak

Klik hier voor de foto;s

==========================

CREATIEF
Maandag 3 december 2018
We zijn weer lekker creatief bezig geweest. Heel gezellig. Ook duurzaam. Afval van breikonen en wolletjes wat over was. Wij vinden het een mooi resultaat geworden.
Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

==========================

BEZIGE BIJ
Dinsdag 6 november 2018
Een gezellige ochtend kerstkaarten recyclen. Helaas was ik er zelf niet bij, maar ik zie dat ze mooi werk hebben geleverd. Nu opletten of je je eigen kaart van vorig jaar gerecycled terug krijgt. Hartelijke groeten van een zonnig Gran Canaria. Ineke Haak

Klik hier voor het resultaat

==========================

THEMA-AVOND SINTERKLAASFEEST DOOR DE EEUWEN HEEN 
Woensdag 14 november 2018
90 dames waren naar de presentatie van Henk Butink over Sint Nicolaas gekomen. Heel toepasselijk stonden de pepernoten en strooigoed al op tafel.

Met een audiovisuele presentatie werd ons verteld over het ontstaan van Sint Nicolaas/Sinterklaas, beschermheilige van o.a. vissers, ongehuwde vrouwen, prostituees, slagers, teveel om op te noemen.
We zagen hoe het feest van Sint Nicolaas zich eeuwenlang heeft ontwikkeld en soms, i.v.m. afgoderij, verboden werd.
Hoe het feest eeuwen terug in familiekring werd gevierd staat ook op schilderijen van o.a. Jan Steen , compleet met schoentje, roe, cadeautjes, strooigoed en zingen bij de schoorsteen.
Uiteraard ontbraken de conferences van Toon Hermans en Paul van Vliet niet, tijdloos en nog steeds leuk.
In 1850 schreef onderwijzer Jan Schenkman het prentenboekje "Sinterklaas en zijn knecht", dit is de oorsprong van ons hedendaagse Nederlandse Sinterklaasfeest.
In andere landen heeft de knecht/bediende een totaal andere gedaante dan onze Zwarte Piet, die al jaren ter discussie staat en bron van verdeeldheid is. Ook dit kwam ter sprake.
Een quiz met klassieke muziek waarin Sinterklaasliedjes te herkennen waren en leuke privé foto's van Henk Butink, die 19 jaar hulp Sinterklaas was, sloten de avond af.
Tot slot werd Henk door Antoinette verrast met een fles bisschopwijn.
Het was weer een interessante avond.
Marianne v.d. Weide

Kon je er de 14e niet bij zijn of wil je de presentatie nog eens zien:
http://www.butink.nl/av-show-het-sinterklaasfeest-door-de-eeuwen-heen

===============================

CREA4YOU
Dinsdag 6 november 2018
We hebben vanmiddag weer heerlijk geknutseld.  We hebben ieder 2 kerstkaarten gemaakt. Ria had voor ons al de benodigde voorbereidingen gedaan. Loekie heeft  voor de inwendige mens gezorgd met lekkere soesjes bij de thee. Dames bedankt voor de gezellige middag.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

===========================

CREATIEF
Maandag 5 november 2018

Hier onze knutsels van vandaag. We hebben kaarsen versierd. Het was weer gezellig, helaas waren we maar met 3 dames. Volgende keer beter maar weer.
Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

============================

TUINCLUB VIBURNUM
Donderdag 25 oktober 2018

12 dames  kwamen bij elkaar om een herfststukje te maken. Wil had pompoenen meegenomen en na de koffie met koek gingen we gezellig aan de slag. Er zijn weer verschillende stukken gemaakt, we lijmende eerst mos en daarop de decoraties naar ieders keus. Prachtig zijn de herfststukjes geworden. Ellie Hildering

Klik hier voor de foto's

============================

DE KNUTSELHOEK
Woensdag 24 oktober 2018

Na een maand, vanwege de vakantie, zijn we weer aan het knutselen gegaan.
Van gekleurd papier en plaksel hebben we een huis gemaakt. Door theelichtjes te gebruiken in het huis, krijg je in de herfst een leuk effect en sfeer. Het licht komt door de raampjes naar buiten. Lien van de Gumster

Klik hier voor de foto

=============================

HERFSTWANDELING 
Donderdag 18 oktober 2018

Vandaag was de herfst wandeldag. We waren met 8 vrouwen. We hebben bij Antoinette koffie gedronken, heel gezellig. Daarna hebben we onze route gelopen  totaal 11 km. Martha Steenbergen

Klik hier voor de foto

=================================

THEMA AVOND CHARME VAN HET OUDER WORDEN  DOOR BETSY DE KEIZER
Woensdag 17 oktober 2018
In een volle zaal van de Tabor (90 dames) bleek overduidelijk dat bijna iedereen charmant oud wil worden. Betsy de Keizer bracht ons op de hoogte van allerlei hulpmiddelen en tips om dit waar te kunnen maken en zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen en je persoonlijke onafhankelijkheid te behouden. Ook ging ze uitgebreid in op wat "zorgdomotica" inhoudt.  Dat betekent dat je met behulp van de nieuwste technische snufjes levensbestendig en levenslang kunt blijven wonen. Het is wel belangrijk om op de hoogte te blijven wat er allemaal mogelijk is met deze technische hulpmogelijheden.
Betty had diverse handige hulpjes meegenomen en  demonstreerde o.a. hoe je een fles frisdrank van een handvat kunt voorzien, hoe je een elastieke kous met een handig apparaat kunt aantrekken en een schaar kan laten knippen door er op te drukken.

Een interessante avond waarbij ook nog de mogelijkheid werd geboden om lid te worden van de Senioren Society voor het ontvangen van "weetjes" op dit gebied.
Dit kan onder www.seniorensociety.nl en is gratis.
Ans Mulder

Klik hier voor de foto's

===================================

FIETSMIDDAG NAAR VOLENDAM
Woensdag 11 oktober 2018
Vanmiddag zijn we met 9 dames van de fietsclub naar Volendam gefietst, naar het Mondial museum waar een tentoonstelling is van de Russische kunstenaar Mykola Syadristy die de kleinste miniaturen ter wereld maakt.

