Cultura naar Museum More

Donderdag 11 januari 2024
Ons eerste uitstapje in 2024 is een bezoek aan museum More in Ruurlo. Met 10 dames bezoeken we de tentoonstelling van Carel Willink ( schilderijen) en Fong Leng ( jurken en mantels waarin Mathilde Willink voor Carel Willink geposeerd heeft). Ook is er een tijdelijke expositie van schilderijen van Raoul Hynckes en Wim Schuhmacher.
In 2013 heeft het echtpaar Melchers het kasteel gekocht en is het in oude glorie hersteld en ingericht als museum. Vroeger deed het kasteel dienst als gemeentehuis. Door een fusie van Ruurlo met andere gemeenten verloor het deze functie in 2005. Het kasteel stond de nodige jaren leeg en in 2013 werd gestart met de verbouwing. Kosten noch moeite zijn gespaard om het gebouw allure te geven. Er kwamen een nieuwe glazen entree, een glazen loopbrug, nieuwe trap, zijden wandbespanningen en prachtige houten vloeren. Doordat een aantal uit onze groep bij de VVV gewerkt heeft, werden we bij hoge uitzondering verblijd met een bezichtiging van de bruidssuite. Schitterend, in 1 woord. Een prachtige grote badkamer, een luxe slaapkamer met kingsize bed, alles smaakvol en luxe gestoffeerd. Heel bijzonder, dat we dit mochten zien.
Na het museumbezoek gaan we aan de koffie/ thee en drankje in de Oranjerie. Er voegen zich nog 3 dames bij de groep, zodat we nu met z’n dertienen zijn. Hier wordt de naam van onze groep onthuld:” Cultura”. We dienen tal van ideeën in voor het komende half jaar. De plakboeken worden bekeken en we kletsen er vrolijk op los. Het was een heel gezellige middag.