TextielfestivalHet Textielfestival Van 13 tot en met 16 mei 2020 wordt in Leiden weer een groots Textielfestival georganiseerd! De organisatie is, net als bij de vorige versies, in handen van de Nederlandse textielverenigingen die samen Stidoc vormen. Ook

 

Het Textielfestival

Van 13 tot en met 16 mei 2020 wordt in Leiden weer een groots Textielfestival georganiseerd! De organisatie is, net als bij de vorige versies, in handen van de Nederlandse textielverenigingen die samen Stidoc vormen.

Ook Vrouwen van Nu maakt daar deel van uit.

Inmiddels zijn de voorbereidingen al  in volle gang.

De pijlers van het festival zijn  Verwondering, Inspiratie en Herkenning.

Expositie en demo

Een deel van de Pieterskerk is  gereserveerd voor de 7 verenigingen om zich te presenteren. Op die plek  worden meerdere “expositie-eilanden” ingericht. Leden van de verenigingen worden opgeroepen  werk in te sturen onder de volgende thema’s:

  1. Over Grenzen
    Bij dit thema kun je aan persoonlijke grenzen, fysieke grenzen, imaginaire grenzen denken. Men gaat op zoek naar een nieuwe wereld. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Door voor- en tegenspoed maar je niet tegen laten houden. Volhardend en gedreven naar een nieuwe bestemming. Laat het experiment de grenzen verkennen en verleggen!
  2. Denkend aan thuis
    Bij dit thema spelen herinneringen een rol. De kaarten die je stuurt, de souvenirs die je koopt, de foto’s die je maakt of meeneemt. Denkend aan Holland kan een onderdeel zijn, maar ook Home sweet home. Waar liggen je wortels en wat maakt dat je je thuis voelt.
  3. Bagage
    Geen reis zonder bagage. Wat neem je mee, wat mag beslist niet ontbreken als je je weet dat niet meer terug zult keren. En waarin vervoer je je kostbare bezittingen. Denk aan reistassen, (hut)koffers en andere reisaccessoires die de reis vergemakkelijken. Denk ook aan de chatelaine, een riem of gordel die om het middel werd gedragen om gebruiksvoorwerpen (waaronder naaigerei) bij de hand te hebben.

Meedoen?
Voor deze expositie mag  ieder lid van Vrouwen van Nu één of meer werkstukken aanleveren. Alle technieken zijn toegestaan, maar het werk moet wel voor het grootste deel uit textiel bestaan.

Maatvoering:
Deze is in principe vrij maar een richtlijn is minimaal A5 tot maximaal 3 meter in omtrek voor tweedimensionaal werk. Drie dimensionaal is ook mogelijk.

De sluitingsdatum voor het inleveren van digitaal beeld van het werk en van een detail is 1 oktober 2019. De de procedure mbt het inleveren van de werkstukken te vinden is op https://www.textielfestival.nl/ledenexpositie/
 

Kunstenaarsproject:
Marije Mommers is als kunstenaar verbonden aan de Vrouwen van Nu. Haar ideeën rond het kunstwerk dat wij met zijn allen samen met haar gaan maken zijn intussen duidelijk. Lees hier alle informatie.

Doe ook mee met de internationale textielwedstrijd. Het thema is Windstreken. Lees hier meer en schrijf je in!

Voor vragen of verdere info een mailtje naar:
Marjolein van der Eijk
hoevedebiesbosch@hotmail.com of
Hedwig Hartmans hedwighartmans@hotmail.com