We kregen eerst een rondleiding en uitleg over zijn werk en konden het daarna rustig bewonderen. Het was heel bijzonder. 4 kamelen en een pyramide in het oog van een naald. Een windmolen met alles er op en er aan van 1.8 mm met het blote oog haast niet te zien. Daarna was er nog een filmpje van 10 minuten en kregen we nog iets te drinken. We hebben foto,s gemaakt en gezellig gekletst. De middag was zomaar om. Zeker een aanrader om deze tentoonstelling te bezoeken. Hij is nog tot 5 januari. Daarna via Katwoude weer naar Purmerend gefietst een heerlijke middag met heerlijke zon. Tonny Bijvoet

Klik hier voor de foto's

==============================

BEZIGE BIJ
Dinsdag 2 oktober 2018
Wij hebben weer een gezellige ochtend gehad.
Deze keer druk aan het plakken met knopen.
Ineke Haak

Klik hier voor de foto's
===============================

THEMA AVOND MET HET SHANTYKOOR DE SKULPERS
Woensdag 19 september 2018

De eerste thema avond na de zomervakantie. De opkomst was groot met 97 dames. De avond werd verzorgd door het Shanty en Folksongkoor de Skulpers. Het koor is vernoemd naar het oude ambacht van de schelpenvissers.
Normaliter bestaat het koor uit 40 mannen die werkliederen zingen, die vroeger werden gezongen op grote zeilschepen.  Deze avond waren zij met 32 personen bij ons. De sfeer zat er goed in, mede de komische noot van de dirigent, deze was ook het langste lid van het koor.
Gezellige muziek waar je soms ook mee kon zingen. Het was een geslaagde avond. Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's van Anneke v.d. Boom

================================

ONS JAARLIJKSE REISJE
Vrijdag 14 september 2018

Om 9 uur vertrekt onze bus met 61 dames en chauffeur Klaas aan het stuur.
We gaan eerst naar "Schelpen in het zand" in Hillegom. We rijden daar via een mooie route heen en Klaas weet veel te vertellen over wat wij onderweg zoal zien.
In Hillegom staan de koffie en taart op ons te wachten. John Warmerdam, de eigenaar, laat ons schitterende schelpen, veelal uit Thailand, zien en showt ons o.a. hoe je met vetplantjes in een schelp mooie dingen kunt maken.
Dan mogen we zelf aan de slag en al vrij snel staan er 61 glazen bolletjes, leuk gevuld met zand, schelpen en vetplantjes klaar om mee naar huis te nemen.
In de winkel kunnen we ons ook uitleven, er wordt heel wat gekocht.
Terug naar de bus, waar een krentenbol en pakje drinken op onze stoel liggen, door het Groene Hart naar Avifauna in Alphen aan de Rijn waar de boot op ons wacht voor de High Tea. En die is uitgebreid en heerlijk. Wat een lekkers is er voor ons neergezet, hartig en zoet, het is echt genieten.
De vaarroute gaat van Alphen door de Heimanswetering en het Braassemermeer naar de Westeinderplassen en weer terug. Door een Hollands landschap, mooie dorpjes en schitterende villa's met vaak een boot aan de steiger.
Na zo'n 3 1/2 uur meren wij weer aan bij Avifauna.
Na een vlotte busreis komen we rond half 7 aan in Purmerend. Klaas krijgt van Antoinette de bekende enveloppe en worst en is het nog een aardig klusje om al dat moois uit de bagageruimte bij de eigenares te krijgen. 
Het was weer een geweldige dag! Antoinette, Elly en Jannie, bedankt, het was weer top geregeld!
Marianne van der Weide

Klik hier voor de foto's van Purmerend gemaakt door Marianne, Elly, Ria en Antoinette

==================================

STADSWANDELING AMSTERDAM
Donderdag 6 september 2018

Rond 10.00 uur verzamelen en gezellig koffiedrinken bij v/h Smitskoffiehuis nu Loetje t/o het centraal station te Amsterdam.
Met 12 dames en gids Jan opstap. Eerst met de metro naar het Waterlooplein. 
Uitstappen bij v/h de Dovenschool. Tegenover de school staat een monument met de veelzeggende tekst "De Wereld bleef doof". En de Dokwerker. Terugblikkend naar de "Tweede Wereldoorlog". Gids Jan vertelde de trieste geschiedenis van de Joodse gemeenschap in de Plantagebuurt. Tijdens de wandeling langs historische gebouwen en monumenten. O.a. de grootste synagoge van Europa.
Over een mooi bruggetje via de Hortes naar het Wertheim Park, met het beroemde Jan Wolkers herdenkingsmonument. Door de Henri Polakstraat, even binnen in het mooie gebouw van architect "Berlage" van de Algemene Diamant Bond. Naar het aangrenzende dierentuin Artis.
Door de vrije tuin van Artis naar het "Kunstenaar Verzet" monument. Langs de Hollandse Schouwburg, naar het knusse lunch restaurant Eik en Linde.
Het was weer een hele mooie interessante wandeling. Marianne Prins

Klik hier voor de foto's

===================================

BEZIGE BIJ
Dinsdag 4 september 2018
Onze eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen 2018-2019. En waar hebben wij aan gewerkt ? Natuurlijk aan het zonnetje waar wij deze zomer al zo veel van hebben kunnen genieten.
Er werden stroken papier geknipt, gevouwen en geplakt, het z.g.n. Irisvouwen.
Een heel werk waar je je verstand goed bij moet houden anders klopt de volgorde niet.  Maar er moest natuurlijk ook heel wat worden verteld na de lange zomer vakantie.
Het was weer een ouderwets rumoerige maar ook gezellige ochtend.
Ineke Haak

