Stoeptegel “Hier begint de zee”

De Vrouwen van Nu in Heerjansdam hebben woensdagmiddag 21 augustus een speciale tegel geplaatst die de aandacht weer extra focust op milieuvervuiling en dan speciaal ook vervuiling met plastic afval. Iedereen weet inmiddels wel dat het niet de goede kant op gaat met al dat plastic wat zomaar weggegooid wordt en zodoende wegwaait om in water en natuurgebieden te belanden. Plastic vergaat maar heel langzaam en wordt in kleine, soms minuscule stukjes door veel dieren gegeten omdat ze denken dat het voedsel is. Iets dat vaak funest uitpakt en waar veel dieren aan doodgaan. Wij, als Vrouwen van Nu, proberen door met het plaatsen van deze tegel het bewustzijn wakker te schudden om deze slechte gewoonte de wereld uit te helpen.

Een afvaardiging van de dorpsraad was ook aanwezig bij dit speciale moment. Aan dorpsraadslid René van der Burg de eer om de tegel op zijn plek te leggen. U kunt de QR code op de tegel scannen voor meer informatie over dit onderwerp.

Alle aanwezigen konden na het feestelijke moment een heerlijk kopje koffie met koek nuttigen bij de TUK-TUK van Stichting Jong Zwijndrechtse Waard. Het aanwezig zijn van de Barista kar was mogelijk gemaakt door de ondersteuning vanstichting MBZ. Hartelijk dank hiervoor MBZ!

Het milieu is niet het enige waar de Vrouwen van Nu zich hard voor maken. We proberen ook met onze avonden en activiteiten iets voor de gemeenschap te betekenen. Soms in de vorm van iets educatiefs, een andere keer een leuke muzikale avond, een uitje of een etentje, samen is toch immers veel gezelliger dan alleen! Inmiddels hebben we al jarenlangeen stabiel aantal van ruim honderd vrouwen die met en voor elkaar afdeling Heerjansdam vormen.

Voor nadere info: 0628394245 of dubbeldamster@gmail.com