Floriade foto's

20 mei met de MACU naar de Floriade

 Zeeland reed met 1 bus richting het Expo terrein. 2 vrouwen van Koudekerke en 4 vrouwen van Middelburg. Altijd gezellig en ook een luxe om met een bus, zonder stress van verkeer en files naar de randstad te gaan. We kregen van het landelijk bureau een plattegrond en alle activiteiten die de Vrouwen van Nu organiseerden, een oranje regencape en een toegangsbewijs en polsbandje waar de Vrouwen van Nu duidelijk op stond. De regencape was voor de voorspelling dat het weer zou veranderen en ook oranje omdat aan het einde van de dag een foto gemaakt zou worden met 2300 vrouwen van nu die met een oranje kenmerk duidelijk aanwezig waren op het park.

De Floriade is enorm uitgestrekt en voor degenen met een stappenteller, we hebben de dagelijkse norm meer dan gehaald :) Er was een kabelbaan met dichte cabines die over het hele park en de snelweg vloog en dat was een hele belevenis. Voor een bezoek aan de buitenbloemen was het duidelijk nog te vroeg, de borden gaven aan welke bloemen zouden gaan bloeien maar meer dan sieruien en bloemen die nu ook in onze tuinen groeien (en onkruid) was niet te zien. Wel prachtige mozaïeken, en een orchideeënkas en groenten en fruit elementen en vele kunstvoorwerpen maakten het de moeite waard om te kijken. Ook tiny huizen en experimentele bouwwerken stonden er.

Vrouwen van Nu hadden een aantal activiteiten georganiseerd waar je deel van uit kon maken, over wol met vilten en kaarden en spinnen en voedselinnovaties met de kok Sharon de Miranda die je ook vaak bij Binnenste Buiten op tv kunt zien en circulaire bouw en kunst. Je kon nog met een treintje over het terrein en uiteraard waren er volop gelegenheden om even te zitten en wat te gebruiken. Na half drie begon het stevig te regenen waardoor de cape goed van pas kwam en het kassencomplex een droog toevluchtsoord was en om 4 uur vertrok de bus weer richting Zeeland. Een geslaagde en gezellige dag. Jammer dat er maar 1 bus uit Zeeland vertrok naar een Vrouwen van Nu activiteit. Vanuit Drenthe reden er 7 bussen.

Tineke Luijendijk

foto's                Leuk om te zien dat iedereen vrij was om te doen waar haar interesses lagen maar  dat er toch veel dezelfde foto's gemaakt zijn

Foto's zijn gemaakt door: Ine Derksen, Corrie Kalisvaart, Jolanda Weemaes, Dorien Neesman, Hennie Dekker, Paulien Hamelink, Ita Kwekkeboom