Reiservaring

Verbinding maken
Zoals de Sontbrug Denemarken met Zweden verbind, zo maakt de reiscommissie verbinding met de leden door het organiseren en begeleiden van mooie reizen.
De Commissie Reizen Zuid-Holland bestaat uit Rini, Riet en Addy. De reizen zijn niet alleen voor leden uit Zuid-Holland, maar ook leden uit andere provincies reizen graag met ons mee.
Bij elke reis zijn er wel vrouwen die voor het eerst meegaan en zo’n eerste keer is dat best moeilijk. Bij onze laatste reis naar Denemarken/Zweden was dit Nel Hoogeboom


Beste mensen,
De zomer loopt op zijn eindje en ik hoop, dat het voor jullie een goede zomer was.
Wat heb ik gedaan?
Kennen jullie dat meisje met dat sproetenkoppie en die rode vlechten nog? Het enthousiasme straalde er van af. Haar naam? Pippi langkous. En dan haar woorden: < ik heb het nog nooit gedaan, dus ik kan het>. Bij haar kon het gewoon niet misgaan….
Zo zeker was ik niet van mijn onderneming, toen ik op die maandagochtend door Almelo liep. Het was doodstil en ik was op weg naar de bus van Vrouwen van Nu. De woorden van Herman Finkers speelden door mijn hoofd:
Het stoplicht springt op rood,
het stoplicht springt op groen,
in Almelo is altijd wat te doen.
De bus kwam, ik stapte in en zag 21 andere vrouwen , allemaal onderweg voor een rondreis door Denemarken en Zweden, georganiseerd door de reiscommissie Zuid-Holland.
Nu 2 weken later kijk ik terug op een geweldige ervaring. Wat heb ik veel gezien, gehoord en vooral gelachen.
We bezochten steden, kastelen met prachtige tuinen, maakten boottochten, reden over fantastische bruggen en elke keer zorgde de leiding weer voor verrassingen b.v. een avond naar Tivoli voor een balletvoorstelling met accordeonbegeleiding, een typisch Deense lunch, een versierde bus en jaarwisselingskoek (in Denemarken kennen ze geen verjaardagstaart) voor een jarige enz.
Onze Nederlands sprekende gids had in Groningen gestudeerd en vertelde veel. Ze had b.v. ook een Deens roddelblad speciaal voor ons bij zich met foto's van
de koninklijke familie, waarvan de oudste kleinzoon kort geleden 18 was geworden.
Ze was trots op haar koningin, die heel artistiek is en vaak zelf haar kleren maakt. De belastingen zijn er hoog, maar iedereen vindt dat het geld goed besteed wordt…..( haar woorden). We hoorden en zagen een stuk geschiedenis, b.v. van de vikingen, die hun hout uit Ierland haalden. We bekeken hun tot zinken gebrachte en eeuwen later gereconstrueerde schepen.
Door goed overleg van de leiding met Britt, onze gids en Lucien, de chauffeur van onze bus, kwamen we op plekken, die vooraf niet gepland maar o zo bijzonder en interessant waren.
Jullie begrijpen, dat ik zo'n reis ieder kan aanbevelen. Lid zijn van Vrouwen van Nu is zo gek nog niet.
Nel Hoogeboom-van Brussel