Wanneer
30 januari 2024 - 10:00
tot
23 januari 2024 - 12:40
Waar
Kerkplein 17, 1777 CD Hippolytushoef

Leeskring: Het huis aan de Gouden Bocht, auteur Jessie Burton

informatief

Datum: dinsdag 30 januari 2024 10:00
Locatie: Wisselend

In Het huis aan de Gouden Bocht, auteur Jessie Burton (1982), komt Nella Oortman aan de prestigieuze Herengracht wonen, als jonge bruid van de bekende rijke VOC-koopman Johannes Brandt.

Ze is niet bepaald wereldwijs en begrijpt niets van het huishouden waar ze in terechtgekomen is. Haar ongetrouwde, eigenzinnige schoonzus Maren, de zwarte bediende Otto en het brutale dienstmeisje Cornelia maken er de dienst uit. Haar echtgenoot Johannes is meestal op reis en raakt haar nooit aan.

Dan krijgt ze van hem een bijzonder cadeau: een poppenhuis. Het is net hun eigen herenhuis aan de gracht – maar dan in miniatuur. Vanaf dat moment ontvangt ze mysterieuze pakketjes voor haar poppenhuis. Algauw krijgt het verhaal een dramatische wending en lijkt het lot van alle mensen om haar heen bezegeld.

De Leeskring komt eens in de zes weken bij elkaar om het gelezen boek te bespreken. Daarnaast geven we elkaar tips en meningen over boeken die we eveneens hebben gelezen. Dit zorgt nog al eens voor een verrassing.

Onze Leeskring telt negen leden. We lezen een diversiteit aan boeken, van romans, fictie en non-fictie en alles wat er tussenin zit. Ook het schrijversaanbod is heel divers. Verder bezoeken we lezingen van schrijvers.

Data bijeenkomsten 2023 / 2024:

26 september 2023, start van het nieuwe seizoen;
7 november;
19 december;
30 januari 2024
12 maart;
23 april.

Een boek lezen verrijkt, is ontspannend; het is wegdromen in een andere wereld. Lezen geeft inzicht en houdt het brein bij de les. Want hoe ouder je wordt, hoe trager het brein gaat werken.

Wil je lid worden? Dat kan, je bent van harte welkom.

Voor Vrouwen van Nu leden zijn de contactgegevens te vinden in het deel "Voor Leden".

Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? vrouwenvannu.wieringen@gmail.com