Maker kunstwerk Mien Visser bekend

Mien Visser was presidente van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen in de jaren vijftig. In die functie raakte ze betrokken bij de ontwikkeling van een academische studierichting huishoudwetenschappen van de Universiteit Wageningen. Ze werd een jaar later meteen ook de eerste hoogleraar van die nieuwe studie, een positie die ze tot aan haar (plotselinge) dood in 1977 bijna een kwart eeuw bekleedde.

Tot nu toe is er geen eregalerij voor vrouwen op de WUR, zoals die er wel is met schilderijen van de mannelijke rectoren van de universiteit. De WUR heeft in dit artikel een poging gedaan een online galerij van vrouwen te maken: De vrouwengalerij - Resource online (resource-online.nl), waarin Mien Visser als eerste vrouw genoemd wordt.

Daarnaast blijkt er wel degelijk een schilderij van Mien op de WUR te bestaan. De maker daarvan was tot voor kort niet bekend. In dit artikel lees je meer over het schilderij en de maker: Maker kunstwerkje Mien Visser bekend - Resource online (resource-online.nl)

Wil je meer lezen over Mien? Dat kan hier: Onder professoren: Mien Visser - Resource online (resource-online.nl)