Themamiddag lezing van Dirk Groot en een bingo op 22 mei 2024

Vandaag was de laatste themamiddag voor de zomerstop. De opkomst was groot n.l. 76 dames waren aanwezig.  De themamiddag begon met een interessante en leerzame lezing door Dirk Groot

Dirk Groot, ook bekend als de “Zwerfinator”, is een Nederlandse milieuactivist. Hij zet zich sinds maart 2014 in om het probleem van zwerfafval en plasticvervuiling aan te pakken.

Als voormalig ICT-medewerker gaat hij elke dag op pad om afval te rapen. Hij fotografeert elk stuk geraapt afval en neemt het op in een database.

Dirk Groot heeft een missie om verder te gaan dan alleen maar zwerfafval rapen. Hij doet gedetailleerd onderzoek voor overheden en bedrijven om zwerfafval gericht en effectief aan te pakken.

Daarnaast geeft hij gastlessen en lezingen over zwerfafval en plastic soep2. Een inspirerende inzet om onze planeet schoner te maken! Na afloop van de lezing kreeg Dirk een leuke attentie van het bestuur in de vorm van een bloem/plantenpot van gerecyclede medisch afval met een flesje bier met de tekst "hoofd in de wolken" aangevuld met bloknootjes, pennen en aanstekers van Vrouwen van Nu.

Na de lezing kregen we van het bestuur een gratis consumptie en nam Antoinette en Maaike het stokje over en startte samen de leuke bingo met een overvloed aan zelfgemaakte en meegebrachte kadootjes. Er was voor iedereen meerdere kadootjes. De dames gingen na een leuke middag voldaan naar huis.

Ellie Korzelius