Klik hier voor de foto's

==============================

JAARLIJKSE FIETSDAG
Woensdag 8 augustus 2018

Met 23 enthousiaste fietsvrouwen fietsten we om 9.30 uur richting Zaanstreek.
Via het Weidelandpad over de spoorweg overgang richting Zuiderweg  Wijdewormer.
Voorbij de Zaanse Schans over de Julianabrug rechtsaf door het mooie dorpje Zaandijk en middels een fraai natuurgebied richting koffiestop. Een machinist van een, voor ons in de verte passerende trein, toeterde luid naar het bonte lint van fietsende vrouwen in het groen van het natuurgebied. We fietsten op plekken waar de meesten van ons nog nooit geweest waren. Wat een mooie gebieden zo dicht bij huis. De eerste stop was in Wormerveer bij het restaurant van de Deka markt waar we koffie of thee dronken met een lekker gebakje daarbij. Toen weer verder over het Westenwindpad, Westzomerdijk, Zuideinde richting Westzaan. We lunchten bij een "Rust Punt" boerderij nabij Westzaan waar we aan een hele lange houten tafel met z'n 23en lunchten met een lekker bekertje karnemelk, melk, thee of koffie daarbij. Heel gezellig. Verder door het prachtige Westzaan waar we bij Kunsthandelaar Staphorsius een uitleg kregen van de eigenaar over de daar geëxposeerde schilderijen en mooie houten vazen en vogels. Toen weer via de Wormer, Engewormer, Amerikaanse molen naar de Zuiderweg waar de laatste stop was bij de Zaanse Golfclub. We hadden bijna alle soorten weer gehad zoals enorme wind, zon, bewolking, en een heftige regenbui. Na het drankje bij de Golfclub bleek iedereen een heerlijke dag te hebben gehad en verdient het fietsteam die deze tocht heeft uitgezet alle lof hiervoor. Aja, Nel, Lia en Tonnie bedankt voor het uitzetten, 4 keer rijden en i.v.m. wegopbrekingen omleiden van deze route. Goed hoor dames.
Ans Mulder

Klik hier voor de foto's van Tonny Bijvoet

==================================

REISJE NAAR LEEUWARDEN VOOR DE GROOTSTE GEHAAKTE DEKEN VAN DE WERELD
Zaterdag 14 juli 2018

Ja, ja, het was zover. De bus stond klaar om met ons een reisje naar Friesland te maken en wij de dekens konden zien, die in het kader van "verbinding" zijn gehaakt door vrouwen uit 50 landen en aan elkaar gelegd een viertal voetbalvelden beslaan. Onze afdeling had hierin bijgedragen met 40 dekens.

We vertrokken om 8.30 uur en zaten om 10.00 uur aan de koffie met wat lekkers in park Vijversburg in Tytsjerk, op het terras van een prachtige villa.
Daarna het park door om de gigantisch veel gehaakte dekens te aanschouwen.
Het record vermeld in het Guinness Book of Records stond op 10.000 dekens en hier lagen er in totaal 10.820. Het was een heel indrukwekkend gezicht en nog een flinke wandeling om om die grote uitstalling te lopen. Gelukkig was het prachtig weer.
Om 12.15 uur de bus in om een tocht te maken langs bijna alle dorpen en steden van de elfsteden tocht, waar heel bijzondere fonteinen waren neergezet door kunstenaars uit diverse landen. Dit als onderdeel van "Leeuwarden Culturele hoofdstad 2018." Bij deze tocht was er een gids in de bus gekomen die ons alle bijzonderheden vertelde van de fonteinen. We reden naar plaatsen als Sloten, Workum, Sneek, Stavoren, Hindeloopen, Bolsward en Leeuwarden door het wijdse Friese landschap. Na een korte stop onderweg troffen we in de bus op onze plaats een beeldschoon tasje aan met daarin een complete lunch met zelfs een toetje. Dit alles verzorgd door de dames van de Reiscommissie. Klasse dames, bedankt. Na dit alles ging de gids van boord en wij richting Afsluitdijk en Purmerend om daar te arriveren om ongeveer 19.15 uur. Het was een fantastische dag. Dames van de Reiscommissie, Antoinette, Elly en Jannie applaus voor jezelf het was geweldig.
Ans Mulder

Klik hier voor de collages. U maakt de foto groter door op de collage te drukken

==========================

CREA4YOU
Dinsdag 3 juli 2018

We hebben vanmiddag bij Ellie een hele mooie kaart gemaakt, onder leiding van Ria, onder genot van een hapje en drankje verzorgt door Ellie ook ter ere van haar verjaardag. Was een zeer geslaagde middag. Namens de dames van Crea4you bedankt.
Reina Chef d'Hotel

Klik hier voor de foto's

==========================

STEVIG STAPPEN
Woensdag 27 juni 2018

Vandaag lekker gewandeld met de dames. Ik was aan de beurt om de wandeling uit te zoeken.

We zijn eerst via de Trimbaan gelopen. Hier hebben we nog een leuke foto gemaakt. Daarna door naar Kwadijk. Via de watertoren doorgestoken naar het park van de Prinsenstichting en doorgelopen via het industrieterrein naar huis. Toen was het tijd voor koffie. Het was weer erg gezellig met elkaar. Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto

========================

STRANDWANDELING NOORDWIJK
Dinsdag 26 juni 2018

In een heerlijk gekoelde autobus van Hellingman gingen 62 dames om 15.00 uur richting Noordwijk aan zee om een strandwandeling en/of bezoek aan een braderie in Katwijk aan zee te maken. Het was mooi weer maar er stond wel een stevige frisse wind.
Aangekomen in Noordwijk aan zee was ons eerste bezoek aan strandpaviljoen "de Zeemeeuw" waar we koffie of thee dronken met een appelpunt (jammer genoeg ijskoud) worteltaart of een cupcake. Daarna gingen de wandelaars langs het strand lopen en de andere dames gingen weer naar de bus om een bezoek te brengen aan de braderie in Katwijk aan zee. De wandeltocht was heel goed te doen waarbij de noorder wind, die ze in de rug hadden, een belangrijke rol speelden. Na ongeveer 6 kilometer bereikten de 18 wandelaars Katwijk aan zee.
De braderie, die in het teken van creatief bezig zijn zou staan,  viel wat tegen en was eigenlijk een doorsnee markt. Gezellig was het wel en uit de wind in de zon was het heel goed uit te houden op de diverse terrasjes. Om 21.00 uur stond de bus weer paraat aan de boulevard en werd de thuisreis aanvaard. Nadat we in de bus door Elly en Antoinette Werden voorzien van een pakje drinken en een gezonde koek werd door Antoinette  de inmiddels legendarische worst van Clara aan de chauffeur overhandigd met een fooi-envelop. Het was weer als vanouds gezellig, goed georganiseerd en een warme sfeer.
Dames bedankt voor deze leuke dag.
Ans Mulder

