Terugblik

2018 

15 MEI

Ons jaarlijks uitje. Dit keer hebben we een stadswandeling rond het domplein te Utrecht genoten. Onze gids Stephen Vollenberg vertelde heel veel over de geschiedenis van het domplein en de gebouwen er omheen. De middag werd afgesloten met een High Tea bij restaurant Bis, die we ons zeer goed lieten smaken.

30 APRIL

De voorstelling "Vergleden tijd" van Fred en de Samsonites, werd zeer gewaardeerd. Een geweldige afsluiter dit seizoen van onze avondbijeenkomsten .

26 MAART

De presentatie Wereldwonderen 7 was geweldig. We hebben de 7 antieke wereldwonderen (waarvan nog 1 gebouw bestaat) en de 7 nieuwe wereldwonderen mogen aanschouwen en het verhaal hierbij werd verteld.

26 FEBRUARI

De jaarvergadering verliep zonder problemen. We hebben helaas nog geen mensen bereid kunnen vinden om enige bestuurstaken op zich te nemen.

Na de pauze gaf Lidy van Breukelen een mooie presentatie over haar vrijwilligerswerk in Jerusalem, waar ze met haar man in het najaar 2017 geweest is.

22 JANUARI

De middagbijeenkomst was heel interessant. De heer Zondag vertelde ons veel over de burgerlijke stand en het naamrecht vanaf begin 1800 in Nederland.

2017

18 DECEMBER

Onze eindejaarsavond was met een lopend warm/koud buffet, verzorgd door het H.F. Wittecentrum, was een groot succes. Dames van de interessegroepen gaven een presentatie, lazen een verhaal of een gedicht voor. We hebben een heel gezellige avond gehad met elkaar. 

27 NOVEMBER

De Kunstknippen-workshop was erg leuk om te doen. Mw. Beekman liet ons een hart uitknippen met daarin 2 zwanen. Het gaf de nodige hilariteit als per ongeluk iets weggeknipt werd, wat niet de bedoeling was. Al met al een gezellige avond

30 OKTOBER

Dhr. Coolen gaf een goede voorlichtingsavond over homeopathie, fytotherapie en geneeskunde in samenwerking met A. Vogel. We waren enthousiast en stelden veel vragen over de verschillende producten. Na een gezellige quiz konden we voldaan naar huis met een goodiebag van A. Vogel.

27 SEPT

De eerste avond van een nieuw seizoen. Zeker de locatie was wennen met al z'n nieuwigheden, die we op een andere manier zullen gaan oplossen. Er was een goede opkomst met zelfs één heer! 

De lezing over de fenomenen graancirkels en tekens in appels was heel informatief, met veel foto's ter verduidelijking. Er blijven natuurlijk veel vragen hierover.... bestaan!

9 MEI

Ons jaarlijks uitje naar boerderij Vredegoed in Tienhoven was een succes.

Na de koffie kregen we een rondleiding. Er werd ons veel verteld over de vervening van de regio. Ook over het leven in vroegere tijden vertelde de gids het e.e.a. en we konden de voorwerpen bekijken. Een klein museum, gezellig om te bekijken. 

24 APRIL

Dhr. Patrick Greeven van het IVN heeft ons een interessante avond bezorgd met het vertellen hoe het IVN te werk gaat.

27 MAART

Dhr. Patist en dhr. Maurice, 2 heren van de gevangenis in Nieuwegein hebben ons verteld hoe het leven verloopt van de mensen die daar verblijven. Helaas was er geen beeld, maar de presentatie was heel interessant. We konden veel vragen stellen.

27 FEBRUARI

Onze jaarvergadering verliep goed. Er waren niet veel op en aanmerkingen. Het is belangrijk dat er met het bestuur meegedacht en gewerkt gaat worden over wat er gedaan moet worden met de toekomst van onze afdeling.

Na de vergadering kregen we bij de koffie/thee een lekkere traktatie van de dames van DELA/ voorheen TAP.  Ze gaven een informatieve lezing over de vele zaken die komen kijken bij een uitvaart.

16 JANUARI

De eerste bijeenkomst van het jaar was op een middag. De leden hebben  de gelegenheid gehad met een glaasje op het nieuwe jaar te toosten. 

Hierna vertelde de heer Herbert, verbonden aan de st. Emmaus in Haarzuilens over de organisatie. Er kwamen veel zaken naar voren, die men nog niet wist van deze organisatie.

 

2016

19 DECEMBER

Deze avond was een echte jaaruitknaller. We hebben de decembermaand gevierd i.s.m. de band Wind, Water & Wisk(e)y met een avondvullend programma van Ierse verhalen en veel Ierse muziek.

28 NOVEMBER

De leden voor ledenavond was erg gezellig. Er werden verschillende spelletjes gespeeld en de dames hebben onderling nader kennis kunnen maken in geanimeerde gesprekken.

