Wanneer
5 oktober 2023 - 00:00
Waar
Vorden

Handwerktentoonstelling

Ook dit jaar is er weer een handwerktentoonstelling in het Kulturhus in Vorden.
Het thema is “Schatgraven”. Hierbij sluiten we aan bij het thema van de zomerworkshop “Schatgraven in de Linnenkast”. Op beide locaties in Sinderen en Hummelo zijn mooie kistjes gemaakt die te zien zullen zijn. Daarnaast is ook onder andere handwerk zoals macramé-, quilt-, borduur-, brei- en haakwerk te zien.
The Quilt Cottage, Afkes merklap, de tuincommissie VvN Vorden, het 2e handswinkeltje, de verloting en het handwerkcafé zijn weer van de partij.

Workshops
Tijdens de tentoonstelling kun je meedoen aan een workshop, die gegeven wordt door vrijwilligers van Lang Leve Kunst en Naoberschap van Amphion Cultuurbedrijf.

Workshop Handspinnen
Wegens succes van vorig jaar, wordt deze workshop herhaald.
Heb je altijd al willen spinnen, maar lijkt het je moeilijk? Tijdens deze korte workshop leer je op een eenvoudige manier spinnen met een handspindel en ongekaarde wol. Zo spin je heel ontspannen je eigen draad.
Petra Uphoff geeft de workshop op donderdag 5 oktober  om 11.30  en 13.30.

Workshop Anders Borduren
Wil je wel eens wat anders met borduren, maar vind je het moeilijk waar te beginnen? Doe dan mee met deze workshop.
Op een lapje ongebleekte katoen maak je een vlek waar je iets in kunt zien. Met borduurgaren lapjes, kralen of andere materialen maak je je eigen voorstelling. Iets van jezelf meenemen en er in verwerken is natuurlijk prima.
Ria Pelgrom geeft de workshop op vrijdag 6 oktober om 11.30 en 13.30.

De workshops duren 45 minuten. Voor beide workshops is materiaal aanwezig en de deelname is kosteloos. Je kunt je aanmelden via vvn.handwerkciegld@gmail.com

De tentoonstelling is op donderdag 5 oktober van 10.00 – 17.00 en op vrijdag 6 oktober van 10.00 – 16.00 in het Kulturhus, Raadhuisstraat 6 in Vorden. Toegangsprijs is € 5,00 p.p. Bezoekers heten we van harte welkom in het dorpshuis van Vorden.
Met elkaar gaan we er fijne gezellige dagen van maken. Je komt toch ook?