Klik hier voor de foto's van Ria de Vlugt
 

=================================

FIETSDAG
Woensdag 20 juni 2018

Ja, hoor het was weer zover. De derde woensdag van de maand, dus op naar lokatie Waterlandziekenhuis, voor een mooie fietstocht in de omgeving met de fiets vrouwen.
Met 12 vrouwen gingen we van start richting Broek in Waterland.
Door het altijd weer mooie polderlandschap reden we via Ilpendam en Overleek op Broek aan. Er stond een pittig windje en het was bewolkt maar de temperatuur was goed.
In het fraaie kerkje van Broek wilde we een koffiestop maken maar dat lukte niet.
Om de hoek van de kerk is het Broekerhuis en daar waren we welkom.
In de mooie binnentuin zaten we met z'n twaalven gezellig bij elkaar en genoten van de koffie of thee met voor de liefhebbers wat lekkers erbij en daar kwam de zon, die zich nog niet had laten zien, zomaar te voorschijn en kleurde de lucht van grijs naar blauw.
Na dit leuke samenzijn gingen we weer op ons stalen ros richting Het Schouw langs de vaart met de mooie woonboten en huizen.
Onder de weg door naar de pont voor "het Dijkhuis" waarmee we het Noord-Hollands kanaal overstaken en veel plezier hadden met de pontbaas.
Langs het Noord-Hollands kanaal weer richting Purmerend waar we aan het eind van de weg afscheid van elkaar namen.
Het was weer een heerlijke middag waar we allemaal veel plezier aan beleefden.
Ans Mulder

Klik hier voor de foto

=============================

SAMEN STAPPEN
Woensdag 13 juni 2018
We waren met een klein clubje maar hebben erg veel plezier gehad in het groen!

Raad eens waar we 13 juni 2018 wandelden?
Marlou Leunis

Klik hier voor de foto's

=============================

HAAKDIVA,S
Woensdag 23 mei 2018

De dames hebben hun haakhulp oma meegenomen. Het heeft ze veel bloed, zweet en tranen gekost om tot dit mooie exemplaar te komen. Ikzelf heb opa gemaakt en die heeft het maar wat druk met die vrouwen.
Loekie Egging

Klik hier voor de foto

============================

LEESKRING "Door boeken verbonden"
Woensdag 23 mei 2018

We hebben heerlijk geluncht met de leesgroep "door boeken verbonden".
Lekker gegeten in de serre bij v.d.Valk.
Het was heel gezellig. Tonny had een leuk beestje op haar bord.
Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

=============================

KOFFIEOCHTEND  80+
Maandag 14 mei 2018

Vanochtend hebben we onze laatste koffieochtend afgesloten met een lunch. We waren met 12 dames. Zoals altijd was het weer erg gezellig.
Na de lunch heeft Stien nog een leuke mop veteld. Ik wil jullie deze niet onthouden.  (Zie onder Adam en Eva)
In september beginnen we weer met de koffieochtend. Iedereen een hele mooie zonnige zomer toegewenst.
Ellie Korzelius

Adam en Eva
Op een dag vraagt een meisje aan haar mama: “Mama, vanwaar komen de allereerste ouders?” “Wel antwoordt haar mama, “God heeft de eerste mensen, Adam en Eva, op de wereld gezet. Adam en Eva hebben dan kinderen gekregen die op hun beurt ouders geworden zijn enz. enz.  Het is zo dat de humane familie is ontstaan.Twee dagen later stelt het meisje dezelfde vraag aan haar vader. Deze antwoordt: “Kijk miljoenen jaren geleden evolueerden de apen langzaam tot wat de mensen vandaag zijn.
“Het meisje staat perplex en loopt snel naar haar mama. “Mama, waarom zeg jij me dat de eerste mensen door God op de wereld werden gezet, terwijl papa zegt dat mensen eigenlijk van de apen afstammen?
“Haar moeder antwoordt met een glimlach: “Dat is heel simpel liefje.
Ik heb je verteld over mijn familie en papa over de zijne.

Klik hier voor de foto's

==============================

BEZIGE BIJ
Dinsdag  8 mei 2018.

Vandaag was onze laatste bijeenkomst voor de zomer.
Wij hebben het nieuwe programma voor 2018/2019 gemaakt, onder het genot van koffie met gebak en een hapje en een drankje.
Dat heeft ons inspiratie gegeven want het programma was snel klaar en wij hebben zelfs “leuke dingen” voor het programma 2019/2020 klaar liggen.
Om niet met lege handen naar huis te moeten hebben wij nog even van servetten een roos gevouwen.
 Antoinette !!!! )
Ik wens iedereen een heel mooie zomer toe.

Ineke Haak

Klik hier voor de foto's

===============================

AMSTERDAM WANDELING
Donderdag 3 mei 2018
Na een lekker kopje koffie bij "Loetje" voor het CS gingen we met 15 vrouwen en onze gids Jan Broekhuizen met de tram richting Hoofddorpplein.

Daar aangekomen bewonderden wij eerst het prachtige beeld over de slavernij en vertelde Jan de bijzonderheden daarbij.
Daarna was ons doel de buurt "de Baarsjes" te gaan verkennen.
Het was zeer de moeite waard want bijna alle huizen zijn zorgvuldig gerenoveerd en haast allemaal in de stijl van de Amsterdamse School.
Op de Postjesweg brachten we een bezoek aan de voormalige ambachtsschool.
Nu is dat een multi functioneel gebouw voor allerlei activiteiten, bedrijven en opleidingen.
Dit pand werd in 2005 helemaal gerestaureerd en heet nu "Het Sieraad".
Verder naar de Baarsjesweg waar we de Westermoskee bewonderden.
De eigenaar van het naastgelegen restaurant gaf onze enige uitleg over de moskee en zorgde ervoor dat wij een kijkje in de moskee mochten nemen.
Schoenen uit en hoofd bedekt zagen we de moskee van binnen.
Onze wandeling voerden ons nu naar de Slatuinenweg waar een verborgen paradijs moest zijn. Een natuurpark achter de huizen dat beheerd wordt door de bewoners en een sociale en educatieve functie heeft. Wij hadden geluk dat de tuin open was en wij door dit mooie stukje natuur, midden in de stad, konden lopen. Een heel bijzondere ervaring. Dit project wordt zelfs gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam. We spraken nog even met een paar bewoners en gingen hierna op zoek naar een terras voor een broodje en wat te drinken. Na de lunch nam Jan afscheid van ons en pakten wij de tram richting CS en de bus weer naar huis.
Het was weer een leuke en leerzame dag met heel mooi weer.
Ans Mulder

