Programma 2023-2024

Programma 2023

Woensdag 13 september

 

Openingsavond  + Quiz

De eerste bijeenkomst van dit nieuwe seizoen is bedoeld om elkaar na de zomerperiode weer te ontmoeten en gezellig even bij te praten. De avond zal opgeluisterd worden met een leuke quiz.

 

Woensdag 11 oktober  

Lezing door mevr. Ricky Van den  Aker

Over alfabetisering van kansloze meisjes in Maputo-Mozambique

De stichting Madre Rosetta steunt de school Madre Rosetta in Maputo, Mozambique.
Een school voor opvang en opleiding van de allerarmsten. Een alfabetiseringproject, bestemd voor meisjes en jonge vrouwen die door armoede niet in staat zijn naar school te gaan. Meisjes die niet kansarm zijn maar kansloos, voor wie er geen toekomst is. De meisjes van nu zijn de moeders van morgen. Door de opleiding kunnen ze aan hun eigen toekomst bouwen.

 

 

Woensdag 22 november

Presentatie Internetcriminaliteit.

Deze avond beginnen wij om 20.00 uur

Deze avond zal worden verzorgd door de politie, biblionet, ’t Nut departement Noordbroek en de Vrouwen van Nu Noordbroek Tevens kunnen belangstellende inwoners van Noordbroek en Zuidbroek zich hierbij aansluiten.

 

Woensdag 13 december

 

Kerstavond

Anna Kuipers-Orlova is docent muziek (piano) en docent geschiedenis van Oekraïne . Via een powerpoint presentatie worden interessante, zeer sfeervolle beelden getoond van het feest van Koning Vorst en Sneeuwwitje (zo wordt het kerst duo daar genoemd).  Tijdens de lezing kunnen mensen direct reageren met vragen of opmerkingen, waardoor er een leuke interactie  in een ongedwongen en gezellige sfeer zal ontstaan. Na de presentatie kan iedereen nog gezellig napraten en genieten van allerlei lekkernijen en een likeur uit de Oekraïne. 

 

 

 

Programma 2024

 

 

Woensdag 17 januari

Eendagsbestuur 

Dit seizoen is het de beurt aan de dames van de Zuiderstraat/Scheemderstr/Oosterstraat. Op deze avond organiseren zij een avond voor onze afdeling. Te zijner tijd zult u een convocatie ontvangen met het thema/onderwerp van de avond.

 

Woensdag 21 februari

Jaarvergadering en 90 jarig bestaan Vrouwen van Nu Noordbroek

Na het officiële gedeelte, eventuele huldigingen van jubilarissen en het bedanken van leden voor hun inzet, wordt de avond verder ingevuld met een film van de Vrouwen van Nu over de jaren.

 

Woensdag 13 maart

 

   

Gezamenlijke avond met  Zuidbroek

Wildernis in Drenthe door Janetta en Henk Bos

Deze avond wordt er een film getoond over de natuur van het Hart van Drenthe en waar het Nationaal Park Drents Friese Wold centraal staat.

 

    

    

Zaterdag 20 april

Feestelijke afsluiting van het jaar

Op deze middag zullen wij met de leden het 90 jarig bestaan

vieren met een lunch bij Hermans Dijkstra gevolgd door een

puzzelrit langs de bollenvelden in de provincie Groningen.  

Aanvang ca. 12:00 uur. Nadere informatie volgt.

 

 

 

    

 

Uit het programma van Zuidbroek:              woensdag  8 november 2023                                     De Zuivelmand een lezing door Gijs en Tineke Tieleman (h)eerlijke zuivel van de boerderij

woensdag 10 januari 2024                                    Lezing door Egge Knol over Groninger borgen

 

 

Opgave voor deze avond is verplicht! Graag van te voren aanmelden bij de secretaris (Geertje Kruijer, 0598-431122; info@kruijeradvies.nl).