Jaarprogramma

Afdelingsbijeenkomsten 2019

20.00 – 22.00 uur

 

9 januari

Muziek bingo

door Paul Koevermans

 

13 februari

Jaarvergadering en daarna Openbare kunst in Nederlandse steden door Han Horstink.

In de dialezing toont hij voorbeelden van openbare kunst, waar een verhaal aan vast zit. Soms een komisch verhaal soms tragisch. Soms de historische achtergrond waar het kunstwerk naar verwijst of een andere keer over de tot stand koming van het object.

 

13 maart

Politieke avond door dhr. van Wely

 

10 april

Natuur

lezing over kraanvogels door Cor en Annelies Huijgens

Voor de pauze laten zij zien en horen over de biologische kant van de kraanvogels. Na de pauze gaat het over de kraanvogel in de verbeelding. Veel culturen kennen de kraanvogel als een heilige vogel. In Japan staat de kraanvogel voor een lang en gelukkig leven en een wereld zonder kernwapens. Een bekend ritueel is de origami, vouwen met rijstpapier. Bij ons in de lage landen komen we de kraanvogel tegen in de heraldiek als symbool voor een standvastige overheid.

 

8 mei

Gezondheid

Langer zelfstandig wonen door Betsy de Keizer. 

Een lezing over het ouder worden in het algemeen,  het belang van de regie in eigen hand houden, de mogelijkheid om tot op hoge leeftijd zelfstandig te blijven wonen.

 

11 september

Het levenstestament door Marc Vraets

Een levenstestament is een document dat wordt opgemaakt als een volmacht en waarin u zaken vastlegt voor het geval er tijdens uw leven iets gebeurt waardoor u zelf niet meer kunt handelen.

 

9 oktober

presentatie over paddenstoelen door Geertje Jansen.

Geertje Jansen komt ons vertellen over de eetbare en andere paddenstoelen en hun cultuur historische waarden.

 

13 november

Veiligheid

presentatie door Veilig Verkeer Nederland over  verkeersregels

Twee personen (vrijwilligers) komen iets vertellen over Veilig Verkeer Nederland en over de verkeersregels. Samen met een aantal rijschoolhouders organiseert VVN jaarlijks een opfriscursus voor mensen die al vele jaren het rijbewijs hebben.Met een ingekorte versie hiervan komen zij ons hierover vertellen.Ook wordt een soort toets gehouden om ons te laten zien hoeveel wij er nog van weten. De deelnemers kunnen een boekje aanschaffen die de verkeersregels nog eens uitleggen.

 

11 december

Kerstviering