Wanneer
26 oktober 2023 - 00:00
Waar
Holleweg 111, Heiloo

Arend Top, patissier

informatief

Datum: donderdag 26 oktober 2023 14:00

Locatie: Ter Coulsterkerk, Holleweg 111, Heiloo

Beschrijving: 

Een lezing van iemand die chocolade door zijn aderen heeft stromen!
De heer Top neemt ons naar de oorsprong van cacao. Naar Midden-Amerika, waar de Maya’s en Azteken cacao ontdekten en het als een ‘gift van de Goden’ zagen.
Naar de Spaanse veroveraars die de cacaobonen meenamen naar Europa en hoe het zich verder verspreidde naar o.a. Spanje, Frankrijk en Nederland.
Een bron van gezondheid, blijheid en vreugde.
Top vertelt over de ontwikkelingen in Nederland; de Zeeuwse cacao, de opkomst van de cacaofabrieken in de Zaanstreek en andere delen van Nederland. En waarom chocolade gezond is en voor veel vrouwen een bron van blijheid, vreugde en een afrodisiacum is…
Over de ontdekking van cacaoboter, cacaopoeder, melkchocolade, de invloed van candybars en de opkomst van fairtrade chocolade.
In een film ziet u in Ghana het groeien, oogsten en de verwerking van de cacaovrucht tot eetbare cacao.
De chocoladewereld, een bijzondere wereld waar € 76 miljard euro in omgaat en waarmee miljoenen cacaoboeren hun boterham verdienen.
Wilt u alles weten over cacao en chocolade, dan wilt u deze chocolade lezing niet missen.
Arend C. Top is de 2e generatie van het familiebedrijf en een verteller met passie.