reisje

Genemuiden,

Vrouwen van Nu Borger had 31 mei j.l. na 2 jaar corona-ellende weer een reisje.

Met 35 dames vertrokken we (om 8.30 uur) richting Genemuiden, naar het Tapijtmuseum. Na een ontvangst met koffie en gebak werd er een rondleiding met een demonstratie gegeven.

In de fabriek werd Grietje Alberts  onwel. De verpleegkundigen van de gealarmeerde ambulance besloten haar voor opservatie en onderzoek mee te nemen naar het ziekenhuis in Meppel. Ieneke Evenhuis besloot met haar mee te gaan en gaandeweg de morgen kwam het bericht, dat het goed ging met Grietje.

Besloten werd de reis toch maar voort te zetten en we vertrokken naar het paviljoen de  Driewegsluis Nijetrijne alwaar de lunch werd geserveerd. Nadat iedereen uitgegeten was, werd er een rondvaart gemaakt in het schitterende natuurgebied “De Weerribben”. Onze kapitein kon hierover hele mooie verhalen vertellen en wij genoten.

De vaartocht eindigde in Giethoorn, waar Ieneke zich weer bij ons voegde. Grietje haar dochter had haar taak in het ziekenhuis intussen overgenomen, zodat ook Ieneke samen met ons van het 3-gangen diner kon genieten in restaurant De Rietsschans.  

Rond 20.00 uur waren we, na een leuke, maar enerverende en bewogen dag weer terug in Borger.

De reiscommissie, Grietje, Hillie en Willie.

foto's>>