Wanneer
21 augustus 2024 - 13:00
tot
21 augustus 2024 - 15:00
Waar
De Manning, 2995 Heerjansdam

“Plastic en ik”

educatief, informatief

Hier begint de zee  

Als afsluiting van het landelijke project 'Plastic en ik?' heeft ook onze afdeling het initiatief genomen om deze tegel te plaatsen. Via de Dorpsraad hebben we bij de gemeente aangeklopt voor medewerking om de tegel ergens bij de winkels in de straat te plaatsen. Met deze waarschuwende tekst willen de Vrouwen van Nu mensen er (extra) van bewust maken dat (plastic) afval niet op straat thuishoort. Zwerfafval kan door wind of regenwater via slootjes, kanalen en rivieren in zee belanden. Ook via putten (kolken) die via het riool in open verbinding staan met open water, komt afval uiteindelijk in zee terecht.  

We hopen dat we van deze plaatsing t.z.t. een leuk evenement kunnen maken met zoveel mogelijk belangstellenden. Natuurlijk veel Vrouwen van Nu, afvaardiging Dorpsraad en Gemeente en natuurlijk uitnodiging Pers. Dus let op de aankondiging in de Schakel en Brug (hopelijk), en natuurlijk onze Nieuwsflits per mail. 

De koffie Tuk-Tuk van Jong Zwijndrecht zal aanwezig zijn, dit word mogelijk gemaakt door Stichting MBZ.                Het evenement staat gepland voor 21 augustus, we hopen die dag ook op aanwezigheid van de Burgemeester.