31 OKTOBER

De avond over de reis naar China was heel interessant. Anne Ruizendaal gaf ons veel achtergrondinformatie over het leven en reizen in China.

26 SEPTEMBER

De eerste avond van het nieuwe seizoen heeft dhr. Bas van der Wal vertelt en gedemonstreed hoe men van glaspijpjes mooie glaswerken kan blazen. Een heel bijzondere avond!

10 MEI

Een geslaagde afsluiting van het seizoen bij de grachten van Utrecht. We hebben een mooie rondvaart gemaakt en daarna heerlijk pannekoeken gegeten. Het was een gezellige dag.

MAANDAG 25 APRIL

Ook de avond over Venetiaanse maskers was geslaagd. We hebben meer geleerd over de geschiedenis en het gebruik hiervan.

MAANDAG  21 MAART

De avond over "schoonrijden op de schaats" was een succes. We kregen uitgebreid uitleg over de figuren, die zij gebruiken bij het schaatsen.

Er waren 8 paren aanwezig, die ons de prachtige klederdrachten lieten zien o.a. uit Hindeloopen, Walcheren en Scheveningen.Deze klederdrachten vallen onder het Werelderfgoed.

Eveneens werden er schaatsen getoond, die door de jaren heen gebruikt werden bij het schoonrijden.

De vereniging behoort zelfs tot de KNSB.

 

MAANDAG 29 FEBRUARI

De afdelingsjaarvergadering werd goed bezocht  en de lezing door Tolinda de Vries van de gemeente De Bilt was informatief en interessant.

We hebben deze avond afscheid genomen van Magda als voorzitster en van Geertje als secretaris. Als dank voor al het werk kregen zij van de leden een bezoek aan het Maastrichts Aardewekmuseum in Montfoort en aansluitend een high-tea of lunch aangeboden.

Riet van Mourik en Ritie van Rooijen nemen samen het secretariaat over. We zoeken een nieuwe voorzitster om het bestuur op volle sterkte te kunnen laten werken.

 

MAANDAG 18 JANUARI

De middag was heel fijn. We konden elkaar een goed Nieuwjaar wensen en daarna vertelde de heer Meershoek heel plezierig over het Maastrichts Aardewerk, aan de hand van dia's.

2015

WOENSDAG 7 JANUARI

Er waren 25 dames naar De Biltsche Hoek gekomen om elkaar een Goed Nieuwjaar te wensen. Het was een geanimeerde en goed verzorgde bijeenkomst.

MAANDAG 23 FEBRUARI

Jaarvergadering. In het verslag die onder het kopje voor leden terug te vinden is, blikken we terug op de avond.

MAANDAG 30 MAART

Naar aanleiding van haar boek "Krasse dames"vertelde mevrouw Manneke over sterke vrouwen in het algemeen. De vrouwen die zij intervieuwde waren tussen de 64 en 96 jaar. Vrouwen, die door hun levenservaringen nog steeds positief konden denken, en die op hoge leeftijd nog steeds konden genieten van het leven. Alle karaktereigenschappenn passeerden de revue. Het was een fijne avond!

MAANDAG 20 APRIL

De avond over Vlinders en Libellen was heel interessant. Mevrouw Annette van Brakel van de Vlinderstichting vertelde heel enthousiast bij de korte filmpjes, die ze zelf had gemaakt. Wat een engelengeduld heeft zij daarvoor gehad! Maar het resultaat mocht er zijn. We hebben heel veel vlinders en libellen gezien in de verschillende stadia van hun (korte) leven.

DONDERDAG 7 MEI

De afsluiting van het seizoen was geen succes! We hadden als bestuur goede afspraken gemaakt betreffende de brunch bij de Mauritshoeve te Maartensdijk. De samenstelling van de brunch viel helaas erg tegen. Heel jammer!

MAANDAG 28 SEPTEMBER

Er werd heel enthousiast gereageerd op de diapresentatie over Claude Monet. Zijn leven, de schilderijen en de tuinen werden voor het voetlicht gebracht, waarbij het gesproken woord werd afgewisseld met mooie muziek.

MAANDAG 26 OKTOBER 

De avond over vuurtotrens voldeed niet helemaal aan onze verwachtingen. De dia's waren aardig, maar de presentatie was niet optimaal.

MAANDAG 30 NOVEMBER

De avond, die voorbereid en verzorgd werd door Fenny Meddeler en Els Verzuu, in samenwerking met Wil Versteeg, was heel genoeglijk.

Tijdens het raden van spreekwoorden werd er gezellig met elkaar van gedachten gewisseld en na de pauze werd er een doosje gemaakt.

MAANDAG 21 DECEMBER

De avond over ikonen was mooi en interessant. Mevrouw Westerhoff vertelde over de ikonen, die ze mee had gebracht, wat er zoal komt kijken bij het schilderen van ikonen en over de betekenis ervan. Het is niet zomaar een plaatje schilderen!

