Jaarlijkse busreis

De jaarlijkse busreis brengt ons op dinsdag

7 september a.s. naar Gorinchem en Slot Loevestein

We vertrekken om 9.45 uur vanaf het station Zevenbergen. Als we in Gorinchem zijn aangekomen worden we in een gezellig restaurant ontvangen met 2x koffie of thee en heerlijk gebak.

De gidsen komen ons ophalen voor een stadswandeling en beleven we de rijke cultuurhistorie van deze stad, ooit een belangrijk centrum van visserij, markten en handel. Gorinchem was vroeger een echte vestingstad.

Na de wandeling staat er een heerlijke lunch voor ons klaar.

Na de lunch vertrekken naar Slot Loevestein.

Slot Loevestein is een imposant slot uit de 14de eeuw, prachtig gelegen in het rivierenlandschap en midden in de natuur. Het slot heeft een belangrijke geschiedenis als middeleeuws tolkasteel, vesting en staatsgevangenis. De bekendste gevangene was Hugo de Groot. Hij wist in 1621 uit Loevestein te ontsnappen in een boekenkist. Loevestein is nu een rijksmonument en museum. Het complex is in de 20ste eeuw volledig gerestaureerd. De aarden wallen, dubbele grachten, kruittoren, arsenaal, commandantswoning, taveerne en het straatje met soldatenhuisjes nemen ons eeuwen mee terug in de tijd. In het slot kunnen we luisteren naar korte verhalen.

Rond 17.00 uur vertrekken we weer naar Zevenbergen, verwachte aankomsttijd 17.45 uur.De prijs voor deze heerlijke dagtocht bedraagt € 55,00.

Traditiegetrouw sluiten we voor de liefhebber (eventueel met partner, kennis, vriend of vriendin) deze dag af met een heerlijk 3-gangen diner in Gasterij “De Engel” aan de Markt. De prijs bedraagt € 20,-- excl. drankjes.

Voor aanmelding of verdere info kunt u bellen met Nel Gerlach 0168-323088 of mailen naar ngerlach@home.nl