Bezoek Boerderij Koezicht in Westbeemster

Dinsdag 14 mei 2024. Sandra Oudshoorn, de boerin van Koezicht, had ons op de thema-avond in april enthousiast gemaakt over het bedrijf van haar en haar man. Dus vandaag komen 25 dames met eigen ogen rondkijken hoe het er in de praktijk uitziet.

We bezoeken de grote moderne stal die op dit moment niet druk bezet is. Al het melkvee loopt heerlijk buiten in de groene wei. Alleen de stier, kalfjes, pinken en vaarzen staan binnen plus de koeien die binnen 6 weken gaan kalven.

We bezoeken de melkput waar per keer 2 x 9 koeien gemolken worden. Dat kost al gauw zo’n 1 1/2 uur per keer en dat twee keer per dag. Buiten krijgen we uitleg over het kuilgras, de hooirollen en de mais, allemaal voer voor het vee. En horen we ook hoe lastig het boeren is met regelgeving waarmee ze te maken hebben. We zien de schapen, lammetjes, wat kippen en konijnen (gigantische Vlaamse reuzen). Dit alles in een heerlijk zonnetje, we treffen het.

Hierna is er koffie met een zelfgemaakte bananensoes (Sandra was vroeger banketbakker). Een mooie en lekkere afsluiting van een gezellige en leerzame ochtend.
Ellie en Leitjeng, jullie hadden het weer perfect geregeld, bedankt!  

Marianne van der Weide