Verslag reis naar Bolletje, landgoed Kaamps, zoutmuseum en Hebelermeer – 23 mei 2024

's Morgens stond iedereen (afdeling Norg en ook afdeling Vries ) ruimschoots op tijd op de parkeerplaats achter de Brinkhof te wachten op de bus. Ook deze was mooi op tijd, zodat we snel konden vertrekken.

Eenmaal in de bus had iedereen elkaar in het begin gezellig veel te vertellen, waardoor Ina, onze buschauffeuse, zelfs niet via de microfoon hoorbaar was. Pas bij Hoogeveen kon ze zich verstaanbaar maken. Ze legde uit waar de reis naartoe zou gaan.

In Almelo werden we vlak voor het Bolletjemuseum de bus uitgezet. Eerst genieten van een lekkere kop koffie en een stuk krentenwegge. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst vanwege ruimtegebrek op de zolder. Daar werd ons de historie over Bolletje verteld.

Daarna vertrokken we richting landgoed Kaamps voor een uitgebreide lunch. We konden er nog wat rondlopen en kijken in de boerderijwinkel.

Toen op naar Delden, waar we het zoutmuseum bezochten. Daar kregen we uitleg van de dames-vrijwilligers over de winning van zout. Vroeger werd zout door arbeiders in diepe ondergrondse mijnen gedolven. Omdat er op het moment van ons bezoek te weinig vrijwilligers waren die ons konden rondleiden, kregen wij allemaal als compensatie een vaatje zout mee maar huis.

Als afsluiting van deze dag zijn we naar Hebelermeer gereden waar we het diner nuttigden. Op terugreis heeft Geesje Ina bedankt voor de goede begeleiding, de verhalen en het fantastische rijden.

Al met al kunnen we op een goed geslaagde dag terugkijken.      

Met vriendelijke groet,

Sia Mulder