Nieuwsbrief Mei

NIEUWSBRIEF MEI 2021​​​​​

 

Beste dames van Vrouwen van nu,

 

Het is alweer mei 2021; ons verenigingsjaar loopt van september t/m mei zonder dat wij elkaar regelmatig hebben kunnen treffen. Terugkijkend op dit afgelopen seizoen is er helaas weinig tot niets gebeurd. We hadden een leuk programma, inclusief ons jubileumfeest, maar u kent de uitdrukking: wat in het vat zit verzuurt niet.

Wij vinden dit als bestuur natuurlijk erg jammer, maar er is hoop. In september is waarschijnlijk Iedereen gevaccineerd en zal er veel meer mogelijk zijn. Wij hebben dus vol goede moed opnieuw het programma van de afdelingsavonden rond gemaakt en hebben goede hoop dat deze nu wel door kunnen gaan, in het bijzonder natuurlijk ons 75-jarig (dan 76-jarig) jubileum, dat voor januari 2022 staat gepland.

Om u toch op de hoogte te houden van wel en wee is deze nieuwsbrief samengesteld.
Hierbij de mededelingen van het bestuur:

• Greetje den Boer is de winnaar van de wedstrijd, gehouden ter ere van Wereld vrouwendag. Dit was al eerder in de u toegezonden mail te lezen. Nogmaals gefeliciteerd Greetje, zij heeft een prijsje ontvangen.• Louise Loman heeft op Koningsdag een lintje ontvangen voor o.a. haar inzet voor hulp aan vluchtelingen en de oprichting van het naaiatelier Sam Sam hier in Dalfsen. Van harte gefeliciteerd.• Diny v.d. Beeke heeft afscheid genomen van de Cultuurcommissie. Zij zal nog met een bloemetje worden bedankt op de eerstvolgende afdelingsavond.• Wij zoeken dus een nieuw lid voor de Provinciale Cultuurcommissie en ook voor de Agrarische commissie en kascommissie wordt nog iemand gezocht.
Mocht u voor één van deze functies belangstelling hebben, laat dit dan even weten aan het secretariaat (dalfsen.secretarisvvnov/gmail.com).• Wilt u a.u.b. ziekte of gebeurtenis melden bij de contactdame of secretaris.
Ook voor het jaarboekje wil het bestuur graag op de hoogte gehouden worden van veranderingen in de commissie/interessegroepen om fouten in het boekje te voorkomen.• Het jaarboekje 2021-2022 vindt u in augustus a.s. in uw brievenbus. Het programma is natuurlijk onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen.• In memoriam:
Adri Stolk is op 24 februari 2021 overleden. Het bestuur heeft namens al onze leden voor een bloemstuk gezorgd.• Door corona kon ook de mei-middag niet doorgaan. Deze afsluitende activiteit is voor velen een gezellige middag met elkaar en dat wordt nu gemist. Om u toch een paar gezellige uurtjes te laten beleven ontvangt u hierbij een bon van de Primera voor bijv. een tijdschrift of een puzzelboekje naar keuze.

Wij wensen allen een fijne, zonnige zomer toe en hopen u op de 1e afdelingsavond weer te ontmoeten.

Met vriendelijke groeten van het Bestuur Vrouwen van Nu Dalfsen


Nog een nagekomen bericht:

Rika en Henk Schrijver waren op 17 Mei 65 Jaar getrouwd. 
Het Bestuur en Gastdame van de wijk hebben hier aandacht aan besteed. Ze hebben een bloemetje en kaart ontvangen. 
Het Bruidspaar heeft een bijzondere ( i.v.m. De COVID-19)en feestelijke dag gehad. Ze willen bijdeze iedereen bedanken voor de aandacht die ze mochten ontvangen. 
 

Nieuwsflits:

 

 Handwerkcommissie Overijssel

Juni 2021

 

 

Beste Handwerkvrouwen van Nu,De Handwerkcommissie Overijssel heeft voor de leden van Vrouwen van Nu, jullie dus, een uitnodiging gekregen van de collega’s van Drenthe om mee te doen aan de digitale cursus “Borduren met de buren” en door middel van de nieuwsflits willen we jullie daarvan op de hoogte brengen. Het is een uitdagende cursus en een mooie gelegenheid om met andere handwerksters contact te leggen. “De vijf Provinciën”, Groningen, Friesland, Drenthe, Gelderland en Overijssel doen namelijk allemaal mee.Ik voeg de flyer met alle informatie toe aan deze nieuwsflits, dus mocht je belangstelling hebben lees deze dan goed door. Voor verdere vragen en opmerkingen verwijs ik naar de docenten en de cursuscoördinator.Op dit moment heeft onze commissie nog geen ander nieuws. Wij wensen jullie een goede zomer en veel plezier met de cursus als je besluit om mee te doen.Vriendelijke groet,Hanneke Wienbelt, cursussecretaris Overijssel


Bijlage: Primera cadeaubon