Vrouwen van Nu De Stapel bestaat 75 jaar!

19 oktober De Stapel. De afdeling De Stapel van de Vrouwen van Nu bestaat maar liefst 75 jaar. Op 18 oktober werd dit heugelijke feit gevierd met een feestje voor de leden. Na een heerlijke maaltijd bij Huize Welgelegen in Koekange hadden de vrouwen veel plezier bij de muziekquiz. Deze quiz met soms hilarische vragen werd verzorgd door diskjockey Leediedzjee, zelf ook lid van afdeling De Stapel. Zij kreeg vrijwel alle leden op de dansvloer, want voor het winnen van punten voor je team doe je alles!  

75 jaar

Als inleiding op de feestelijke avond vertelde voorzitter Betty Bollink iets over de historie. Af en toe werd het verhaal aangevuld door het nu langst zittende lid Geuzina Smit (al 62 jaar lid). De afdeling De Stapel is op 7 oktober 1948 opgericht. Voordien waren de leden aangesloten bij de afdeling De Wijk, maar de fietstocht vanuit De Stapel - wie had er toen een auto? - werd voor sommige oudere leden te pittig. De afdeling De Stapel van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen (NBvP) ging van start met 22 leden. De bijeenkomsten waren in het voormalige Café Krikken, het latere Hotel-Café-Restaurant De Stapel op de hoek van het buurtschap.  

Gezellig, leerzaam én nuttig

Het huidige aantal leden is 21, dus het is klein maar aardig stabiel clubje. De leden zijn bovendien heel betrokken. Naast gezellig, zoals het feestje ter ere van het 75-jarig bestaan, de creatieve ‘doe-avonden’ en de Kerstavond, zijn de bijeenkomsten vaak heel leerzaam en interessant. Vaak worden externe sprekers uitgenodigd, zoals onze vrouwelijke burgemeester of een vrouwenarts. Soms zijn het leden zelf die een presentatie geven bijvoorbeeld over een mooie reis. Elk jaar is er een leuk uitje, georganiseerd door de reiscommissie. Voor de liefhebbers wordt er regelmatig gewandeld of gefietst. De vereniging biedt ook een stukje verbondenheid. Door het onderlinge contact tussen de leden blijven de vrouwen op de hoogte van het wel en wee in het buurtschap en kunnen ze elkaar ondersteunen als dat nodig is. En dat is heel nuttig in de huidige maatschappij.