Ze is lid van de Russisch Ortodoxe gemeenschap.

2014

DINSDAG 7 JANUARI 

Ook de nieuwjaarsbijeenkomst in de Biltsche Hoek, met een glaasje bowl en een kopje thee/koffie, was heel gezellig.

MAANDAG 27 JANUARI

De avond met Coco Chanel was heel interessant, vaak ook heel herkenbaar.

MAANDAG  24 FEBRUARI 

De jaarvergadering verliep zonder veel op- of aanmerkingen. 

MAANDAG 31 MAART

De ledenavond met mw. I Houwing, notaris in Bilthoven, was heel interessant en leerzaam. Er werd ingegaan op het levenstestament.

MAANDAG 28 APRIL

We kunnen terugkijken op een goede avond. Mw. Van Dockum, directeur van Het Utrechts Landschap nam ons met haar lezing mee door Het Utrechtse Landschap en over haar werk.

WOENSDAG 14 MEI

De laatste bijeenkomst voor dit seizoen begon goed, de zon scheen en de paraplus konden thuisblijven. Het was een geslaagde dag, met de bus door het Utrechtse landschap en lunch in Leersum. De 44 dames die mee waren hebben genoten. 

Al met al: een mooie afsluiting van het seizoen!

In de zomermaanden waren er de koffieochtenden in de Biltsche Hoek.

 

MAANDAG 29 SEPTEMBER

De openingsavond was met de eenakter "High tea en nieuwe haring"en na de pauze een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje, een mooi begin van het seizoen. Ons 35-jarig jubileum werd op een passende wijze gevierd.

MAANDAG 27 OKTOBER

De avond over Tibet, verzorgd door de heer en mevrouw Verhoef, was heel mooi. Cultuur en natuur kwamen in de filmpresentatie ruim aan bod.

MAANDAG 24 NOVEMBER

Mw. Ellen Vermeer, vrijwilligster bij Dierenpark Amersfoort, kon heel vlot en boeiend vertellen over de dieren in 'haar' dierenpark! Een leuke avond.

MAANDAG 15 DECEMBER

De avond over Marc Chagall was heel moo! Dhr. Ort wist er veel over te vertellen en hij liet mooie dia's zien.

ZONDAG 21 DECEMBER

De brunch in De Biltsche Hoek was met 23 dames heel gezellig. Er heerste al een echte kerstsfeer!

2013

DINSDAG 8 JANUARI 

De nieuwjaarskoffie in De Biltsche Hoek was met 53 leden een mooi begin van 2013.

 

MAANDAG 28 JANUARI

Dhr. Doedens kon heel helder en interessant vertellen over het begin van De Bilt in 1113. O.A. Oostbroek, Westbroek, het Vrouwenklooster en het verveningsgebied kwamen aan de orde.

 

MAANDAG 25 FEBRUARI

Na de jaarvergadering hield dhr. Van Herwijnen een interessante lezing over Archeologie en Educatie. Enkele oude voorwerpen, opgegraven in de buurt van Houten, waren te bekijken.

 

MAANDAG 25 MAART

In maart hadden we een heel vrolijke avond. Mw. Marijke Kots trad voor ons op als Mw. van den Berg. Na de pauze vertelde zij over haar leven. 23 jaar had ze een eigen poppentheater en nu treedt Marijke Kots op met zelfgeschreven solostukken.

 

MAANDAG 29 APRIL

In april hield de heer Dolman een mooie lezing over molens.

 

WOENSDAG 15 MEI

De afsluiting van het seizoen in mei was heel gezellig. Tijdens een uitgebreide High Tea in Boerderij Fortzicht vertelde mevrouw Nel Kars heel geanimeerd over haar leven, haar opleiding en het feit dat ze 50 jaar in het vak zit.

 

MAANDAG 30 SEPTEMBER

Op de eerste avond in het nieuwe seizoen vertelde de heer Van Hulten (de 'fietsdokter') over zijn fietstochten op alle continenten! En over ontmoetingen met de mensen daar.

 

Fien Hamstra hield een vijf-minuten-praatje over de leeskringen in onze afdeling. Heeft u interesse: haar telefoonnummer is 220 14 31.

 

MAANDAG 28 OKTOBER

Mevrouw Consten hield een interessante, duidelijke lezing over robotchirurgie. Zij ondersteunde haar verhaal met beelden.

 

MAANDAG 25 NOVEMBER

Deze avond, waarop de heer Top ons vertelde over de geschiedenis van chocolade, was een succes. En... er was genoeg te proeven voor de 72 aanwezige dames!

 

WOENSDAG 18 DECEMBER

Het kerstdiner in het Witte Centrum in De Bilt was een groot succes! Iedereen genoot, in een gezellige sfeer, van de heerlijke hapjes/gerechten.