tips-wegwijzer

Hieronder vindt u allerlei tips vanuit het provinciaal bestuur of vanuit de afdelingen.

Alles uit de kast
Een leuke avond kun je laten verzorgen door:

Debbie de Brie, Blokstallen 2B
4611 WB Bergen op Zoom
telefoon 06 51618091
Het gaat over het opruimen van je klerenkast.

Binnen de afdeliing Terneuzen is een 'cultuurgroep' ontstaan. De eerste activiteit in oktober 2015 bracht ons bij de tentoonstelling 'Sublieme verbeelding van het landschap'. De man hierachter was Johnny
Beerens, een Zeeuws-Vlaamse kunstenaar, geboren in Oostburg (1966). Hij woont in Breskens en studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Hij maakt vooral grote figuratieve kunstwerken. Zeer uitzonderlijk ontving Johnny onze groep persoonlijk en lichtte toe hoe hij wereldwijd inspiratie opdoet. Het creeëren van zijn gelaagde schilderijen en aquarellen kost maanden. Hij verwerkt daarin schelpen, fossiele haaientanden, zelf geschept papier, vulkanisch zand
en zelfs stukken nylondraad.
Zo inspirerend werd zijn werk in de streek gevonden dat Jeannice Adriaansens een documentaire 'Van Water de Druppels' over hem maakte, die op 17 september 2015 werd gepresenteerd tijdens het festival Film by the Sea.
Nieuwsgierig geworden? Er staat nog meer informatie op o.a. devolgende websites: www.johnnybeerens.nl en www.cultuurwerf.nl. En op youtube zijn er enkele filmpjes te vinden, bijvoorbeeld van de renovatie van 'de waterdruppels' op de watertoren van Oostburg.

Kruidentuin 't Kruytje

Landschapscamping Kruytenburg is zeker de moeite waard.

Je kunt er fietsen, ze hebben een kruidentuin en een eterij. Het is mogelijk zelf een arrangement samen te stellen.Wilt U meer informatie kijk dan op:www.kruytenburg.nl
telefoon 0166612403

De verhuizende schuur.
Wat moet er met oude Zeeuwse boerderijen gebeuren? Herbestemmen of afbreken?
In de documentaire De verhuizende schuur maken we kennis met oud-bewoners en een huidige eigenaar: Sjaak Murre, die eigenhandig een schuur verplaatst van Zeeuws-Vlaanderen naar de overkant van Westerschelde!
              ----------------------------------------------------------------------
 Lezing van schrijfster Linda van den Boogert, die als moeder van vier kinderen met man en huis in de polder zo’n 15 jaar geleden besloot om fantasie toe te laten in haar leven. Niet alleen via het lezen van boeken en het bezoeken van interessante lezingen of andere gelegenheden, maar door wat in haar opkwam als voor waar aan te nemen en daarmee aan de slag te gaan. Hiermee ontdekte ze een wereld van mediamiek schilderen, graancirkels, totemdieren en andere onderwerpen, die daarvoor een beetje een ver van haar bed show waren. Door op ontdekkingstocht te gaan maakte ze kennis met de wereld van de elementen. Met bomen als levende wezens, mensen die verschillende achtergronden hebben en veel meer. Alles leidde naar een bijzondere reis.

Over haar belevenissen van voor die reis schreef ze een boek. Haar tweede boek. En daarover zouden we graag komen vertellen.

Linda heeft veel ervaring met het verzorgen van lezingen en we laten op een bijeenkomst, naast het vertellen van haar boeiende verhaal, graag de middag/avond ontstaan door in interactie te gaan met de aanwezigen in de zaal. Bij elke groep komen dan andere onderwerpen naar voren. Mochten er geen vragen komen, dan vertelt Linda, aangevuld door mijzelf, verder.

In de regel wordt het als een gezellige en interessante bijeenkomst ervaren en daarom denken we dat aansluit bij het programma van Vrouwen van Nu.

De kosten: wij vragen reiskostenvergoeding, een vrijwillige donatie (die wordt gebruikt voor de publicatie van het volgende boek, dat al in de maak is) en zouden het leuk vinden als we een stapeltje boeken in de verkoop mochten neerleggen voor geinteresseerden.

Ellen Backer-Quispel    Email: ellen@spiritonpaper.nl
Tel.nr.: 010-4342323
http://uitgeverijspiritonpaper.nl/