Samenwerking Voices for Women en Vrouwen van Nu

We zijn blij om de samenwerking aan te kondigen met Stichting Voices for Women! Voices for Women laat de stem horen van vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten. De stichting zet zich in voor genderspecifieke medische zorg. Zij strijden voor vrouwen die vastlopen in de medische wereld, omdat er onvoldoende kennis is over het vrouwenlichaam. Dit is een missie die Vrouwen van Nu van harte onderstreept: wij zetten ons immers in om met de kracht van vrouwen de leefomgeving te versterken en de stem van vrouwen in de leefomgeving te laten horen.  

Met deze samenwerking willen wij bewustwording creëren bij vrouwen rondom vrouwengezondheid en medische behandelingen. Op Internationale Vrouwendag (8 maart) bracht Minister van Zorg Pia Dijkstra het nieuws naar buiten dat er meer financiering beschikbaar komt voor vrouwengezondheid. Hiermee zette zij dit onderwerp definitief op de kaart, in de politiek en in de medische wereld. Er werd geconcludeerd dat er onvoldoende kennis beschikbaar is over het vrouwelijke lichaam en dat in de gezondheidszorg eigenlijk alle behandelingen gericht zijn op het mannelijke lichaam.  

Mirjam Kaijer, initiatiefneemster van Stichting Voices for Women en schrijfster van het boek Ik ben geen man liep zelf lang rond met gezondheidsklachten waar geen oplossing voor werd gevonden. Op 25 mei organiseert zij met haar stichting de Dag van de Vrouwengezondheid, waar Vrouwen van Nu ook aanwezig zal zijn. Meer informatie over dit evenement vind je hier. Een interview met Mirjam Kaijer lees je binnenkort in het vernieuwde Vrouwen van Nu Magazine dat in mei verschijnt.