Tuinclub Het Veldboeket

Samen met de hobbyclub hebben we in maart een mooie paaskrans gemaakt.

We brachten op 12 april een bezoek aan een fresia-kwekerij in Voorst. Het echtpaar had in het Westland fresia’s gekweekt en verhuisde op latere leeftijd naar een huis in Voorst met een kas erbij en is daar in het klein verder gegaan. Ze verkopen aan huis.

In mei hebben we weer stekjes geruild.

In ‘Tuin aan ’t Leusveld’ waren we op 14 juni. Het is een mooie romantische tuin omgeven door natuurgebied het Leusveld in Hall. Toen door de extreem hoge temperatuur en droogte bij iedereen het gras al geel begon te worden, hadden ze daar nog prachtig groen gras. Het is daar laag en vrij drassig.

Ons jaarlijkse dagje uit hadden we op 2 augustus, volgens ons de warmste dag: pfff. We bezochten 3 prachtige tuinen, met groen gras in Steenderen. Onze lunch gebruikten we in een donkerbruin café. Buiten zitten? Nee binnen zitten! Nee buiten! Uiteindelijk toch maar binnen. Warm was het overal. Maar het was een fijne dag.
Het was ook op die dag, dat we besloten niet op de honing- en bijenmarkt te gaan staan. We zagen het niet zitten met al die verdorde struiken en planten.

De Provinciale Groeninfodag werd op 6 september in en rondom Steenderen gehouden. ´s Morgens een spreker over het leven van dieren in de tuin. Kraampjes met zelfgemaakte spullen door dames van `de Tuinfluiters´ en na de lunch brachten we een bezoek bij boer Jos en Dieke van het tv programma Boer zoekt Vrouw. Iedereen kreeg een bos gladiolen mee naar huis.  Daarna een bezoek met rondleiding aan tuinbedrijf Horstink.

Met alle leden maakten we op 13 december een kerststuk.

Een bloemengroet van Trudie en Jannie