Wanneer
12 juni 2024 - 20:00
tot
12 juni 2024 - 22:00
Ledenprijs
n.v.t.

Woensdag 12 juni 2024 komt Fajga Szmulewicz vertellen over NASJEN. Dit is de Jiddisch/Hebreeuwse term voor eten!

lezing

Woensdag 12 juni 2024 komt Fajga Szmulewicz vertellen over NASJEN. Dit is de Jiddisch/Hebreeuwse term voor eten! En er zijn vele Joodse wetten en voorschriften over wat kosher is en wat niet. En er zijn vele Joodse gerechten en lekkernijen die de tong strelen! De avond is werom  in "t Anker aan de Markt in Zevenbergen Aanvang 20.00 uur. 

Fajga Szmulewicz is een ervaren verhalenverteller. 
Een groot deel van haar werkende leven maakte ze voorlees- en vertelprogramma’s voor kinderen.          Rond de eeuwwisseling kwam ze tot de ontdekking dat ook volwassenen dol zijn op voorlezen.

Ze besloot haar eigen fascinatie voor Jiddisje literatuur te gebruiken voor programma’s waarin ze niet alleen fragmenten, verhalen en gedichten voorlees van vertaalde Jiddisje schrijvers, maar ook vertelt over hun tijd, taal, cultuur en religie.
Later kwamen daar, dankzij de kennis die ze opdeed bij haar werk als rondleidster in het Joods Historisch Museum in Amsterdam, twee voorleesprogramma’s bij over de geschiedenis van de Joden in Nederland. We gaan uit van een mooie avond.