Diëtist en leefstijlcoach Esther v.d. Berg

Na de jaarvergadering van 16 januari 2024 gaf Esther van den Berg een presentatie over een gezonde leefstijl. Esther is diëtist en leefstijlcoach.

In het eerste deel van de presentatie laat zij zien hoe belangrijk gezonde keuzes zijn om ernstige, chronische aandoeningen te voorkomen, c.q. de klachten ervan te verminderen. Het tweede deel noemt zij een supermarktsafari. Aan de hand van de etiketten van diverse producten wordt snel duidelijk hoe de consument verleid wordt voor veel geld zgn. gezonde producten te kopen, terwijl het geregeld niet veel meer is dan gebakken lucht.

In het kort zijn de adviezen: koop onbewerkte producten, producten waar zo min mogelijk aan toegevoegd is. Hoe langer de lijst ingrediënten op het etiket van de verpakking hoe meer er aan het product is toegevoegd. Wees matig met suiker, zoetstof, zout en verzadigde vetten. Vloeibaar vet is beter voor de mens dan hard vet.

Zijn er vragen, dan mag je gerust contact met Esther opnemen. Zij is bereikbaar via de mail: info@dietist-leefstijl.nl of via de administratie van de diëtisten op telefoonnummer 0223-234577.

Meer weten over onze vereniging? secretariaatap@hotmail.com