Jannie Meeuwisse is Vrouw van Nu 2024 

Op donderdag 20 juni is Jannie Meeuwisse uitgeroepen tot Vrouw van Nu 2024. Tijdens de Landelijke Kaderdag van Vrouwen van Nu mocht Jannie deze eervolle titel en bijbehorende speld in ontvangst nemen van Tineke Jalving, secretaris van het Landelijk Bestuur. Vrouwen van Nu benoemt jaarlijks een lid dat zich op een bijzondere manier onderscheid en als rolmodel fungeert, tot ‘Vrouw van Nu’.

Jannie Meeuwisse is verkozen tot Vrouw van Nu 2024 vanwege haar buitengewone bijdrage aan de maatschappij en de vereniging via Plastic & Ik. Dit project, dat door haar is geïnitieerd, draait om bewustwording en reductie van microplastics in het milieu. Onder haar leiding heeft Plastic & Ik veel aandacht gekregen en zijn er door het hele land initiatieven gestart door verschillende afdelingen. Het project omvat meer dan alleen een presentatie en toolkit; het heeft mensen geactiveerd om concrete stappen te ondernemen tegen plastic vervuiling. 

Door tussenkomst van Jannie werkt Vrouwen van Nu ook samen met de End Plastic Now divisie van de Rotary.  Uit deze samenwerking is de tegelactie ‘Hier begint de zee’ voortgekomen, die inmiddels succesvol door heel Nederland wordt uitgerold en zelfs op de agenda van lokale en regionale overheden staat. Het Waterschap Aa en Maas heeft onlangs een motie aangenomen om deze tegel in alle gemeenten binnen het waterschap te leggen. Dit toont de impact en het bereik van haar inspanningen.  

Volgens Tineke Jalving, secretaris van het bestuur, heeft Jannie Meeuwisse de prijs meer dan verdiend: “Jannie is een zeer gewaardeerd lid binnen onze vereniging en het ideale voorbeeld van wat een ‘Vrouw van Nu’ is: zij zet Vrouwen van Nu met tomeloze inzet positief op de kaart met het project Plastic & Ik, en ze laat geen kans onbenut om de vereniging te vertegenwoordigen. Jannie, van harte gefeliciteerd!” 

Over de Vrouw van Nu onderscheiding

De titel ‘Vrouw van Nu’ is een waarderingsprijs voor een lid dat zich op onderscheidende wijze inzet voor Vrouwen van Nu. De titel wordt toegekend op voordracht vanuit de vereniging aan een lid dat voldoet aan de volgende criteria: 

  • Heeft een positieve uitstraling; 
  • Toont initiatief; 
  • Slaat nieuwe wegen in; 
  • Stimuleert en inspireert anderen mee te doen; 
  • Is zichtbaar binnen én buiten de vereniging; 
  • Brengt met haar onderwerp, thema, werkwijze, overtuiging of houding Vrouwen van Nu op een positieve manier onder de aandacht van een breed publiek; 
  • Is een rolmodel. 

Jannie Meeuwisse voldoet aan al deze criteria en meer. Met haar enthousiasme, overtuigingskracht en charisma weet zij harten te winnen binnen en buiten Vrouwen van Nu. Haar onuitputtelijke energie en vermogen om de vereniging te vertegenwoordigen maken haar een zeer waardige winnaar van de titel Vrouw van Nu 2024.  

Foto's door Vinita Salomé