Tuinclub Het Veldboeket

We begonnen op 10 april samen met de Hobbyclub met het opmaken van een paasmand.

De jaarlijks terugkerende stekjesruil was op 6 mei; die avond hebben we ons verdere programma ingevuld.

Op een zeer warme dag in juni zijn we naar bamboekwekerij Bandus in Hummelo geweest.  Naast de vele soorten bamboe, kweekt men ook veel inheemse planten.

In juli hebben we een tuin in Keijenborg bekeken. Eigenaresse Marijke heeft samen met ons een lekkere azijn gemaakt met kruiden uit haar tuin. Lekker om een scheutje bij de jus te voegen, vooral bij rundvlees- en wildgerechten.

Eens per jaar gaan we een hele dag op stap, deze keer op 25 juli. We hebben een prachtige tuin in Lochem bezocht. Hier kregen we ook de lunch door mevrouw zelf gemaakt met veelal spullen uit eigen tuin. Erg lekker!.
Na de lunch reden we naar Eefde om Het Kloosterhofke te bezoeken. Vanwege de aanstaande verhuizing van de eigenaars, was deze tuin voor het laatst deze zomer open. Werkelijk schitterend.

De jaarlijkse Groeninfodag vond op 12 september plaats in Haarlo en omgeving. Met zeven leden waren we aanwezig. Voor de middag was er een (geestige) weerman aan het woord. Dames van 2 tuinclubs, t.w. De Groene Vingers en De Blauwe Druifjes, hadden heel veel leuke spullen gemaakt voor de verkoop.
Na de lunch bezochten we 2 tuinen.

Ook zijn we weer druk geweest om leuke bloemstukjes, mooie kransen, taartjes, pindapoppetjes en nog veel meer te maken voor de Honing- en Bijenmarkt in september.
Dit zijn altijd heel leuke dagen, waar saamhorigheid en vooral gezelligheid naar voren komen.

En tot slot maakten we met alle leden een kerstkrans.

Een bloemengroet van Trudie en Jannie