Nieuwsbrief Maart 2024

 

 

 

 

                                               Nieuwsbrief maart 2024.                                                                                                                                                                         vrouwenvannulekkerkerk@hotmail.nl                                                                                         Hallo dames, Het is LENTE en wat kijken wij daar naar uit na al die regen! De tulpen, narcissen met hun vrolijke gezichtjes en ook de crocussen bloeien uitbundig en we krijgen weer massaal de lentekriebels. Lekker in de tuin wroeten, tuinstoelen tevoorschijn halen en/of het balkon weer opfleuren met mooie plantjes. Wat een heerlijk seizoen!                  

Terugblik.   Op 27 februari j.l. hebben wij onze jaarvergadering gehouden waarbij 71 dames aanwezig waren. De jaarcijfers zijn gepresenteerd en onze leden werd de mogelijkheid geboden hun stem te laten horen over eventuele onrechtmatigheden. Ook was er de jaarlijkse kascontrôle. Mevr. M. Stoppelenburg neemt afscheid en Mevr. H. Monteban neemt haar taak over en samen met Mevr. A. Anink vormen zij de kascontrôlecommissie voor 2024.  Alle financiën werden in orde bevonden. Een vast onderdeel van deze vergadering is de huldiging van onze jubilarissen. Deze vrouwen kregen allen lovende woorden en een mooi boeket bloemen uitgereikt. Van Mevr. R. van der Wal werd afscheid genomen, na 6 jaar stopt zij met haar werkzaamheden als penningmeester. Haar plaats wordt ingenomen door Mevr. M. Roodnat die met instemming van de gehele zaal werd begroet. De beloofde dvd dreigde niet vertoond te worden omdat het geluid ontbrak. Uiteindelijk werd hij toch vertoond, geprobeerd wordt om dit op een later tijdstip in het seizoen opnieuw te laten zien en dan wel met geluid. Na de pauze kwam onze wijkagent Ben Eekman vertellen over het reilen en zeilen als politieagent in onze Krimpenerwaard. Er werden veel vragen gesteld en op de meeste had hij wel een passend antwoord. Duidelijk werd in ieder geval wel dat het niet eenvoudig is om de juiste aandacht te geven aan criminele gebeurtenissen. Door alle bezuinigingen is het domweg niet mogelijk op veel plaatsen tegelijk te zijn. Het is daarom gewenst dat burgers meekijken en melding te doen van verdachte omstandigheden.  

UITNODIGING AVOND 19 MAART 2024.   Een heerlijke doe-avond bloemen tekenen en schilderen met Ina Verkaik. De eigen bijdrage voor materiaal is € 5,00 p.persoon en dat bedrag zal per automatische incasso rond 15 maart van uw rekening worden afgeschreven. De dames die geen incassomachtiging afgegeven hebben wordt verzocht, indien ze dit nog niet betaald hebben, dit te voldoen op de avond zelf. LET OP: Opgeven kan nog tot 10 maart a.s. 06 57945309. Deze avond zal worden gehouden in de grote zaal van Amicitia. Aanvang 19.45 uur en de zaal zal om 19.15 open gaan. Koffie / thee zoals gebruikelijk afhalen bij de bar en de prijs voor 2 kopjes is € 3,20. Wilt u a.u.b. zoveel mogelijk met gepast geld betalen?   VERLOTING. De opbrengst van de verloting was maar liefst € 95  en wat zijn wij daar blij mee. Dit is een welkome aanvulling voor onze lief- en leedpot dus blijven wij u vragen bij binnenkomst een lootje te kopen en misschien wint u dan wel zo’n prachtig boeket.  

WORKSHOP  natuurlijk hout graveren. Op 9 april a.s. organiseren wij weer een leuke workshop eigen creaties maken op houten voorwerpen. U kunt uw eigen ideeën projekteren of anders zijn er genoeg voorbeelden waaruit u kunt kiezen. De workshop wordt gehouden bij Annette Both, Tiendweg West 14 in Lekkerkerk. (Achterom in de schuur) Aanvang is 14.00 uur en duurt ca. 1,5 uur. De kosten zijn nog niet exact bekend want dat hangt af van het aantal deelnemers. Op de avond van 19 maart zullen er wat voorbeelden getoond worden zodat u weet wat er gedaan wordt. Opgeven bij Petra de Vos  06 20821623 of vosholland@planet.nl      

BRADERIE 11 mei 2024. Wij vragen uw aandacht voor onze jaarlijkse braderie. Zoals elk jaar willen wij onszelf presenteren op deze braderie en dat vraagt uiteraard veel aandacht, tijd en……kadootjes. Wilt u, als u toch lekker thuis de boel aan het opruimen bent, eens kijken of er misschien iets tussen zit wat bruikbaar is als cadeau voor onze braderie? Dat mag van alles zijn, een mooi boek, een lekker luchtje, spulletjes voor bad en/of douche. Ook DE en PERLA punten zijn van harte welkom. U kunt dit dan meebrengen naar onze avond in maart en april. Ook zou het erg fijn zijn als een aantal dames een handje mee willen helpen bij het gereedmaken van de kraam en de verkoop van de lootjes in onze beroemde theezakjes.     Op 18 april a.s. wordt in Strijen een agrarische dag georganiseerd door de agrarische commissie van de provincie Zuid-Holland. Thema is: Op jacht naar de ondermijnende witlof. Nadere details krijgt u in de nieuwsbrief van april maar noteer deze datum vast in uw agenda. Het beloofd iets leuks te worden.   LEDENTAXI. Wij willen u er nogmaals op wijzen dat er een ledentaxi bestaat. Als u graag naar een avond wilt komen maar u ziet op tegen de reis, dan kunt u hiervan gebruik maken. Hieronder nog even de tel.nrs.   Bep Ravesteijn     0180-522512 Marta Mudde       06 19 13 69 55 Riet Stob               06 20 42 06 26   Voor alle andere telefoonnummers enz. verwijzen wij u naar ons jaarboekje.   Suggesties voor invullen van avonden, uitjes, etc. zijn altijd welkom. Laat het ons weten!   Voor nu – tot ziens op 19 maart a.s.                                                                                        Met vriendelijke groet,                                                                                                                                                                                                                               Gerry Stoppelenburg                                                        Voorzitter:           Jans Ooms Secretaris:            Gerry Stoppelenburg Penningmeester:   Marijke Roodnat e.mailadres:          vrouwenvannulekkerkerk@hotmail.nl tel.nr.secretaris:    06 57945309