Jaarvergadering

De korte winterstop is weer voorbij dus trapte Vrouwen Van Nu in Keldonk op 22 januari  het jaar af met de jaarvergadering. Voorzitter Myra van Zutphen heette iedereen  van harte welkom en kon trots mededelen dat we afgelopen jaar 4 nieuwe leden erbij gekregen hebben en dat we nu een vereniging zijn met 69 leden.
Daarna kwamen alle gebruikelijke agendapunten die bij een jaarvergadering horen aan bod.  Er werd afscheid genomen  van Corrie van Berkel als bestuurslid. Zij droeg het stokje over aan Jeannette van den Bogaard, die werd gekozen als nieuw bestuurslid.
Na de uitleg over de jaarlijkse plantenwedstrijd en een uitleg waarom leden die een rekening hebben bij de Rabobank lid zouden moeten zijn maakte we ons op voor onze gast na de pauze: Anniek van den Brand.

Anniek vertrok op haar achttiende uit Keldonk om te studeren aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Daarna kreeg ze als regioverslaggeefster een baan in Alkmaar. Na twee jaar ging ze terug naar Utrecht om bij de Nederlandse Spoorwegen te werken en een paar jaar later kreeg ze een baan als economieredacteur bij dagblad Trouw in Amsterdam. Vijf jaar geleden nam ze daar ontslag en begon bij het Algemeen Dagblad in Rotterdam. Daar maakt ze met haar team het zaterdagmagazine dat ook elke zaterdag bij het Brabants Dagblad verschijnt. Zij schrijft het voorwoord en haalt met zekere regelmaat herinneringen op aan Keldonk, Brabant en haar familie.
Anniek nam ons mee terug in de tijd toen zij nog in Keldonk woonde en sprak over haar leven nu in Amsterdam. Zij vertelde hierover op een grappig,  herkenbare manier en zij wist de zaal vol vrouwen van begin tot eind te boeien. Deze heimweebrabantse viert nog steeds carnaval met haar familie en komt regelmatig op bezoek bij haar moeder die nog steeds in Keldonk woont.

Het hele jaar door heeft Vrouwen van Nu Keldonk activiteiten met een creatief, informatief en sportief karakter. Twee keer per maand wordt er een activiteit georganiseerd, waar je vrijblijvend aan kunt deelnemen. Een kleine greep uit het programma: de keezenavond, een lezing over vrijwillige palliatieve zorg, een herfstwandeling, Pathé filmdiner. Kortom, gevarieerd en voor ieder wat wils.
Wil je meer weten over Vrouwen van Nu en de activiteiten die we aanbieden kijk dan op www.vrouwenvannu.nl/keldonk of bel met Myra van Zutphen 06 53351014.