Blijf met elkaar in verbinding!

Voormalige werkgroep Plastic en ik? Noord-Brabant evalueerden in Den Bosch onder genot van een kopje koffie met Bossche bol. Vanaf 2024 is Project Plastic en ik? een landelijk project bij Vrouwen van Nu.   

Jannie Meeuwisse, onze Vrouw van Nu 2024, laat geen kans voorbijgaan om onze vereniging op de kaart te zetten.  

Op uitnodiging van Stichting Wielerronde Zevenbergen, deed ze vrijdag 2 augustus mee aan de Prominentenrace van de Wielerronde van Moerdijk. Deze uitnodiging ontving ze vanwege haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar tomeloze inzet voor diverse maatschappelijke initiatieven en voor Vrouwen van Nu.  

Onder het motto: “Vrouwen van Nu bouwt aan een sterke leefomgeving, met minder plastic en meer groen”, reed ze in een oranje bouwoveral het parcours. Deze boodschap werd nog eens onderstreept door een groep leden uit verschillende omringende afdelingen die oranje gerbera’s en de flyer van ons ‘Project Plastic en Ik?’ uitdeelden aan het publiek. Om aandacht te vragen voor het terugdringen van microplastics uit ons milieu. In Moerdijk werd vorig jaar door vrouwen van Nu ook de eerste stoeptegel “Hier begint de zee” gelegd. Inmiddels wordt de stoeptegel-actie door afdelingen door heel Nederland opgepakt.