Overhandiging gehaakte dekens

De Grootste Gehaakte Deken ter Wereld

Op 14 en 15 juli was de Grootste Gehaakte Deken ter Wereld te bewonderen in park Vijversburg in Tytsjerk. De gigantische deken bestreek meer dan 30.000 vierkante meter en bestond uit 10.840 dekens. Daarmee is er een nieuw Guiness Book of Records gevestigd.

Vier jaar geleden werd het project als een burgerinitiatief gestart om mensen met elkaar te verbinden door middel van haken. Heel veel Vrouwen van Nu leden hebben de afgelopen jaren gehaakt voor dit mooie initiatief. Na de presentatie van de Grootste Gehaakte Deken ter wereld zijn de dekens geschonken aan diverse goede doelen die de dekens uitdelen aan mensen die er één nodig hebben.
(kopie van de landelijke pagina)

Op 16 november zijn tijdens de inspiratiedag van de Vrouwen van Nu Zeeland in het Dorpshuis van 's Gravenpolder 50 Zeeuwse dekens symbolisch overhandigd aan Marian Coolen, penningmeester van het landelijk bestuur Vrouwen van Nu.

De pers was hierbij uitgebreid aanwezig. Omroep Zeeland tv en radio, de PZC en het weekblad De Bevelander hebben uitgebreid verslag gedaan.

 Vijftig dekens gehaakt voor wereldrecord - #omroepzeelandFilm http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/102092/Vijftig-dekens-gehaakt-voor-wereldrecord

http://www.pzc.nl/bevelanden/grannies-haken-een-voetbalveld-vol-voor-het-goede-doel~acbb4bf8/

Gelezen op De Bevelander.nl https://www.de-bevelander.nl/nieuws/algemeen/293030/grootste-gehaakte-deken-ter-wereld-

pzc 17-11-2017

Foto's van deze gebeurtenis

29-11 Dekens op transport