Wanneer
14 mei 2024 - 19:45
Ledenprijs
Koffie/thee € 2,00 vergeet niet een kopje mee te nemen.

Ontmoeting met Acupunctuur

informatief

Lezing, uitleg en praktijk door Ton en Marieke Duijvesteijn en Ruben Imming. 

De meeste mensen weten van acupunctuur dat het iets met naaldjes is. Voor een deel klopt dat inderdaad.  Maar dat is alleen de uiterlijke vorm. Er zit een hele wereld achter. Bij deze gelegenheid willen wij u meenemen naar deze achtergronden, zodat u na afloop beter begrijpt van waar wij als acupuncturisten mee bezig zijn en waar onze inspiratie zit! En zodat u kan beoordelen of acupunctuur mogelijk ook iets voor u of uw naaste omgeving kan zijn.

We zullen veel vertellen, maar u ook actief meenemen in een stukje diagnostiek. Zo laat bijvoorbeeld uw tong iets zien van wat er in uw lichaam gebeurt. We gaan ook in op de zogeheten vijf elementenleer, die alle lichaamsfuncties met elkaar in verband brengt.

De dynamiek van de 5-elementen leer geeft een duidelijk zicht op hoe de onderlinge lichamelijke functies met elkaar samenhangen. Hiermee hebben we een stevige basis voor diagnostiek en behandeling.

Wellicht heeft u gerichte vragen over gezondheidsproblemen in het algemeen of iets specifieks in het bijzonder. We nemen de tijd om tot uitwisseling te komen. De Chinese geneeskunst is een krachtige benadering voor tal van gewone (en ongewone) klachten, maar heeft ook zijn grenzen. 

We willen de avond besluiten met het ervaren van de levensenergie (Qi), de sturende kracht in al wat leeft. We hebben ervoor gekozen dit te doen aan de hand van een stukje QiGong. 

Ruben Imming (acupuncturist), Marieke Duijvestijn (acupuncturist en orthomoleculair therapeut)

Ton Duijvestijn (acupuncturist en leraar Taijiquan en QiGong)