Fietsdag 11 juli 2024

educatief, kunst/cultuur, ontmoeting, sportief/beweging

Met 15 dames ( helaas waren er 6 afmeldingen) vertrokken we met goede weersvooruitzichten voor een – zo zou blijken –  hele mooie, natuurrijke en vooral ook gezellige  fietstocht onder ‘leiding’ van Tiny en Hermien. Geheel 'verzorgd' incl. koffie en koek en ’s middags zelfs droge worst en hartige koekjes.

Vanaf “De Bonte Wever” fietsen we langs de Europaweg naar Kloosterveen, langs de Asserwijk en nemen daar het Daan Huizingapad. Via het Schoolpad, naast de golfbaan, gaan we via de Oude Zeijerwiek naar het Noordsche Veld waar we heerlijk konden zitten om koffie te drinken. Daarna langs het Oostervoortsche Diep naar het Lieversensche Diep. Daar bij de brug even op de uitkijktoren gestaan om dit mooie gebied te bekijken.

Even verderop troffen we geen 'beren'maar runderen op on spad. De dames - incl. een kalfje - waren zo vriendelijk voor ons aan de kant te gaan.

Daarna door de bossen bij Alteveer waar we op een stukje heide ons broodje gegeten hebben. Hierna doorgefietst richting Roden en langs hunebed D1 naar Steenbergen waar we heerlijk op het terras allemaal een ijsje hebben genomen ( ons dessert voor de nog komende avondmaaltijd). De tocht gaat dan verder langs de Gasopslag Langelo/Norg naar Westervelde. Toen binnendoor naar de Kolonievaart en vandaar via Huis ter Heide naar Kloosterveen. Hier zijn de dames uit Kloosterveen hun eigen weg gegaan, evenals de andere fietsers uit Assen, zodat ze niet helemaal meer terug hoefden naar het startpunt. We kunnen terugzien op een geslaagde dag. De dagen voor deze donderdag en de dag erna was er veel regen. Wij hadden geluk met droog weer en een lekkere temperatuur.

In dit geheel moet Geertje ook niet onvermeld blijven. Zij had de verantwoordelijke taak hekkensluiter van de groep te zijn.

Namens alle fietsende dames  dank aan Hermien, Tiny en Geertje voor deze heerlijke fietsdag.