bijeenkomst maandag 18 december 2023 “Kerstviering in de kerk”

Kerstviering Vrouwen van Nu Odoorn
Op Maandag 18 december 2023 hebben wij een prachtige kerstbijeenkomst gehad in de kerk in Odoorn.
Het bestuur en een flink aantal vrijwilligers hadden de kerk prachtig aangekleed. Programma was erg mooi. We werden warm onthaald door de midwinterhoorn blazers van Odoorn voor de kerk, waardoor we gelijk in de sfeer van Midwinter en kerst kwamen.
De kerk was heerlijk verwarmt, wel voor de zekerheid al wat warmere kleding aangedaan en dat heeft goed geholpen.
Overal stonden tafels, lange tafels, ronde tafels, grote tafels en kleine tafels. Deze tafels waren prachtig versierd en voorzien heerlijke lekkernijen voor bij de koffie.
Tijdens het openingswoord van Marieke werden we verrast door een prachtige presentatie. Nog even gauw een tweede kop koffie en toen kregen wij een muzikaal optreden van 3 generaties (Ria Scholte, dochter Nienke en kleindochter Zoë). Zij brachten 3 kerstliedjes ten gehore, prachtig en hoe mooi is het dat ze allemaal dezelfde hobby delen.
Daarna begon de presentatie van Henk Nijkeuter uit Gieten. Hij had een prachtig verhaal en had ter ondersteuning een PowerPoint presentatie. Iedereen was een en al oor en heeft zichtbaar genoten.
In de pauze hebben vele dames ervoor gezorgd dat alles heel snel was opgeruimd en iedereen voorzien van Glühwein (alcoholisch en non-alcoholisch). En hierbij werden nog vele verschillende hapjes geserveerd, die waren echt heerlijk.
Henk Nijkeuter ging verder met zijn verhaal na de pauze, we zijn weer wijzer geworden over het ontstaan van de Kerstman, gebruiken rond de kerstdagen, maar ook oud en nieuw.
Het was een prachtig verhaal en iedereen heeft geboeid zitten luisteren.
Marieke heeft de avond prachtig afgesloten met een gedicht en een verfilming van het kerstverhaal door een kinderkoor. Kippenvel momentje.
We kunnen terugkijken op een mooie en vooral gezellige avond.
Iedereen fijne feestdagen en een gezond 2024