Klik hier voor de foto's

=================================

CREA4YOU
Dinsdag 1 mei 2018
Wat was het weer een gezellige middag. Zoals eerder is vermeld heb ik de dames uitgedaagd om een workshop te geven. Leitjeng stond te popelen om deze maand haar workshop te geven. Zij is in de leer gegaan bij Conny Brans wat resulteerde in een leuk tasje. Het tasje hebben wij gemaakt van een keukendoek, theedoek een monddoekje of een washandje. En als extra versiering een leuke afwasborstel. De foto’s spreken voor zich. Ook zijn wij met zijn allen gezellig uit eten geweest, niet als afsluiting van de activiteiten, want wij gaan gewoon door, maar willen dit jaarlijks herhalen. Wij wensen iedereen een fijne vakantie.  Team Crea4You


Klik hier voor de foto's

==============================

TUINCLUB VIBURNUM
Donderdag 26 april 2018

We waren bij de Hortus Bulborum in Limmen met 8 personen en hebben genoten! Marlou Leunis

Klik hier voor de foto's

=============================

KNUTSELHOEK
Woensdag 25 april 2018

En zo is het alweer de laatste keer in April dat we bij elkaar zijn voor de vakantie begint. Iedereen vliegt uit naar een zonnige bestemming vandaar dat we een schilderijtje met vlinders hebben gemaakt. Het ziet er fleurig uit. In September komen we weer bij elkaar en hopen dat Map en Jannie er dan ook weer bij zijn.
Lien van de Gumster

Klik hier voor de foto's

==============================

OPERA LEZING DOOR KEES SCHILDER
Woensdag 18 april 2018
Een fikse opkomst voor deze speciale muziekavond.
87 vrouwen in de grote zaal van de Tabor.
Kees vertelt als inleiding waardoor hij, al vanaf kinds af aan, zo enthousiast is geworden voor opera.
Dan gaat het over het leven van componist Guiseppe Verdi en de opera's die door hem zijn gecomponeerd.
We horen aria's en koren uit Nabucco, I Lombardi, Giovanna,  Macbeth, Rigoletto, La Traviata, Il Travatore, Aida en Un ballo in maschera.
Ook laat Kees ons de verschillende interpretaties van de muziekstukken door diverse zangers en zangeressen horen.
We horen de stemmen van o.a. Luciano Pavarotti en diverse andere Italiaanse tenoren en Maria Callas, Joan Sutherland en onze eigen Christine Deutekom.
Het wondermooie geluid van al deze stemmen werd in de kerkzaal met zijn goede akoestiek prachtig en ontroerend weergegeven.
Een avond met een gouden sterretje.
Ans Mulder

Klik hier voor de foto's

==============================

WANDELING IN AMSTERDAM
Dinsdag 17 april wandeling in Amsterdam met Jan Broekhuizen
We hadden al een grote opkomst voor de 1e wandeling die afgelopen donderdag heeft plaatsgevonden.
Gelukkig hadden we ook nog een 2e datum gepland en dat is niet voor niets geweest.
Net als donderdag heeft Jan ons veel laten zien en
Jan bleef vertellen. Ook wij hebben koffie/thee gedronken met appeltaart of iets anders.
De goden waren ons gezind.

Al met al een heerlijke dag. Jan bedankt voor deze leerzame dag en dames bedankt voor de gezelligheid. Leitjeng Ou

Klik hier voor de foto

===============================

CREA
Maandag 16 april 2018

Vanmorgen kwamen we bij Tonny om een cadeau tasje te maken. Het zag er simpel uit maar het was nog een hele klus om alles volgens het voorbeeld uit te voeren.
Het was soms wel lachen als we het toch weer niet begrepen hadden en Elly had er soms een zwaar hoofd in of het wel goed zou komen. Maar het resultaat was toch goed en gevuld met thee en chocolade werd het best heel leuk. Tonny Bijvoet

Klik hier voor de foto's

================================

80+ KOFFIEOCHTEND
Maandag 16 april 2018

Vanochtend  weer gezellig aan de koffie met 11 dames. Vandaag hadden we een jarige in ons midden. Lien onze jarige trakteerde op heerlijke koeken. Femmy liet een zelfgehaakte olifant zien die zij had gemaakt. De ochtend vloog weer voorbij.  Er is altijd weer veel  aan elkaar te vertellen.
Op 14 mei sluiten wij ons koffieseizoen weer af met een lunch. We gaan weer starten in September.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

================================

CREATIEF
Maandag 16 april 2018
We zijn weer gezellig bij elkaar geweest en hebben stenen beschilderd. En goed gelukt vinden we zelf. Dit was de laatste keer van dit seizoen. Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

===============================

LENTEWANDELING
Zondag 15 april 2018

Na enige twijfel  of we wel of niet zouden gaan vanwege het miezerige weer,  zijn we (Martha, Tonny, Jannie en ik) toch maar gaan wandelen. Gelukkig is het de hele ochtend droog gebleven.  Eerst via Veenweide naar Neck, waar we nog even bij de jonge lammetjes hebben staan kijken. Toen weer via de oude binnenstad terug.  Bij Van der Valk hebben we koffie/chocolademelk gedronken. Martha en Jannie met iets lekkers erbij.
We hebben ruim 2 en een half uur gelopen.

Verleden week zondag hebben we 3 uur in het Twiske gewandeld. Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

================================

STADSWANDELING AMSTERDAM
De Amstelbuurt
Donderdag 12 april 2018

Rond 10 uur verzamelen bij restaurant Loetje t/o het Centraal Station.
Onder het genot van een kopje koffie. In afwachting van de nieuwe stadsgids Jan Broekhuizen. Na de koffie liepen we met elf dames naar de tramhalte.

