Welkom

Op 20 oktober 1950 richtten 4 vrouwen de afdeling van de NBvP, Vrouwen van Nu, in Wageningen op. De vereniging telt ca. 75 leden.

Wageningen is gesitueerd waar de Veluwerand, de Gelderse vallei en de Rijn aan elkaar grenzen. Waar in het Westen de Utrechtse Heuvelrug in Rhenen eindigt met de Grebbeberg, heeft de stad aan de oostzijde nog een laatste uitstulping in de vorm van de Wageningse Berg. Wageningen is een kleine stad in de provincie Gelderland en kreeg in 1263 stadsrechten. De stad heeft ± 40.000 inwoners. Oude herenhuizen, karakteristieke panden en knusse straatjes bepalen het straatbeeld in het centrum.

In het Museum De Casteelse Poort vindt u veel over het verleden van de stad. Wageningen is een universiteitsstad met een studentikoze sfeer wat zich manifesteert in een druk uitgaansleven.
Wageningen staat ook bekend om de rol die de stad speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. In mei 1945 werd in Wageningen de capitulatie ondertekend. Het vrijheidsbeeld  herinnert hieraan.
In het voorjaar is het vooral genieten in de twee botanische tuinen, waarvan er één een prachtig uitzicht geeft over de Rijn en de uiterwaarden.