Literair Herman de Man-arrangement in de Chocoladefabriek

Datum: 
zaterdag 10 juli 2021 13:30
Locatie: 
Chocoladefabriek, naast parkeerplaats Klein Amerika in Gouda.
Beschrijving: 

Van 8 juli t/m 8 augustus komt schrijver van boerenromans Herman de Man (1898-1946) in het zonnetje te staan. Het is dit jaar 75 jaar geleden, dat hij omkwam bij een vliegtuigongeluk op Schiphol. Een speciale organisatie is in het leven geroepen om allerlei activiteiten te ontwikkelen in de streek tussen Oudewater en Gouda, zoals voorstellingen, stadswandelingen, een vaartocht, een trekkertocht, en nog veel meer. Te vinden op www.hermandeman.nl.

In Gouda wordt op zaterdag 10 juli en zaterdag 5 augustus een literair Herman de Man-arrangement georganiseerd in de Chocoladefabriek. Eerst koffie met wat lekkers, dan een lezing over het leven van Herman de Man door Jean-Philippe van der Zwaluw. Daarna bezichtiging van de tentoonstelling over Herman de Man boven in de studiezaal van het Streekarchief en vervolgens een stadswandeling door Gouda. Ik ben momenteel, samen met een andere gids, bezig deze speciale stadswandeling op poten te zetten, bij voldoende belangstelling lopen we de wandeling met twee gidsen (10 personen per gids). De route gaat langs de plaatsen waar hij gewoond en gewerkt heeft en duurt ongeveer een uur. Onderweg treedt er ook nog een stadsdichter op.

De inloop is in de Chocoladefabriek, naast parkeerplaats Klein Amerika in Gouda om 13.30 uur, het eind van de wandeling ongeveer om 16.45 uur. Kosten per persoon 15 euro.