Gids Jan was zo geland om alle dames voor te laten gaan in de tram nummer 9. De tram was helemaal vol en de chauffeur vond het tijd om te vertrekken. De deuren gingen dicht en Jan stond nog buiten. We riepen in koor, "dat onze gids nog buiten stond" en de deuren gingen gelukkig weer open.
Bij de halte Waterlooplein gingen wij uit de tram. De wandeling langs de Amstel kon beginnen vanaf de Stopera en het Waterlooplein. Heel veel mooie gebouwen, grachten en bruggen bewondert o.a. Carré, Hermitage, het Amstel hotel, de Blauwe- en Magere brug.
Gids Jan kon heel mooi en boeiend vertellen over de hele buurt, maar vooral over de Joodse treurige geschiedenis.
Tussendoor was er ook nog tijd voor een koffiepauze in een leuk zaakje genaamd "Onder het Ooievaartje".
Op de mooie Blauwe brug namen we afscheid van onze gids.
Een mooie, leerzame en interessante wandeling.
Marianne Prins

Klik hier voor de foto's

=================================

CREA4YOU
Dinsdag 10 april 2018
Een tijd geleden heb ik de dames uitgedaagd om een workshop te geven en de eerste die enthousiast reageerde was Ellie.
Vanmiddag kwam zij met twee tassen vol verf, lasagne bladen ( gebroken) potten rijst en vlinderpasta, kwasten en nog wat kleine dingen, de canvasdoeken had ze al eerder gebracht.
De uitdaging was om een mooi schilderij met een silhouet en bovengenoemde materialen te maken. Na een goede uitleg zijn wij aan de slag gegaan. Je denkt oh dat kan ik niet maar zachtjesaan volgden al wat opzetjes, Ellie gaf ons enige aanwijzigingen zodat wij weer verder konden.
Het was zo leuk om met zoveel materialen te werken vooral de combinaties, dat we verrast waren van ons resultaat. Ik moet zeggen dat we prachtige schilderijen hebben gemaakt. Ellie super bedankt we hebben erg genoten maar ook vooral veel geleerd van je.
Loekie Egging

Klik hier voor de foto's

==============================

MEDEWERKERSMIDDAG MET LUNCH
Woensdag 4 april 2018

Vandaag hadden we  weer de jaarlijkse lunch voor onze vrijwilligers. Van de 51 vrijwilligers konden er 48 genieten van een heerlijke lunch in de kantine van Wherevogels. Antoinette heette iedereen van harte welkom en bedankte hen voor hun inzet voor de vereniging. Tevens  las zij nog een aantal gedichtjes  over  “vrijwilligers” voor.  Ook vroeg Antoinette  ons allemaal of we wisten wat je naaste buurvrouw doet voor onze vereniging.  Bijna iedereen wist dat.  Daarna kon iedereen genieten van de heerlijke lunch. Na de lunch serveerde Jessica en Vera nog koffie en thee.  Iedereen ging weer voldaan en tevreden naar huis. Het was zoals altijd een hele gezellige middag.
Als vereniging zijn wij zeer gelukkig met de inzet van zoveel vrijwilligers.
Jessica en Vera, vrijwilligers van Wherevogels, willen wij hartelijk bedanken voor de gastvrije ontvangst. Zij kregen een zelfgemaakt kado, een tas en een hoed,  gemaakt door Conny Brans.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto’s
 

==============================

BEZIGE BIJ
Dinsdag 3 april 2018

Wij hebben kraanvogels gevouwen. Gemakkelijk gezegd maar dat was het niet.
Toch is het weer een mooi resultaat geworden.
Eigenlijk moesten het er 1000 worden want dan mag je volgens de Janse legende een wens doen. Een kraanvogel betekent ook geluk.
De laatste 2 foto's zijn voorbeelden van wat er van gemaakt kan worden. Wij hadden dan nog "even" moeten doorwerken !
Bedankt dames voor de gezellige ochtend.
Ineke Haak

Hieronder wat meer informatie over kraanvogels vouwen:
De origami kraanvogel is perfect als geschenk of als decoratief kaartje bij een cadeau, een kraanvogel brengt geluk.
De Japanse legende dat je een wens mag doen als je duizend origami kraanvogels vouwt, werd vooral bekend door het Japanse meisje Sadako Sasaki. Zij overleefde als peuter de atoombom op Hiroshima, maar kreeg jaren later als gevolg van de straling leukemie. In het ziekenhuis begon zij vogels te vouwen, wat ze tot aan haar dood – op 12-jarige leeftijd – deed.

Aanvankelijk wenste ze dat ze weer kon meedoen aan hardloopwedstrijden. De duizend haalde Sadako niet.
Toch vroeg ze in een wens om wereldvrede. Drie jaar na haar overlijden, in 1958, werd in het Vredespark in Hiroshima een beeld onthuld van Sadako met een gouden kraanvogel boven haar hoofd. Die plek is een soort bedevaartsoord geworden.
Schoolklassen die het park bezoeken, nemen doorgaans duizend kraanvogels mee om aan de hekken van het park vast te maken.

In het oude dierenpark van Emmen staan 298.000 kraanvogels van papier. Het zijn er duizend per slachtoffer van de ramp met vlucht MH17. Bedenker Tjitske Dijkstra begon met vouwen als eerbetoon aan haar vriendin Hieke, die om het leven kwam bij de crash.

Klik hier voor de foto's

==============================

VIBURNUM
Donderdag 29 maart 2018

Op onderstaande link 2 foto's van paasstukken, die we afgelopen donderdag met Viburnum in het Purmerkerkje gemaakt hebben. Evelien Kikkert

Klik hier voor de foto's

===============================

DE KNUTSELHOEK
Woensdag 28 maart 2018
Het was een gezellige middag bij Stien
We waren met een klein groepje, 3 dames, Map, Annie en Jannie, waren ziek. We begonnen met thee en wat lekkers erbij. Deze keer stond een broche op het programma. We zijn aan het werk gegaan en bij iedereen verliep het voorspoedig, waardoor wij tijd over hadden om voor de zieken ook een broche te maken. Annie en Aagje gaan ze bij de dames langsbrengen. Ik hoop dat ze er de volgende keer weer bij zijn. Wij wensen iedereen fijne Paasdagen.
Lien van de Gumster

