Wanneer
11 september 2024 - 20:00
tot
11 september 2024 - 10:15
Waar
Sportlaan 6a, 2995 VN Heerjansdam

Bijeenkomst

alleenstaanden, educatief, lezing, ontmoeting

Graag nodigen wij u uit voor onze bijeenkomst op woensdag 11 september 2024 in het RaJuBiBos aan de Sportlaan 6 in Heerjansdam, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Dhr. Alfred de Jong, komt het één en ander over het vrouwenhart vertellen. Hij zal dit op zijn eigen luchtige wijze doen. De laatste tijd is er meer aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Maar is het vrouwenhart nu zo anders?

In hele grote lijnen niet. We hebben allemaal twee boezems, twee kamers en vier hartkleppen. Wel is het zo dat de kransslagaders van vrouwen over het algemeen wat fijner en kleiner zijn gebouwd. Ook is de binnenbekleding van de kransslagaders gevoeliger voor hormonen en stress. Bovendien is er een verschil in risicofactoren tussen mannen en vrouwen. Bij vrouwen uiten hartklachten zich vaak anders dan mannen.

Dhr. De Jong is officieel bevoegd docent en specialistisch verpleegkundige. Hij werkt in de praktijk van de acute geneeskunde en in het specialistisch thuiszorg team. Na de lezing krijgt u de samenvatting mee zodat u het allemaal nog eens rustig kunt nalezen.