Interessegroepen

Naast ons jaarprogramma worden nog tal van andere activiteiten georganiseerd:

De wandelgroep houdt van september tot en met april elke veertien dagen een wandeling. Meer info? Zie ook bij Kofjekuiers op deze site.

De reiscommissie organiseert diverse uitstapjes  zoals een bezoek aan een fabriek, een karakteristiek gebouw, theater of tentoonstelling.

Kijk op Kunst organiseert uitstapjes naar diverse musea.

De tuinclub bezoekt in de zomermaanden tuinen in de provincie of daarbuiten. Ook worden kwekerijen bezocht, een workshop gedaan en wat verder door de leden wordt aangebracht.

De fietsclub onderneemt in de zomermaanden fietstochten dichtbij en verder weg.

De 3 leesgroepen komen in de wintermaanden regelmatig bij elkaar om een gelezen boek te bespreken. Dit gebeurt in huiskamerverband.

De handwerkgroep werkt in de wintermaanden in huiskamerverband. Zij werken o.a. voor de provinciale handwerkexpositie. Hierbij zijn al veel mooie prijzen gewonnen.

De gespreksgroep 65+ komt een maal per maand op woensdagochtend in Heemstra State bij elkaar. Ze bespreken daar o.a. actuele thema’s en praten gezellig bij onder het genot van een kopje koffie/thee.

Het breicafé wordt een keer per maand op de laatste woensdagavond gehouden in Kafee It Wapen fan Fryslân. Er is ook een Breicafé op woensdagmorgen bij een van de deelnemers thuis. Data hiervoor in overleg. Zie ook bij Breicafé op deze site.

 

 

Extra informatie