Klik hier voor de foto

===============================

THEMA-AVOND MET MARGRIET BRANDSMA
Woensdag 28 maart 2018

Met 88 dames hebben we genoten van de boeiende presentatie van Margriet Brandsma
Margriet vertelde eerst hoe zij in de journalistiek was beland en daarvoor als Duitsland correspondent voor het NOS journaal had gewerkt.
Daarna heeft zij verschillende boeken geschreven waaronder de Vluchtcode Vlinder.
De vluchtcode vlinder gaat over hoe de DDR miljarden verdiende aan de verkoop van gevangenen. Een verhaal over liefde, verraad en mensenhandel, gebaseerd op ware gebeurtenissen, In de presentatie volgen wij het spannende verhaal van een echtpaar op hun weg naar de vrijheid. In 1973 probeert Michael Ogertschnig te vluchten uit de DDR. Zijn Nederlandse verloofde Rina Zijlstra heeft contact gelegd met een mensensmokkelorganisatie die de vlucht wilde organiseren. Maar Michael wordt verraden. Hij belandt in de gevangenis en komt pas jaren later vrij. West-Duitsland is bereid de DDR te betalen voor zijn vrijheid. Michael was geen uitzondering. Uit veelal humanitaire overwegingen kocht West-Duitsland mensen uit de DDR vrij. De prijs liep op naar ruim 95.000 D-Mark per gevangene. De DDR verdiende miljarden aan deze mensenhandel.
Na de pauze een mooie presentatie  over  de zwakke en sterke kanten uit het leven van Angela Merkel.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

=================================

CREA AVOND
Woensdag 21 maart 2018

Met 73 dames een  gezellige  crea-avond gehad.  Alle leidsters van de groepjes hebben voor ons een hele leuke avond verzorgd. Zo was er voor iedereen wat wils. Van het maken van  een tasje, boekje, uiltje, broches, bloemstukje, kaart met vlinder, armbandje, poppetje of een olifantje  van een handdoek maken . Als je niet creatief wilde zijn, kon je deelnemen aan spelletjes,  zoals Mahjong, Keezen of Rummikup.  Ellie Korzelius

Onderstaand nog een verslagje van een van de leidsters.

Verslagje van Ria v.d. Vlugt
Na een zeer geslaagde avond, met acht gemotiveerde dames, wil ik graag even laten weten dat ik erg trots op ze ben.
Ze hebben stuk voor stuk, mooie werkjes gemaakt.
Op de foto´s is te zien hoe geconcentreerd ze aan het werk waren.
Sommige hadden nog nooit iets gemaakt, en vertelde dat ze niet creatief waren.
Maar een zetje in de rug , heeft ze toch aangezet tot dit resultaat. Dames petje af.

Klik hier voor de foto's
================================

CREA
Maandag 19 maart 2018

We hebben met onze Creagroep weer een gezellige ochtend gehad met als resultaat kralen met rolletjes vilt ertussenin. 

Klik hier voor de foto

================================

BEZIGE BIJ
Dinsdag 13 maart 2018

Deze ochtend hebben wij een cadeauverpakking gemaakt voor theezakjes of After Eght Mint chocolade.
Ellie had alles perfect voorbereid maar het vergde toch nog heel wat tijd om alle blaadjes precies volgens schema uit te knippen en daarna te plakken. Daarna moest het doosje nog versierd worden.
Gelukkig zijn alle doosjes klaar gekomen en ze zien er allemaal heel fleurig en gezellig uit. Eigenlijk jammer om weg te geven !
Ellie heel erg bedankt en ook de anderen bedankt voor jullie inzet, het was weer een gezellige ochtend.
Ineke Haak

Klik hier voor de foto's

==============================

CREATIEF
Maandag 12 maart 2018

Vanmiddag hebben we weer gezellig geknutseld. Deze keer hebben we een voorjaarskrans gemaakt. Wij vinden dat ze erg leuk zijn geworden. Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

===============================

HAAKDIVA,S
Op onderstaande link de laatste haakwerkjes van de afgelopen perode. Nu zijn ze bezig met het haken van kippetjes voor de Paas.

Klik hier voor de foto's

===============================

NIEUWE LEDENMIDDAG
Woensdag 7 maart 2018
Er waren 6 dames uitgenodigd. Helaas zijn er maar 4 gekomen.

We begonnen met een kopje koffie of thee en een lekkere traktatie. De nieuwe leden stelden zich één voor één voor. Ook de bestuursleden stelden zich voor en vertelden iets over zichzelf, hoe zij en waarom zij bij de vereniging zijn gekomen. Tevens werd er verteld wat er allemaal georganiseerd wordt bij de vereniging. Het was een gezellige en ontspannende middag.
Ellie Korzelius
 

Klik hier voor de foto's

===============================

CREA4YOU
Dinsdag 6 maart 2018
Wat hebben de dames het weer druk twee projecten tegelijk. De kralen moesten nog even blijven liggen, maar hiervoor was nu de tijd om deze af te maken. Maar ja Pasen is ook in aantocht dus een ei hoort er ook bij. We hebben 6 maart ons ei afgemaakt. Ze zijn allemaal heel leuk geworden. Na de crea-middag hadden we een feestje te vieren samen met de haakdiva’s. Loekie en Mike waren afgelopen zaterdag 40 jaar getrouwd. Loekie had een heerlijk buffet gemaakt. Super lekker allemaal. Het was een topmiddag. Bij het weggaan werden we nog verrast met een leuke attentie. Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

==============================

BLIJ DAT IK BREI
Woensdag 21 februari 2018

Hier wat foto's van de breiclub. Het was weer gezellig,  zoals altijd. Gre Ceelie

Klik hier voor de foto's

==============================

KNUTSELHOEK
Woensdag 21 februari 2018  
                                    
Het was een gezellige middag. Jammer dat Map en Stien er niet bij waren. Ik hoop dat ze er de volgende keer weer bij kunnen zijn. Vandaag zijn we aan een kralenketting begonnen, wat erg leuk werk was. We hebben alles af kunnen maken doordat wij wat langer zijn doorgegaan. Het zag er allemaal mooi uit.
Lien van de Gumster

Klik hier voor de foto's

===============================

JAARVERGADERING
Woensdag 14 februari 2018

Een grote opkomst (78 leden) op de avond van de jaarvergadering. De tafels waren met mooie kleedjes gedekt. Deze zijn gemaakt door Tonny.

De jaarvergadering is voorspoedig verlopen en alle jaarstukken zijn goedgekeurd. Als nieuw bestuurslid  mochten we Nelly Lehnert verwelkomen. Tonny nam afscheid als bestuurslid. Zij heeft zich gedurende 8 jaar volledig ingezet als secretaris en overige aktiviteiten van het Bestuur. Wij hebben met een afscheidslied, bloemen, kadobon en een oorkonde, onze dank aan haar overgebracht. We zullen haar missen als bestuurslid.

