Rieky Meijer-Geerdink gestopt met projectgroep coördinator Volksdansen Overijssel

Op 18 april 2024 nam Rieky Meijer-Geerdink tijdens de jaarvergadering afscheid van haar provinciale taak als projectgroepcoördinator Volksdansen. Hoewel zij die dag jarig is liet ze niet verstek gaan en de visite moest maar ’s middags komen. Rieky werd in 2004 voor het eerste benoemd als projectgroepcoördinator, nadat zij al sinds 1997 betrokken was bij de
organisatie van de Volksdansdagen in Overijssel. In 2010 werd zij opgevolgd door Fennie Vros, maar toen Fennie ziek werd, nam Rieky het stokje weer over. Zij werd in 2013 opnieuw benoemd en op haar verzoek bleef zij coördinator toe nu toe. Rieky organiseerde alles zonder computer, maar alles was altijd tot in de puntjes verzorgd.

De Volksdansdagen waren erg succesvol, zoals in 2010: 3 volksdansdagen met totaal meer dan 300 deelnemers. Er was altijd een warm welkom bij Het Bonte Paard in Dijkerhoek en daarna bij Zaal Beltman in Diepenheim. Helaas is er een einde gekomen aan dit succes en kan er door vergrijzing geen Volksdansdag meer georganiseerd worden en nemen wij node afscheid van Rieky.

Zij sloeg geen commissievergadering over! Als Commissie Cultuur namen wij afscheid van haar in de vergadering op 8 mei in ‘t Scheultie te Heeten. Na de lunch gingen wij met elkaar naar de Canadese begraafplaats te Holten. Daar werden wij verwelkomd met koffie of thee en kregen een film te zien. Daarna gingen wij met een gids naar de begraafplaats. Van tevoren had hij informatie gevraagd over onze woonplaatsen. Zo kon hij op de begraafplaats nog iets vertellen over gesneuvelde soldaten in één van de woonplaatsen. Het was indrukwekkend om daar te zijn, zo vlak na bevrijdingsdag. Met een drankje buiten op het terras werd de gezellige middag afgesloten.