In de pauze stonden op de tafels voorbeelden van de werkstukjes die we gaan maken op de crea avond van 21 maart. Iedereen kon zich inschrijven voor een crea aktiviteit.

Marijke Hoogeveen werd bedankt voor het maken van het nieuwe programmaboekje. Zij werd beloond met een leuke attentie.

Na de pauze een lezing van Adriaan Mercuur (voordrachtskunstenaar) over Annie MG Schmidt. In haar periode bij Het Parool werd ze lid van de cabaretgroep De Inktvis, waaraan ook andere Parool-coryfeeën meededen. Annie Schmidt - de tussenletters M.G. waren nodig ter onderscheiding van een andere schrijfster A. Schmidt - schreef in de beginjaren cabaretteksten en -liedjes voor onder anderen Wim KanWim Sonneveld en Conny Stuart
Hij vertelde over, hoe het komt dat haar ster nog steeds straalt? Liedjes die zijn blijven hangen? die én poëtisch zijn én kolderiek én inhoud hebben? Misschien haar boeiende leven. Adriaan wist dit op een humoristische manier te vertellen. Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

=================================

BEZIGE BIJ
Dinsdag 6 februari 2018.

Op deze zonnige maar frisse ochtend hebben wij Yakult flesjes beplakt met decoupage papier of servetten.
Daarna hebben wij ze in een groepje van 6 op een CD of glas plaatje gelijmd.
Door de vorm van de flesjes was het moeilijk plakken, eigenlijk moet het papier er glad opgeplakt worden, maar dat lukte niet helemaal.
Toch waren wij heel tevreden met het resultaat, opgevuld met Ranonkels of lentebloesem zal het er heel gezellig uitzien.
Het was weer een gezellige ochtend. Ineke Haak

Klik hier voor de foto's

===============================

TUINCLUB VIBURNUM
Donderdag 25 januari 2018

Nu eens geen tuin of bloemenstuk maar gezellig met elkaar voor een High Thea. We waren met 12 dames bij Brasserie Zomaar, heerlijk veel hartige hapjes en thee of koffie. Het was heel geslaagd en lekker.
Ellie Hildering

Klik hier voor de foto's

==============================

KNUTSELHOEK
Woensdag 24 januari 2018

Voor het eerst in het nieuwe jaar weer bij elkaar geweest.
Helaas op halve kracht vanwege 2 zieken.
Van gekleurd papier uit tijdschriften hebben we met wat plak en knipwerk een schilderij gemaakt, met daarop 2 ezels van achteren gezien.
Het had ook geschilderd kunnen worden maar dat kost meer tijd. Hoewel de dames het schilderij nog niet af hadden. Hebben we toch maar alvast een foto gemaakt. Lien van de Gumster

Klik hier voor de foto

=============================

THEMA AVOND OVER HUIDKANKER EN HUIDZIEKTEN
Woensdag 17 januari 2018
Deze avond hadden wij een interessante PowerPoint presentatie van de dermatoloog Menno Gaastra. De presentatie werd bijgewoond door 82 dames.

De inleiding ging over de verschillende soorten  van huidkanker en  huidziekten. 1 op de 5 mensen krijgt in zijn leven te maken met huidkanker veelal door teveel aan zonlicht. Ook de gevaren van zonnebanken werd belicht.  Regelmatig is er aandacht voor het stijgend aantal gevallen van huidkanker in Nederland. Uit onderzoek van KWF Kankerbestrijding is gebleken dat het aantal patiënten met huidkanker snel toeneemt: tot 70.000 in 2020. Huidkanker ontstaat door kwaadaardige woekering in de huidcellen. UV-licht van de zon is hier een van de belangrijkste veroorzakers van. Een andere risicofactor voor het ontstaan van huidkanker is een aangeboren aanleg. Ook wanneer u meer dan 50(moeder)vlekken heeft is er sprake van een verhoogd risico.

De meest agressieve vorm van huidkanker is het melanoom. Het gevaar schuilt in de snelheid van de uitzaaiingen. In een vroeg stadium is het echter 100% behandelbaar. Daarom is het voor mensen die tot de risicogroepen behoren van groot belang om met regelmaat gecontroleerd te worden.
Risicogroepen voor huidkanker zijn mensen: met een licht huidtype, met tekenen van huidveroudering, die veel in de zon/of onder de zonnebank hebben gelegen, waarbij huidkanker in de familie voorkomt, met veel moedervlekken (meer dan vijftig)

De informatieve beelden waren soms toch wel heftig, maar Menno wist deze informatie op een luchtige manier en soms met humor over te brengen. Na afloop kregen alle dames een tas vol informatie en nuttige tips.
Ellie Korzelius

Klik hier voor de foto's

Presentatie Menno Gaastra
Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel 4,
Deel 5, Deel 6, Deel 7, Deel 8

==============================

NIEUWJAARSRECEPTIE
Woensdag 10 januari 2018
.
Wat een grote opkomst! Er waren 98 dames die de weg naar de Tabor hadden gevonden om met elkaar het nieuwe jaar te vieren. We begonnen met koffie en thee met een heerlijke soes,
Daarna gingen we aan de advocaat met slagroom en de traditionele  bowl van Lenie Outmaijer met daarbij heerlijke hapjes geserveerd.

Na een prachtig gedicht door Antoinette voorgedragen, hebben we met elkaar op het nieuwe jaar getoost. In de loop van de middag waren er nog 6 dames die een gedicht voordroegen, namelijk Gerda, Marianne, Miny, Berta, Marietje die er twee voor haar rekening nam en Antoinette droeg een gedicht voor in herinnering aan Trien Uitentuis,  die begin dit jaar is overleden.
Na een geslaagde middag ging iedereen voldaan naar huis. Anneke van der Boom

Klik hier voor de foto's van Anneke en Ellie

================================

BEZIGE BIJ
Dinsdag 9 januari 2018

Wij starten altijd om 9.30 uur, maar toen ik binnenkwam om 9.25 uur waren ze al druk aan het werk !
Een goed teken, de groep gaat er dus ook in 2018 weer met heel veel plezier en inspiratie tegenaan !
Vanochtend hebben wij van de kralen die wij de vorige keer hebben gebakken en vilt een ketting gemaakt.
Allemaal verschillende kralen en kleuren vilt waardoor er weer verschillende kettingen zijn ontstaan.
Ineke Haak

Klik hier voor de foto's